Practise makes better

09:10 Senna T. 8 Comments

... but not perfect


Ik schilder niet altijd op aquarelpapier, omdat ik het soms een beetje zonde vind van dat mooie, stevige papier. Veel proefjes maak ik gewoon op goedkoop schetspapier. Soms wordt een uitprobeerseltje toch leuker dan je had verwacht. Dan is het soms weer jammer dat het niet op mooi papier staat (en een tweede keer hetzelfde maken mislukt altijd).

Dit zijn wat dingen die ik geschilderd heb om te oefenen. Sommige zijn nageschilderd van (o.a. eigen) foto's, andere komen geheel uit mijn eigen fantasie.


Het wordt altijd anders dan je in je hoofd (of op de foto) had. Ook met kunstprojecten op school kreeg ik de ideeën in mijn hoofd nooit zo uitgewerkt als ik zou willen. Soms kan iets daardoor erg tegenvallen, maar het kan ook zo zijn dat ik mijzelf verras.
Bedankt voor de reacties op mijn vorige foto's!
Groetjes Senna

8 opmerkingen:

 1. Weet je wat mij opvalt aan jou tekeneningen. Dat ze heel losjes zijn gemaakt, heel onbevangen en intiutief. Geen strakke lijnen, maar gewoon wat er in je opkomt. Heb je de vogeltjes uit je hoofd getekend of nagetekend? Knap hoe jij dit doet, ik heb zelf ook getekend maar kon eigenlijk vooral natekenen.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je dat zo zegt, Ghita. Ik vind het inderdaad fijn om losjes te werken (soms doe ik wel mijn best om 'strakker' te werken, maar dat ligt mij toch niet zo). Bij de vogeltjes had ik een voorbeeldje.
   Groetjes Senna

   Verwijderen
 2. Hoi Senna.

  Het ziet er super leuk uit.
  De vogeltjes zijn echt heel goed.

  Groettie van Patricia.,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Senna,
  Gewoon doorgaan. Oefening baart kunst. Ik zie vooral veel vrolijke beweging in je tekeningen.
  Heel leuk. Je kunt ook bij een bouwmarkt een goedkoop rolletje (rest-) behang halen en daar stukjes vanaf knippen of scheuren.....
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat lijkt het me fijn als je zo mooi kunt tekenen en schetsen! Mijn poppetjes zijn nog steeds kop-poters, dus dat geeft mijn tekenskills wel zo ongeveer aan... Ik vind de vogeltjes op de derde foto vooral goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een mooie dynamiek zit er in veel van je schilderwerken, duidelijk dat jou dat van nature het best past.
  De eerste vier werken vind ik ook het mooist, de anderen ogen wat stijfjes, maar volgens mij kun ook daar ook wel verder in ontwikkelen, succes er mee en lef dat je je "probeersels" hier voor iedereen toont!
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Senna,

  de vogeltjes vind ik echt heel knap getekend.
  Ook de eerste paint is heel mooi net als de laatste.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen