Miniatuur

03:24 Senna T. 11 Comments


Ik heb nog zo veel foto's van de vakantie die ik wil laten zien. En inmiddels heb ik ook al weer heel veel nieuwe foto's gemaakt. Ik ga dus heel erg achter lopen. Aan de andere kant, komende week begint school weer (whaaa, examen-jaar!helup) en heb ik minder tijd om te fotograferen (hallo lessen,huiswerk,tentamens), maar verschijnen er dus nog wel foto's op mijn blog!

Tot nu toe heb ik mijn vakantie foto's op min of meer chronologische volgorde laten zien. Nu gooi ik de boel door elkaar omdat ik binnen dit thema meerdere keren heb gefotografeerd. Het thema is 'miniatuur'. Op vakantie heb ik me erg vermaakt met mijn moeders camera, een Sony Nex 6 symsteemcamera, die heel veel grappige effectjes heeft. Mijn favoriete effect van deze vakantie was het miniatuur effect. Zie hieronder het resultaat.Het effect was soms wel lastig te gebruiken, omdat het niet precies scherp werd waar je het wilde bijvoorbeeld. Daarom heb ik heb ik thuis geprobeerd om foto's die zonder het miniatuur-effect zijn genomen te bewerken. De foto hierboven is met het effect van de camera gemaakt, de foto onder is zonder effect gemaakt en daarna bewerkt op de computer.


 (Ja, deze jongeren waren zo gek om van die hoge rots af het water in te springen)

Ook de onderstaande twee foto's zijn op de computer bewerkt.


Wat vinden jullie van het miniatuur-effect?

Bedankt voor de reacties op mijn vorige artikel,
Groetjes Senna

11 opmerkingen:

 1. Hoi Senna.

  Mooie foto's Senna.

  Veel succes in je examen jaar.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk!! Heel veel succes dit jaar alvast, je kunt het! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Senna,
  Ik vind je miniatuurfotos erg mooi. Je hebt oog voor compositie! En dat effect vind ik speciaal. Goed om te weten dat je daar geen speciale lens voor nodig hebt. Ik wil je nog bedanken voor je aardige reacties en de nominatie van een paar maanden geleden. Ik heb er niets mee gedaan maar vond het wel heel leuk! Dat wilde ik je steeds nog schrijven.
  Hartelijke groet, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel apart effeect, dat miniatuur. Prachtige composities en mooie beelden. Soms vind ik de scherpte diepte iets te gering , het wazige maakt mij een beetje duizelig als ik er lang naar kijk. Heb je de kleuren trouwens meer verzadigd gemaakt of zijn ze zo uit de camera gekomen? Wat een prachtige omgeving trouwens (Italië neem ik aan, ik heb de rest van de foto's nog niet gezien).
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reacties, Ghita! Ook leuk dat je mijn blog nu op facebook volgt.
   De foto's zijn inderdaad verzadigt. Ik heb net een tutorial online geplaatst met daarin alle stappen die ik heb gedaan om dit effect te creëren.
   http://www.sennacamara.blogspot.nl/2014/08/tilt-shift-bewerking-in-photoshop.html
   Groetjes Senna

   Verwijderen
 5. Hoi Senna,
  Grappig dat je al deze effecten aan het uit proberen bent. Een teken dat je serieus zoekende bent wat er zoal mogelijk is in de fotografie. Toppie!!
  Maar als ik heel eerlijk bent dan had ik deze foto's toch mooier gevonden met normale en gehele scherpte. Het is een fantastische locatie en die is gewoon te gek om zoal te kunnen fotograferen. Ik denk dat je dit soort effecten meer op een rustiger beeld moet toepassen, dan komt het beter tot zijn recht. Want die laatste foto van je vind ik wel heel erg mooi. Maar dat is natuurlijk puur mijn smaak hé Senna!! En smaken kunnen verschillen, toch...?! En dat is ook het leuke van fotografie.
  Succes ook weer met je school, (een druk leventje..hihi..!!)

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marco,
   Ik vind het inderdaad erg leuk om vanalles uit te proberen. Dat hoeft natuurlijk niet te beteken dat het bij iedereen in de smaak valt. Want ja, smaken verschillen! Ik heb van deze plaatsen ook 'normale' foto's genomen. Ik had nog geen idee hoe het effect uit zou pakken op de computer en het is erg mooi om daar te fotograferen.
   Groetjes Senna

   Verwijderen
 6. Aah dit is echt super leuk! Dat wil ik ook nog wel eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen