Korte animaties door studenten die je gezien moet hebben

03:44 Senna T. 3 CommentsEr zijn zo veel prachtige korte animatiefilms te vinden, vaak met een sterke boodschap. Veel zijn gemaakt door studenten, heel indrukwekkend en inspirerend! Het is dan ook niet echt mogelijk om een top drie te maken, maar de onderstaande animaties zijn de eerste waar ik aan denk. Ik heb ze waarschijnlijk stuk voor stuk zo'n tien keer bekeken. Dus pak de popcorn er maar bij (maar niet te veel, want de animaties duren maar een paar minuten) en geniet van deze meesterwerken.

The present - Jacob FreyDeze animatie is de afstudeerfilm van Jacob Frey uit 2014. Het is gebaseerd op een comic van Fabio Coala. Het project nam ongeveer een jaar en drie maanden in beslag. 
SPOILER ALLERT. Wat ik zo bijzonder vind aan deze animatie is de twist aan het einde. In het begin vind je de jongen een rotjoch (ja toch?), omdat hij de hond letterlijk weggooit omdat hij een pootje mist. Uiteindelijk leer je dat jij als kijker zelf ook te snel hebt geoordeeld en er meer achter zit. 
Het is zo mooi gemaakt, met veel details en de soundtrack maakt het helemaal af! Leuk feitje: Jacob Frey werkt nu bij Disney waar hij o.a. heeft gewerkt aan Zootopia  en Moana.

Wire CuttersWire Cutters - Jack Anderson


Jack Anderson maakte deze animatie tijdens zijn opleiding bij het Dodge College of Film and Media Arts in 2014. De robots kunnen allerlei gevoelens overbrengen zonder een woord te zeggen. 

In a heartbeat - Beth David en Esteban Bravo


Deze animatie ging viral toen hij werd uitgebracht, met ruim 30 miljoen views in drie maanden. Het idee van het hart dat ervandoor gaat vind ik geweldig, en het is zo mooi uitgevoerd!

Aan de ene kant zijn deze animaties super inspirerend. Het feit dat studenten dit voor elkaar krijgen is veel belovend. Aan de andere kant: mijn geanimeerde octopus (waar ook best veel tijd in zit) valt natuurlijk helemaal in het niets. Dus beter kan ik gewoon genieten van alle mooie films en niet mijzelf gaan vergelijken (even goed advies voor mijzelf waar ik me toch niet aan houd).
Ik zal zeker niet stoppen met kijken, dus als je nog tips hebt voor korte animaties hoor ik het graag!

Bedankt voor de reacties op mijn foto's van Birmingham!
Groetjes Senna


3 opmerkingen:

 1. Hoi Senna.

  Leuk deze Animaties.
  een en drie vind ik super.
  De robots vind ik wat minder, maar dat is persoonlijk.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Senna,
  wat leuk dat je deze animaties laat zien. Het zijn alle drie filmpjes met een boodschap; en ze ontroeren.
  Wat betreft je eigen werk: niet meteen de moed opgeven. Van deze mensen is dit ook niet het eerste filmpje. Vakmanschap is te leren. Ik wens je veel succes met je verdere studie.

  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahh ik hou echt van zulke shortfilms! Ik kan ze echt urenlang kijken op youtube! :) In a heartbeat had ik al gezien, zo'n goede is dat! De ander 2 zijn ook mega leuk!

  BeantwoordenVerwijderen