Review foto op glas

04:33 Senna T. 0 CommentsEen tijdje terug, en dan eigenlijk echt een flink aantal wekend geleden, werd ik benaderd door FotoOpGlas.nl. Zij boden mij een foto (op glas, zoals de naam al zegt) aan van maar liefst 40x60 cm. Hoewel de meeste muren van mijn kamer al vol hingen met posters, foto's en een kledingrek had ik precies nog één stuk muur over waar dit nog heel mooi zou staan.

Nu ontdekte ik dat het nog best lastig is om een goede foto te maken van een foto, vooral gezien deze nogal reflecteert. Dus ik zal even mijn bevinden onder woorden brengen.

Het bestellen


Het bestellen van een foto is heel makkelijk. Eerst kies je het juiste formaat en de dikte en vervolgens kun je je foto uploaden. Je kunt nog een ophangsysteem kiezen en vervolgens online afrekenen. De foto die ik mocht bestellen is 40x60 cm groot en 3mm dik. Er werd ook snel gereageerd op vragen die ik had. De foto werd goed verpakt bezorgd. 

Het lastigste vond ik nog het uitzoeken van de beste foto. Na lang zoeken door mijn fotoarchief heb ik gekozen voor een foto die ik in het Peak District (UK) gemaakt heb. Het is een foto met veel contrast in licht en donker. Naast het feit dat ik deze foto graag aan mijn muur zou hebben hangen, leek dit mij ook een goede test. 

De foto


Ik heb nog nooit eerder een foto op glas gehad en ik was positief verrast met het resultaat. Zowel in de lichte als donkere delen van de foto zijn de details nog goed te zien. Ook de kleuren komen goed uit de verf. 
Er kwam een heel leuk ophangsysteem bij de foto. Echter moest ik hiervoor gaten in de muur boren, en dat durfde ik niet helemaal aan gezien de muur nogal hol klinkt. De oplossing: dubbelzijdig tape! Misschien een beetje vals spelen, maar tot nu toe werkt het echt prima.

Wat ik wel een nadeel vind is dat de foto heel erg reflecteert. Hier had ik geen rekening mee gehouden met het plaatsen van de foto. Deze hangt nu tegenover mijn raam, hierdoor moet ik het gordijn dichttrekken wil ik de onderkant kunnen zien. Dit is dus wel iets om aan te denken. 


Detail

Ik ben erg blij met deze aanwinst aan mijn kamer! Het is altijd leuk om eigen foto's af te drukken, maar helemaal gaaf om er een op zo'n groot formaat te zien.

Heb jij wel een een foto groot laten afdrukken?
Groetjes Senna

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met FotoOpGlas.nl en FotoOpAluminium.nl

0 reactie(s):