Op fotografieavonduur in Lutterzand

12:24 Senna T. 8 CommentsHet is altijd erg leuk om mooie nieuwe plekken natuur te vinden. Lutterzand ontdekte ik samen met een vriendin. Wij waren het er over eens dat het erg leuk kan zijn om met familie de natuur in te gaan, maar dat het een groot nadeel heeft: wij willen graag foto's maken. En dat is iets waar de fam niet op zit te wachten. Zodra je een paar foto's heb gemaakt moet je al weer snel verder om niet gigantisch achter te lopen. 
Daarom besloten we om samen een leuke plek uit te zoeken om te gaan fotograferen. Dat was super gezellig en we hadden ruim te tijd om foto's te maken. 
Lutterzand is een leuk divers gebied. Er is een mooi bos, een rivier en zandheuvels. Er was een strakblauwe lucht, die op de foto's helaas snel wit uitviel. Eigenlijk zou ik graag eens zo'n gebied bezoeken tijdens een van de 'gouden uurtjes'. Maarja daar moet je erg vroeg voor opstaan (niet handig als je nog anderhalf uur onderweg bent) of laat voor blijven (niet handig als iemand 's avonds moet werken). Een voordeel is dat het nu weer later licht wordt!

We kwamen ook nog langs wat kleine veldjes met heide. Erg leuk om te fotograferen.
Ik had nog nooit van Lutterzand gehoord, maar ik vind het een erg leuk gebied. We hadden gehoopt nog wat wilde dieren te spotten, maar dat is helaas niet gelukt. Ik dacht wel heel kort een ijsvogeltje te zien zitten, en we hoorden een specht, maar die staan niet op de foto.

Bedankt voor de reacties op mijn vorige artikel,
Liefs Senna

8 reactie(s):

Dit is de 3D-animatie die ik maakte!

13:32 Senna T. 13 CommentsAfgelopen week is voor mij het schooljaar weer begonnen. Het is wel weer wennen na een lange vakantie en ik moet dan ook echt inkomen. Nu ik weer een beetje in de schoolmodus ben, lijkt het mij leuk om een project van vorig jaar te delen. 

3D modelleren


Voor dit vak moesten we een digitaal 3D-ontwerp maken en animeren. Het object moest bestaan uit twee gecombineerde voorwerpen. Na het maken van 3D schetsen (dus schetsen met diepte, oei moeilijk!) gingen we het voorwerp in het programma Maya maken. Ik combineerde een wekker en een drum.

Als je de video niet kunt zien klik dan hier

Maya is, zeker in het begin, een erg ingewikkeld programma. Voor degene die er nog nooit van gehoord hebben zal ik proberen heel kort te omschrijven hoe het werkt:

Je kunt vormen maken, samenvoegen, vervormen ect. Vervolgens geef je de oppervlakten een kleur of textuur. Dan moet er nog een achtergrond toegevoegd worden. Licht moet worden toegevoegd, een camera voor het standpunt en schaduwen en reflecties moeten toegepast worden. Tot slot moet je nog zorgen dat het beweegt. 

Het leukste aan 3D-modelleren vind ik dat je objecten heel realistisch kunt namaken (veel beter dan wanneer ik het zou tekenen). Ook is het erg tof dat de reflecties en schaduwen door Maya berekent worden. Heel frustrerend vind ik dat regelmatig het programma vastloopt. Of er gebeurd niet wat je wilt. De render-tijden zijn ook eindeloos. Ik heb dus, zeker toen de deadline in zicht was, erg geërgerd achter mijn laptop gezeten. Maar uiteindelijk vind ik het toch erg leuk om te doen. Ik heb zelfs nog in de vakantie een nieuw object gemaakt! (hoewel die nooit is afgekomen)

schetsen van het object


Voor een van de vakken die ik nu heb moeten we Maya gebruiken als onderdeel van een game die we moeten maken. Het lijkt mij erg leuk om dit te leren.

Bedankt voor de reacties op mijn vorige artikel!
Liefs Senna

13 reactie(s):

Fladderende vlindertjes fotograferen

04:26 Senna T. 12 CommentsIk heb de smaak te pakken voor het fotograferen van insecten. Deze foto's maakte ik een paar weken geleden bij een paar struikjes waar veel vlinders zaten. Erg leuk als alle vlinders aan het rondfladderen zijn (hoewel het fladderen zelf het fotograferen wel iets lastiger maakt). Ik heb nog wel geprobeerd een vlinder vliegen op de foto te zetten, maar ze zijn echt veel te snel. 


De vlinder die er het meeste zat was deze kleine vos. Ze poseerden mooi op de paarse bloemetjes. Alsnog was het lastig om ze scherp te krijgen. Bovendien bleken achteraf veel foto's onscherp te zijn (op het kleine lcd-scherm is dat soms lastig te zien).


Er zaten ook een aantal koolwitjes. Volgens mij een vlinder die je overal tegenkomt, maar toch erg leuk om te fotograferen.
Tot slot heb ik nog wat bijtjes gefotografeerd.
Ik ben best blij met deze foto's en ik vond het ook gewoon erg leuk om te doen.

Bedankt voor de reacties en tips op mijn vorige artikel!
Liefs Senna

12 reactie(s):