Tentoonstelling Jeff Wall

03:28 Senna T. 4 Comments

 
Jeff Wall Overzicht
Bron foto
Vandaag is mijn eerste dag van de zomervakantie! In de één na laatste schoolweek gingen we met de 'kunst-klas' een dagje naar Amsterdam. We hebben daar twee musea's bezocht. Het eerste was het Van Gogh museum, de tweede was het Stedelijk Museum Amsterdam. In het stedelijk museum is op het moment een tentoonstelling van de Canadese fotograaf Jeff Wall: 'Tableaux pictures photographs (1996-2013)'

Ik had nog nooit van Jeff Wall gehoord, maar eerlijk gezegt ken ik bijna geen 'bekende fotografen'. We kregen een rondleiding door het museum waarbij we ook even langs deze tentoonstelling kwamen. De foto's zijn erg indrukwekkend tentoongesteld: op hele grote lichtbakken.

De foto's zien er niet uit alsof ze van te voren uitgedacht zijn. Maar de rondleidster vertelde dat bij veel foto's alles bedacht en neergezet is. Dat vond ik erg bijzonder. Er lijkt een spontaan moment gefotografeerd, die wat absurd is, terwijl dat helemaal niet zo is.

De onsterstaande foto vond ik heel bijzonder. Doordat het zo groot was blijf je er langer naar kijken. Ik had niet verwacht dat deze foto helemaal in scène gezet zou zijn. Jeff Wall haalt zijn inspiratie van straat. De rondleidster vertelde dat hij allemaal foto's maakt van mensen op straat die hij interessant vind voor een foto. Dan voegt hij al die foto's samen en gaat hij op zoek naar mensen die op zijn foto willen staan.

Jeff Wall, In Front of a Nightclub, 2006, courtesy van de kunstenaar

Jeff Wall - After Invisible Man By Ralph Ellison, The Prologue - Dia in lichtbak 2001
 
Helaas moesten we na de rondleiding weer terug met de bus. We hadden geen tijd om zelf nog te gaan kijken. Jammer, want ik had graag alle werken bekeken. Wat ik ervan gezien heb vond ik indrukwekkend, mede door de mooie ruimte en manier van tentoonstellen. De tentoonstelling is tot 3 Augustus 2014 te bezoeken in het Stedelijk Museum. Meer informatie kun je hier vinden.

Bedankt voor de reacties op mijn vorige foto's!
Groetjes Senna

Foto's in dit artikel heb ik niet zelf gemaakt.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Senna.

  Zien er heel mooi uit de foto's van Jeff Wall.
  Geniet van je vakantie.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, dat is inderdaad een indrukwekkende foto. Jammer dat jullie niet meer de tijd kregen om verder rond te kijken, maar hopelijk kun je snel een keertje terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gafe foto! kende zijn werk helemaal niet! jammer dat je niet langer kon rondkijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat grappig dat dit er als een moment opname uitziet, maar dat het helemaal van te voren is bedacht. Gave foto!

  BeantwoordenVerwijderen