Staal en IJzer

08:48 Senna T. 5 Comments


Met mijn ouders heb ik het Ruhrgebied in Duitsland bezocht. Het is een oud industrietrein. Ik had een verlaten gebied verwacht, maar niks is minder waar. Overal waren oude gebouwen opgeknapt bijvoorbeeld musea, restaurants en zelfs een openlucht bioscoop (die we niet bezocht hebben, gezien ons Duits niet optimaal is). Of fabrieken die juist in oude staat waren gebleven en waar je nu voor kon betalen om het te bezoeken (hoewel sommige delen ook gratis toegankelijk waren). 

We bezochten eerst de Gasometer. Een enorme toren waar vroeger gas in werd opgeslagen. Nu was er een tentoonstelling en een lichtshow. Het was wel toegestaan om hier te fotograferen, maar een statief en flits waren verboden. Oftewel het was enkel mogelijk om wazige of onderbelichte foto's te maken, heel handig.  
Wel heb ik foto's vanaf het dak van de Gasometer. Een heel erg hoog dak waar we vanaf zouden zijn geblazen als er geen hoge hekken omheen hadden gestaan. 
Hierna reden we door naar een oud terrein waar vroeger van alles met kolen gedaan werd. Een erg groot terrein met allemaal verschillende gebouwen (Waar ook weer tentoonstellingen enzo in waren, die we niet bekeken hebben).'s avonds bezochten we nog een oude fabriek waar vroeger met hoogovens ijzer gemaakt werd. Erg indrukwekkend. Met trappen kon je omhoog in de bouwwerken.


's avonds werden de gebouwen mooi gelicht. Wij hadden ergens iets gelezen over een 'lichtshow' en waren enigszins teleurgesteld, omdat het minder spectaculair was dan we hadden gedacht. Maar alsnog zag het er wel erg mooi uit.Het was erg leuk om eens te bezoeken en zo een idee te krijgen over hoe dat vroeger allemaal werkte.
Groetjes Senna

5 opmerkingen:

 1. Hoi Senna,
  Wat mooi , maar vooral bijzonder dat je daar foto's hebt kunnen maken. Normaliter en vooral in Nederland zul je dat niet vaak mogen. Prachtige opnames.
  Ik vind foto 10 van dat modernere gebouw erg mooi genomen en ook je avond opnames met die mooie gekleurde lichten zijn uitstekend gelukt. Knap hoor!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Senna.

  Vergane glorie.
  Dat heb je mooi in beeld gebracht.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie serie, knap gedaan met bijvoorbeeld goede gebruikmaking van lijnen,
  maar ook oog voor details, een boeiende fotoreeks.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie foto's! Ik vind die ene in de avond zo mooi, dat de volle maan precies boven de silhouette van de schoorsteen hangt! Knap gezien! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Senna, knap hoe je dit soort grauwe, iets wat deprimerende gebouwen toch interessant vast hebt kunnen leggen door je standpunten en composities. De avond foto's waar wat meer kleur in zit spreken mij toch het meeste aan.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen