Een chaotische citytrip naar Birmingham

05:25 Senna T. 6 Comments


Samen met een van mijn flatgenootjes ging ik op citytrip naar Birmingham. Dit was mijn eerste uitstapje die niet georganiseerd werd door een organisatie zoals de universiteit. Nu wist ik al dat mijn richtingsgevoel niet bestaat, dus we vertrouwden op de plattegronden die op elke hoek van elke straat stonden. Wat niet heel erg hielp. Oftewel we hebben een aantal straten heel vaak gezien. Toch zorgde dit ronddwalen ook juist voor leuke verassingen, zoals het spotten van verschillende kerken. 


Wat mij opviel is dat Birmingham veel contrast heeft in gebouwen: van oude statige gebouwen en torens tot hoge glazen panden. 


Het OV in de UK (is een ramp)

Natuurlijk, ik zeurde ook regelmatig over de NS en Syntus; vertragingen, OV-chippaaltjes waar je langs moet racen om je overstap te halen, overvolle treinen. Het is niet altijd een feestje. Maar elk geval weet je waar je aan toe bent. 
Ik had nog niet eerder gebruik gemaakt van het openbaar vervoer in de UK, en mijn eerste reis was niet zo succesvol. Op de heenweg ging het prima. Oké, het duurde even voordat we de bus hadden gevonden, hij was wat laat en we moesten twee pond meer betalen dan op de website stond, maar verder prima. Op de weg terug wilden we weer tickets bij de bus kopen, maar blijkbaar kon dat niet. Nee, nu moest dat toch echt bij de receptie. Helaas waren bij de receptie ALLE tickets uitverkocht. Voor alle komende bussen!
Toen raakten we lichtelijk in paniek. Op naar het station, want gelukkig gaan er genoeg treinen. Niet zo duur als je online kijkt. Wel als je je ticket wil kopen bij het automaat (wat moest omdat we niet een printer hadden meegenomen en de receptie dicht was). Meer dan twee keer zo duur! De trein was wel op tijd en zo kwamen we uiteindelijk toch nog thuis. 
Musea

We hebben verschillende musea bezocht. Een museum met oude kunst en mummies. Een museum met pennen. In Birmingham werden heel veel pennen geproduceerd, van die mooi kroontjes pennen met potjes inkt. We zijn ook naar de BBC studio's geweest, waar ik super enthousiast van werd. Ze hadden verschillende Doctor Who attributen staan (wat mij als fan van de serie heel blij maakte). Ook konden we verschillende projecten zien met o.a. Virtual Reality. Heel erg gaaf! (Stiekem zag ik mezelf daar best wel werken).


Veel mooie plekken en gebouwen heb ik niet eens gefotografeerd, maar er was dus nog meer moois te zien.

Morgen ga ik trouwens naar het Peak District, mijn ouders komen langs en we blijven daar dit weekend. Super veel zin in! En ik wilde braaf bustickets kopen bij de balie, maar nee dat kon niet want deze tickets moet je in de bus halen. Hopen dat ze niet uitverkocht zijn voordat ik kom!

Bedankt voor de reacties op mijn vorige blog!
Groetjes Senna

P.S.

6 opmerkingen:

 1. mijn richtingsgevoel is er ook echt nooit geweest. zo leuk al die tripjes! geniet met je ouders :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Senna.

  Ondanks het gedoe met reizen heb je toch een leuke trip gehad.
  Veel gezien en mooie foto's heb je kunnen maken.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohh wat een mooie foto's! Ziet eruit als zo'n leuke stad! Ik hou er altijd wel van als er echt van die oude maar ook hele nieuwe gebouwen zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Senna,
  echt een heel leuk blog :-) Ik moet wel lachen om je opmerking dat je richtingsgevoel niet helemaal je van het is nahhh.... die van mij dus ook echt helemaal niet. Ik ben blij dat er gps is en tomtom hahahah..... Toch heb je je heerlijk vermaakt lees ik wel en ook veel gezien. Die kerken heb je trouwens heel mooi op de foto gezet en wat zijn deze rijk qua uitstraling. Ook leuke museums bezocht.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Helma, helemaal herkenbaar. GPS heeft mij al vele malen gered! Wat moeten we toch zonder... Groetjes Senna

   Verwijderen