Ik ga op reis en ik neem mee...

08:07 Senna T. 6 Comments

...mijn camera, twee objectieven, filters, een accu, een oplader, geheugenkaartjes...


Vroeger hield ik helemaaaal niet van autorijden. Vooral niet van die lange tochten op vakantie. Autospelletjes waren dan een goede afleiding. Wie kent het niet: 'ik ga op reis en neem mee...'? En dan net zo lang dingen opnoemen totdat iemand iets vergeet. Toch is gewoon een lijstje maken met alles wat je wilt meenemen wel zo handig. Ik ga namelijk op vakantie!

Dit is het de eerste vakantie dat mijn Canon600d mee op reis gaat! Daarnaast neem ik dit jaar ook nog heel veel andere fotografiespullies mee.
De cameratas is een oude, maar kan er nog prima mee door. Vooral erg handig als we een stuk gaan wandelen en ik tussendoor wil fotograferen. Ik neem twee objectieven mee: de 18-55mm lens die bij mijn camera hoort en de 50mm lens die van mijn moeder is. Bij de 50mm heb ik twee filters: een close-up filter, wat vooral erg leuk is voor de kleine natuur in de bergen, en een grijsfilter. Die kan ik in combinatie met mijn Velbon reisstatief en afstandsbediening gebruiken voor foto's met lange sluitertijden. Het statief is erg compact en kan dus makkelijk meegenomen worden. De afstandsbediening is ook erg handig voor selfies :)


Neem jij ook je camera mee op vakantie? Vergeet dan vooral niet om een opgeladen accu mee te nemen en de oplader. Anders kun je na een paar dagen niets meer fotograferen. Ook erg belangrijk zijn geheugenkaartjes! Ik neem een 16gb en een 8gb kaartje mee. Zo hoef ik niet telkens foto's te verwijderen en kan ik ze rustig thuis, op de computer, uitzoeken. Wat ik bijna was vergeten, maar toch nog snel heb ingepakt: een lensdoekje.
Hopelijk ben ik niets vergeten in te pakken
Ik ga twee weken met mijn ouders naar Italië. We gaan de bergen in, naar het strand en naar een aantal leuke steden. Genoeg te doen dus, en heel veel om te fotograferen. Op het moment heb ik erg weinig ideeën om te fotograferen. Ik denk dat ik op vakantie wel veel inspiratie krijg.

Wat neem jij mee om te fotograferen als je op vakantie gaat?
Groetjes Senna6 opmerkingen:

 1. Ben erg benieuwd naar je foto's! volgens mij moet het aan je spulletjes niet liggen ;) veel plezier iig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne vakantie, Senna. Heb je de zonnekap wel bij je (ik kan niet zónder)? Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje, joke
   Ik heb helaas nog geen zonnekap, die zat niet bij de camera
   Groetjes Senna

   Verwijderen
 3. Wow, die 50mm van Canon schijnt heel goed te zijn. De Amerikanen noemen deze lens liefkozend 'nifty fifty' en 'plastic fantastic'. Vooral geschikt voor het maken van portretten. Ik neem altijd mijn Canon Powershot mee, een compactcamera met 12x optische zoom. Fijne vakantie en veel succes met fotograferen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja de 50mm vind ik ook erg fijn! Een Canon Powershot lijkt mij erg fijn voor op reis
   Groetjes Senna

   Verwijderen