Deventer op Stelten 2014

02:41 Senna T. 7 Comments


Afgelopen weekend was er weer Deventer op Stelten! Een festival dat ooit begon met een paar optredens waarbij acteurs op stelten liepen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een driedaags buiten-theater-festival. Nog steeds zijn veel acts op stelten, maar daarnaast zijn er ook veel andere voorstellingen waarbij hoogte of acrobatiek vaak een belangrijke rol speelt. Bijna alle voorstellingen zijn gratis en in de openlucht. Ik ben al erg vaak geweest, de ene keer is het leuker dan de andere keer, maar het is altijd gezellig.

Zondag ben ik naar de voorstellingen op de Brink gegaan. We hadden twee voorstellingen uitgekozen die we wilden zien, toevallig allebij op het plein. Tussendoor kwamen ook nog andere acts.

Close-Act
Een nederlandse theatergroep die optrad met twee korte acts:
Suits, een act over het gehaaste zakenleven. Je moest letterlijk de acteurs, die op stelten renden, ontwijken.I-Puppets: Grappige wezentjes met grote ogen die een beetje rondkeken en liepen.
Maduixa Teatre
Een Spaanse theatergroep
- Tam Tam - was een vrolijk optreden waarbij de prachtig geklede steltenlopers voornamelijk trommelden. Op de onderstaande foto's komen ze van achter het publiek, dat naar het begin van de voorstelling kijkt, aangelopen.
  

Compagnie des Quidams
Frans theatergezeldschap
- Rêve d’Herbert - Twaalf steltenlopers ontpoppen zich tot grote opgeblazen poppen. Lopend door het publiek of dansend met elkaar. Soms aaien ze wrijven ze met hun grote handen eimand over de oren.


Het was heerlijk weer en ook erg druk op het plein. De voorstellingen waren hadden weinig verhaal, maar het was wel leuk om te zien en te horen.

Groetjes Senna

7 opmerkingen:

 1. Hoi Senna.

  Wat een leuke foto's heb je ervan kunnen maken.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje, wat leuk, Senna. Daar hoor je hier in het westen niets over. Prachtige serie. Je opent meteen met een heel sterke foto. Dat heb je erg mooi gedaan. 12 en 1/17 zijn mijn favorieten. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat leuk! dit kende ik nog helemaal niet! toffe foto's heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow prachtige serie. Het was daar de moeite !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, gaaf zeg! Ik wist helemaal niet dat dit er was. Mooie foto's heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mooi om te zien Senna, pracht foto's.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dankjewel voor je lieve reactie! Ook nog voor die van juni (: Wat een gaaf evenement, ik had er nog nooit van gehoord. Het is vooral ook erg cool omdat alles zo wit en clean is. Zeker je close-ups zijn leuk!

  Liefs, Janna

  BeantwoordenVerwijderen