Dieren fotograferen in Emmen

01:53 Senna T. 8 Comments


Een dierentuin bezoeken was iets voor kleine kinderen, aldus mijn moeder. Toch bezochten mijn mam en ik afgelopen maandag Dierenpark Emmen, samen met twee vriendinnen. En natuurlijk nam ik mijn camera mee. Met maar liefst drie lenzen in mijn nieuwe cameratas ging ik op pad om mooie foto's te maken. Ik nam mee: mijn 18-55mm, 50mm en 70-210mm lens. Daarnaast nog een close-upfilter en een statief (die ik overigens niet gebruikt heb). 

Zoals jullie waarschijnlijk gemerkt hebben was het afgelopen maandag behoorlijk slecht weer. Zondag had het de hele dag geregend. Dus wij waren bang dat het maandag niet veel beter zou zijn. Gelukkig viel het reuze mee. We hebben wel wat regen gehad, maar dan gingen we een overdekte plek in, zoals de vlindertuin. Wel was het de hele dag bewolkt, waardoor ik veel foto's met een hoge ISO gemaakt heb. 

Mijn eerste modellen waren de flamingo's. Met de mooie roze veren en groene blaadjes vond ik dit wel een mooi plaatje.  

 De Jaquar lag heel mooi te poseren op een dikke boomstam. De foto's zijn door glas gemaakt, maar gelukkig waren er nauwelijks reflecties.De mantelbavianen vond ik erg leuk om te zien. Er waren veel kleine aapjes die aan het rondrennen waren of op moeders rug zaten.

 Hier pakte ik mijn 70-210mm lens erbij. Die gebruik ik maar zelden, opdat de foto's vaak minder contrast hebben en vaak net niet helemaal scherp zijn. Maar ik kan er wel lekker ver mee inzoomen! Het contrast heb ik in de nabewerking wat opgehoogd.

En kijk dit schattige aapje nou:Er waren natuurlijk ook olifanten. Geweldige dieren vind ik dat.En toen kwamen we bij de nijlpaarden. Ze verdwenen regelmatig onderwater, en ook best lang. Een verzorger die een presentatie hield zij dat ze niet zwemmen, maar onderwater over de bodem lopen.De zebra's

 Pelikanen

En giraffen! Prachtige dieren vind ik het.
Deze prairiehondjes vond ik echt geweldig. Ze deden me denken aan de hamsters die ik vroeger als huisdier heb gehad. Echt ontzettend schattig hoe ze aan takjes knabbelen.  Nog een paar kleurrijke papegaaien

En als laatste kwamen we in de vlindertuin. En wat waren daar veel vlinders. Prachtig! Ik had verwacht dat ik hier wel makkelijk een paar mooie foto's van vlinders kon maken, maar dat viel tegen. Niet dat ze bang waren. Één vlinder ging zelfs op mijn jas zitten en wilde er niet meer vanaf, totdat ik weer naar buiten ging en ik hem maar eraf gejaagd had.
De rest van de vlinders zat echter vrijwel geen moment stil. Wat het natuurlijk erg lastig maakte om mooie foto's te maken. (en dan zie ik vaak van die prachtige vlinders op fotoblogs voorbij komen, en denk ik: hoe krijgen jullie het voor elkaar). Uiteindelijk heb ik dezen er toch nog op gekregen:

Naast de bovenstaande dieren hebben we ook nog leeuwinnen, verschillende soorten apen, naaktemolratten, krokodillen, schildpadden en heel veel andere dieren gezien. Die waren echter wat minder fotogeniek. Het was elk geval een hele geslaagde dag!

Bedankt voor de reacties op mijn vorige artikel,
Groetjes Senna

8 opmerkingen:

 1. Mooie foto's! Vooral die close-ups van vlinders. Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh, ik waan me meteen weer in de Zoo van Antwerpen! Superleuk verslagje, die foto van de zebra's vind ik echt heel mooi, zeker qua compositie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijke dierentuinblog! Ik ga ook binnenkort weer eens...
  Iedere foto is fascinerend maar ik heb natuurlijk wel voorkeuren zoals het peinzende aapje in de groep, het jonkie onder de moeder, de zebra's: wat een mooie compo! die naderende giraffe, het zwemmende nijlpaard, de twee jonge olifantjes , het groepje prairiehondjes en de laatste van de vlinders.
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Senna.

  Leuk al die dieren zo mooi op de foto gezet.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Senna,
  een dierentuin is een heerlijke plek om aan de gang te gaan met de camera. Je hebt een leuke, afwisselende serie gemaakt. Mijn favoriet is de jaguar, die heb je wel heel mooi in beeld gebracht.
  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Senna,
  Het mooie van jouw foto's vind ik dat overal wel een verhaaltje bij te verzinnen is. Je weet het moment goed te kiezen. Bij de zebras dacht ik even dat het gespiegeld was. Mooie serie!
  Groetjes, Anita
  (Volger 40 ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Senna,
  Mooie foto's!! Gaaf dat luipaard zo op die boomstam. ook die baviaan met dat stokkie is echt geweldig. Hier hou ik wel van hoor. Erg leuk.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen