Fladderende vlindertjes fotograferen

04:26 Senna T. 12 CommentsIk heb de smaak te pakken voor het fotograferen van insecten. Deze foto's maakte ik een paar weken geleden bij een paar struikjes waar veel vlinders zaten. Erg leuk als alle vlinders aan het rondfladderen zijn (hoewel het fladderen zelf het fotograferen wel iets lastiger maakt). Ik heb nog wel geprobeerd een vlinder vliegen op de foto te zetten, maar ze zijn echt veel te snel. 


De vlinder die er het meeste zat was deze kleine vos. Ze poseerden mooi op de paarse bloemetjes. Alsnog was het lastig om ze scherp te krijgen. Bovendien bleken achteraf veel foto's onscherp te zijn (op het kleine lcd-scherm is dat soms lastig te zien).


Er zaten ook een aantal koolwitjes. Volgens mij een vlinder die je overal tegenkomt, maar toch erg leuk om te fotograferen.
Tot slot heb ik nog wat bijtjes gefotografeerd.
Ik ben best blij met deze foto's en ik vond het ook gewoon erg leuk om te doen.

Bedankt voor de reacties en tips op mijn vorige artikel!
Liefs Senna

12 opmerkingen:

 1. Hoi Senna,
  Hele mooie foto's!! Schitterend al die vlinders zo met die paarse bloemen.
  Je eerste foto is ook erg mooi met een uitstekende scherpte op de prachtige vlinder.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Senna,
  Mooie foto's en mooi die scherpte en onscherpte. Heel fraai! En ik weet dat het leuk is om die insecten te fotograferen ;-)) Werkt verslavend. En met niet te veel wind kun je er ook heel leuk mee experimenteren. Jij hebt er in ieder geval leuke foto's aan over gehouden.
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Het is inderdaad verslavend ;) Op jou blog zie ik inderdaad regelmatig hele mooi insectenfoto's voorbij komen!
   Groetjes Senna

   Verwijderen
 3. Hoi Senna.

  Hele mooie foto's Senna, van de vlindertjes.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie serie Senna, knap werk! En ja ... insecten fotograferen is heel leuk, ik mag dat ook heel graag doen.

  grtjs,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wauw! Ze zijn zo mooi! Echt, ik heb dit geprobeerd op vakantie, maar inderdaad ze vlogen steeds weg en zijn dus echt vet snel, haha! Echt woah dat het je gelukt is! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah dankjewel Arjanne! Ik had wel geluk dat ze in een klein stukje bleven, maarja ik huppelde van hot naar her achter de vlindertjes aan ;)

   Verwijderen
 6. Mooie serie! Heb je al eens geprobeerd om insecten met dauw te vinden? Als het 's nachts flink afkoelt is er veel dauw 's ochtends na zonsopgang. En nu de zon later opkomt (7 uur) hoef je er niet zo extreem vroeg voor op. Insecten zijn soms wat moeilijk te vinden maar ze zijn zo mooi met al die druppels. Is echt de moeite waard. En... ze zitten stil. Als je een tuin hebt dan hoef je alleen maar even naar buiten te huppelen met je camera 's ochtends.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Anita! Ik ben erg fan van foto's met druppeltjes. Het is wel een voordeel dat het weer later licht wordt, want ik ben niet erg goed in vroeg mijn bed uit komen. Hoewel ik wel denk dat het de moeite waard is

   Verwijderen
 7. Fladderende vlindertjes zijn ook heel leuk om te fotograferen.
  Je wordt er gewoon vrolijk van :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie vrolijke foto's! Ik heb eigenlijk nog maar weinig vlinders gezien afgelopen zomer, erg jammer :(

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie fladderaars, de eeste foto springt er voor mij uit.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen