Brussel

11:48 Senna T. 7 Comments

Alweer een tijdje terug zijn we een weekendje naar Brussel geweest. Mijn camera ging natuurlijk mee en dat werden heel veel foto's. De meeste niet echt bijzonder, vooral kiekjes ter herinnering (of om op facebook te plaatsen zodat al mijn friends het ook kunnen zien, jeej!)

Ook was er niet heel veel tijd om te fotograferen, gezien ik met drie niet-fotografen op stap was. De onderwerpen die voor mij erg interessant lijken om te fotograferen, moeten snel op de foto omdat ik anders erg achterop raak. Herkerbaar? Ook vond ik het niet zo interrasant om alle 'bezienswaardigheden' op de foto te zetten. Die heeft elke tourist met camera al gefotografeerd. En dat zijn er veel, touristen met camera's! Veel leuker vind ik het om mensen te fotograferen, en zo ook de mensen die aan het fotograferen zijn (zie onderaan dit blog).

Terwijl we even pauze nemen ga ik aan de slag met mijn camrea en lange sluitertijd. Geen statief mee hoor, stel je voor dat je daar de hele dag mee moet lopen!

Natuurlijk heb ik niet alleen maar vage foto's. Hier wat foto's van wat er al te zien en te beleven valt in Brussel.

 Er was een optocht. Bij deze optocht werden drie grote poppen gedragen.
 
Bij het beroemde 'manneke pis' verzamelden de mensen.


Er waren erg veel straatartiesten. Veel zangers en gitaristen, ook kwamen we een jongen tegen die aan het beatboxen was op een mondharmonica. Erg origineel! Hier werden schilderijen gemaakt met spuitbussen, dat trok veel bekijks. 

 
 
Brussel heeft ook erg veel markten. We hebben er meerdere gezien en het is er overal erg druk, maar wel gezellig. 
In deze etalage stonden de macarons wel erg leuk tentoongesteld.

Deze gele fietsen stonden ook op heel veel plekken. Ze zijn waarschijnlijk niet erg populair, gezien ik maar heel weinig mensen ook daadwerkelijk op de fietsen heb zien fietsen. 
 
Natuurlijk zijn er ook heel veel terasjes. Regelmatig werd er ook live muziek gespeeld.
 
En dan nu een filmpje! Ik vond het mooi op te zien dat er zo veel toeristen foto's aan het maken waren; van bezienswaardigheden, van elkaar en van zichzelf.
 
Ik weet trouwens niet wat er met de kwaliteit van het filmpje is gebeurd tijdens het uploaden, maar elk geval heeft het de foto's niet veel goeds gedaan. Heeft iemand tips hoe ik dit kan oplossen?
 
  
 
Bedankt voor de reactie op mijn vorige foto's!
Groetjes Senna

7 opmerkingen:

 1. Leuke foto's! Vooral dat je foto's hebt gemaakt van mensen in plaats van van bezienswaardigheden, vind ik erg leuk! Die foto's met lange sluitertijden zijn denk ik wel mijn favoriet... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt leuk als je naar Brussel bent geweet. dat is een hele fijne stad en ook een hele gezellige. Als je dan als enige graag foto's maakt is het schipperen met je tijd maar je hebt toch hele leuke plaatjes kunnen maken.

  PS nou weet ik nog niet hoe je dat doet met die+ zodat je maar 1 foto aan de voorkant ziet en de rest achter het plusje!

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hai Senna,

  Vooral het eerste gedeelte van je blog is iets wat stof tot nadenken geeft. Erg leuk hoe je met langere sluitertijden aan de gang geweest bent. Erg creatief.
  Daar moet je echt eens goed de tijd voor nemen, want je bent zeker op de goede weg. Complimenten.

  René

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Brussel op een andere wijze - heel leuk !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi, ik vind Brussel echt een top stad! Je foto's zijn echt leuk!
  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke foto's! Die bovenste foto's waren belange niet zo mooi en speciaal geweest als er geen onscherpte was. Chapeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke experimenten aan het begin en interessante fotoserie van een stad waar ik nog nooit geweest ben!

  BeantwoordenVerwijderen