Florence - Italië

03:50 Senna T. 4 Comments

De tweede stad die we in Italië bezochten, is Florence. Omdat het een aantal uur met de auto was twijfelden we af we wel wilden gaan. Uiteindelijk zijn we toch geweest, en het was zeker de moeite waard!

De kathedraal van Florence is prachtig. De buitenkant is met verschillende kleuren marmer gemaakt en er zijn veel beelden en patronen in verwerkt. Van verschillende kanten heb ik het gefotografeerd. We zijn ook naar binnen geweest, maar dat viel erg tegen. De binnenkant was naar mijn mening erg minimaal gedecoreerd, een grote tegenstelling met de buitenkant dus.
 Deze draaimolen vond ik geweldig. Met op-en-neergaande paardjes, net zoals in de film Mary Poppins (die ik als kind heb gekeken). Jammer dat ik geen klein broertje of zusje heb waarmee ik schaamteloos zou kunnen instappen. 


Goed, die kans heb ik dus voorbij laten gaan en we zijn verder gegaan naar Ponte Vecchio. Een breede brug met heel veel (sieraden)winkeletjes. 

foto van van Ponte Vecchio vanaf een andere brug
 Verder kwamen we nog veel andere mooie gebouwen tegen.


Mooi uitzicht vanuit een museum. 


Mooi plafond van een museum

Bedankt voor de reacties op mijn vorige foto's!
Groetjes Senna

4 opmerkingen:

 1. Hi Senna,

  Wow jij heb echt een lekker vakantie gehad.
  Wat ziet dit er mooi uit zeg.
  Goed van je dat je zowel oog had voor het overzicht maar ook voor het detail.
  Met een serie als deze bewijs je een mooie stad als Florence alle eer.

  Groetjes, Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je een prachtige foto's gemaakt! Ik ben twee jaar geleden in Florence geweest en vond het een prachtige stad.
  Zie net dat je uit Zutphen komt, wat leuk ik kom uit Bathmen :)

  BeantwoordenVerwijderen