Groene heuvels en schaapjes

04:51 Senna T. 7 Comments
Uitgestrekte groene heuvels, een helderblauwe lucht met wolkjes alsof je net Windows XP hebt opgestart. Alleen in plaats van dat je er op je computerscherm naar kijkt, kun je er zo doorheen wandelen, schaapjes tellen en een grot bezoeken. 

Dat is wat ik deed toen mijn ouders mij op kwamen zoeken in de UK! We zaten een lang weekend in het Peak District, een heel mooi natuurgebied in de buurt van waar ik studeer. 
Muurtjes en schaapjes

Over de heuvels lopen allemaal stenen muurtjes. Tijdens onze eerste wandeling moesten we over heel wat van die muurtjes klimmen, maar gelukkig zijn er allemaal overstapjes gemaakt. De eerste dag was ook heel erg modderig en regenachtig (en zonder camera). Tot over mijn enkels in de blubber, koude wind en regen in mijn gezicht. Niet de ideale fotografieomstandigheden. 
Blij was ik dan ook toen we thuis lekker met hete thee en een dekentje voor de open haard konden kruipen. 

De tweede dag gaf ons heerlijk wandelweer. We liepen een route met veel schaapjes. Het viel ons ook op dat routes hier anders worden aangegeven dan in Nederland. Of vooral minder. Er staat niet op elke kruising een bordje en natuurlijk zijn er geen ANWB-paddenstoelen. We zijn dan op een gegevens moment ook flink verkeerd gelopen. Gelukkig kwamen we uiteindelijk andere wandelaars tegen die ons konden helpen. 


Thor's Cave

Het doel van onze wandeling was om Thor's Cave te bereiken. Of beter gezegd het eindpunt, het doel was de wandeling zelf. Uiteindelijk konden we de grot zien, maar moesten we er nog wel zien te komen. We waren inmiddels moe van al het wandelen, dus twijfelden of we nog wel verder wilden, of gewoon zouden afsnijden terug naar de auto. Toch wilden we na zo'n lange wandeling dit hoogte punt niet missen. Dus via een omweg en blubberig pad uiteindelijk de grot bereikt. Het was zeker de moeite waard!
Genieten van de zonsondergang

Terwijl we terug liepen ging de zon langzaam onder. De wolken kregen mooie tinten en het goudkleurig licht gaf alles een prachtige gloed.Het lijkt mij zeker leuk om nog een keer het Peak District of een andere gebied hier te bezoeken. De vraag is of het daar nog van gaat komen gezien ik over iets meer dan een maand al weer terug naar Nederland ga en de deadlines steeds dichterbij komen.

Bedankt voor de reacties op mijn vorige artikel,
Groetjes Senna

7 opmerkingen:

 1. Hoi Senna.

  Zeker de moeite waard deze blubber wandeling.;-))
  Mooie foto's heb je kunnen maken.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ohh, wat een mooie beelden, zo weids en romantisch.
  Bij de groene velden moet ik inderdaad aan windows XP denken, alweer lang geleden..
  en de omgeving brengt mij meteen naar de serie Pride and Prejudice, waar ook opnamen zijn gemaakt in het peak district.....zo mooi daar....
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ghita, Inderdaad! Zelf heb ik de serie nooit gekeken, maar wel van gehoord. Snap wel waarom ze het als filmlocatie zouden gebruiken :)

   Verwijderen
 3. Hoi Senna,
  Prachtige beelden. Mooi dat heuvellandschap en die fantastisch lucht erboven. Prachtig van kleur ook.
  Grappig die schapen.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een prachtige plek en zo groen! de (eerste) foto met de schapen en dat mooie licht vind ik heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohh wat een prachtige natuur en meeega mooie foto's! Die grot!! Die zonsondergang!! Wauw... Kan ik ook even naar engeland!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie foto's zeg en die schaapjes, zo lief!

  BeantwoordenVerwijderen