één 50mm lens en duizend foto's

01:26 Senna T. 13 Comments


Degene die mijn blog al een tijdje volgen, weten dat ik regelmatig outfit-foto's maak voor Anne
Een tijd terug zijn we weer samen op pad gegaan. Deze keer heb ik vooral de 50mm lens gebruikt. We hebben ook veel portretfoto's gemaakt, en daarvoor is de 50mm ideaal. Voor de gehele outfit foto's had ik wel het idee dat ik soms een kilometer naar achter moest lopen.


Eerst even een selfie

Op de fietsen reden we door Zutphen om mooie locaties te vinden. Bijvoorbeeld een groen parkje en de IJssel. Of een speeltuin. Kan ook gewoon! 

Na heel wat uurtjes fotograferen (en tussendoor theedrinken en batterij opladen) hadden we meer dan duizend foto's. Dat begint inmiddels een gewoonte te worden, haha. Die foto´s moesten allemaal nog uitgezocht worden. Ook ben ik best lang bezig geweest met de bewerking. Ik wilde net iets meer contrast en sfeervolle kleuren toevoegen. En dan zo dat het er niet overdreven bewerkt uit ziet. 


Zelf vind ik treurwilgen prachtige bomen. En deze was wel geschikt voor bij de foto´s. Hoewel de wind soms wel de takken in de weg waaide.

Na een groen parkje was het tijd voor een stoere muur. Deze rode bakstenenmuur vonden Anne en ik wel gaaf. Tijdens het fotograferen werd ik toegelachen door oudjes die vanaf hun balkonnetje naar mij zwaaiden. 'eeh... hoi, ja wij maken foto's voor een muur...', dus ik zwaaide maar lief terug. 


Deze speeltuin had een knalblauw klimrek. En dat vonden wij wel een mooi contrast met de roze schoenen. Bovendien zorgde de grote boom in de achtergrond voor een prachtige bokeh-achtergrond. (dat kon ik als echt bokeh-fan natuurlijk niet weerstaan). Tot slot zijn we nog naar de IJssel gegaan. We wilden tijdens het 'gouden uur' gaan en foto's maken met de ondergaande zon. Helaas was er veel bewolking, waardoor het licht niet bijzonder mooi was.

We maakte nog een leuke foto met een luchtballon die overvloog. Later hoorde ik dat er een ballon in Zutphen tussen de flats had moeten landen. Dat zou zomaar eens deze kunnen zijn. 
Het was een hele gezellige dag met heel veel foto's. Ik ben heel benieuwd wat jullie vinden van de foto's en de bewerking.

Bedankt voor de reacties op mijn vorige foto's!
Groetjes Senna

13 opmerkingen:

 1. Hoi Senna.

  Super mooi gedaan Senna.
  Mooi model en leuke kleding en zeer goed de omgeving er bij gezocht.

  Heel mooi.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Senna,
  Hele mooie foto's!!
  Foto 3 en 18 t/m 20 vind ik heel goed. Mooie kleuren en leuke poses. Je hebt maar mazzel met zo'n vriendin als Anne die voor je wilt poseren.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De 50mm is zo'n fijne lens! Ga zo door :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wowie, veel foto's! Wel toffe locaties hoor, ik ben het meest fan van die laatste! En bokeh is inderdaad heel erg tof. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah mooie foto's allemaal! Leuke meiden jullie (: x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zitten echt hele leuke foto's tussen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoeveel foto's zei je....?, haha, heel herkenbaar, en wat een werk daarna. Leuke blog! foto 15 en 18 hebben zomaar mijn voorkeur. Ik vind ze heel sterk
  groetjes,
  Maria.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hele mooie foto's Senna! Ik herken het helemaal, haha. Toen ik voor het eerst met mijn 50mm op pad ging, had ik ook het gevoel dat ik een heel eind terug moest lopen om alles in beeld te krijgen. Ik vind de lens wel erg fijn, een goede kwaliteit, weinig scherpte diepte voor een niet al te dure prijs. De foto met de luchtballon vind ik echt super en die bij het water zijn ook heel mooi! Ga zo door.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb sinds deze zomer ook een 50mm lens en heb nog geen moment spijt gehad van de aankoop!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit zijn echt hele mooie foto's Senna en je kan zien dat je hier ook heel getalenteerd in bent.
  Als je zo doorgaat dan wordt je echt een prof in deze vorm van fotografie.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtige foto's! Jij hebt echt talent in het maken van mooie foto's ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie foto's en wat sta je er gooeeed op! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk om zo'n dagje met een vriendin op pad te gaan voor een fotoshoot.
  Heel afwisselende foto's. De laatste serie spreekt mij het meest aan omdat het licht daar heel zacht is, vast wat later op de dag. De treurwilg foto's vind ik ook erg leuk, het muurtje iets minder, misschien zou dit in zwart-wit nog wat krachtiger overkomen.

  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen