Mini animaties

03:38 Senna T. 5 Comments
Genieten jullie allemaal van het prachtige weer? Ik wel, ook al is het vanachter mijn kamerraam omdat ik bezig ben met het maken van een mini-animatie. Sinds mijn minor in (3D)animatie ben ik regelmatig bezig met het ontdekken van nieuwe technieken. Vooral in de weken dat ik nog geen stage liep heb ik heel wat korte animaties gemaakt. Nu leek het mij wel leuk om er een paar op mijn blog te delen. 

De onderstaande animaties zijn allemaal gemaakt met AfterEffects, soms in combinatie met Illustrator en Photoshop

Roos

Een animatie waarbij ik een tool heb uitgeprobeerd die je lijnen laat animeren ('trim paths'). 


Vlinders

Deze vlinders heb ik gemaakt met aquarelverf. De foto is een zonsondergang vanuit mijn archief. Voor deze animatie heb ik allerlei ingewikkelde dingen gebruikt (en zelfs wiskunde!). Hiervoor heb ik gewoon stap-voor-stap een tutorial gevolgd, dus wat precies wat doet weet ik eigenlijk zelf ook niet. 


Haan

Deze animatie is gemaakt van één foto (gemaakt in het Peak District, UK). Door eerst meerdere lagen te maken en dingen weg te klonen kon ik de losse onderdelen animeren. 


Vuurvliegje

Een idee wat in mij op kwam doordat ik aan het experimenteren was met 'glow' effecten. Het maken van de illustratie was nog meer werk dan het animeren (maar nu heb ik vaak ook nog ruzie met Illustrator)


Ik ga niet te diep in op hoe ik de animaties gemaakt heb, want de meeste van mijn volgers zullen waarschijnlijk meer met fotografie bezig zijn (dat krijg je als je je blog 'fotoblog' noemt), maar stel gerust vragen als je meer wilt weten!

Ik ga zo proberen de animatie af te maken waar ik nu mee bezig ben, maar de kans bestaat dat ik het op geef. Mijn computer loopt namelijk nogal snel vast met deze programma's (vandaar dat ik even tussendoor dit artikel ging schrijven).
En zo ga ik nog 'even' proberen mijn fiets te repareren, gezien de ketting eraf ligt en ik echt geeen expert ben in dat soort dingen. Gelukkig is het lekker weer! Gisteren was ik ook lekker de hele dag buiten, hoewel het om 6 uur 's ochtends wel echt verschrikkelijk koud was, maar wel een mooie zonsopgang gefilmd. Of eerlijk gezegd; heb toegekeken hoe er werd gefilmd.

Super bedankt weer voor de reacties op mijn vorige artikel!
Groetjes Senna

P.S. als iemand weet hoe ik de lelijke zwarte balken achter de video's weg krijg, hoor ik het graag!

5 opmerkingen:

 1. Oh wat knap gedaan! Dit zou ik echt niet kunnen haha. Ook al had je het uitgelegd, ik ben echt een noob wat dat betreft (hetzelfde geldt voor fotografie haha). Echt heel leuk!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Senna,
  leuke resultaten!
  Er zal hier wel heel wat tijd in gaan zitten, maar het lijkt me ook heel leuk om hiermee bezig te zijn. Snap ik 't goed dat je het vuurvliegje zelf getekend hebt? Sowieso allemaal knap gedaan.

  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Corrie! Het vuurvliegje heb ik inderdaad ook zelf gemaakt.

   Verwijderen
 3. Leuke animaties Senna, knap werk, volgens mij gaat daar heel veel tijd in zitten om zo'n filmpje te creëren.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Senna,
  Wat ontzettend leuk!!
  Knap hoe je dit zo kunt doen. Erg leuk!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen