Hamster foto's

09:45 Senna T. 4 Comments


In of om mijn huis zijn altijd wel dieren te vinden. Afgezien van de langpoten in huis en de slakken in de tuin hebben we heel lang twee konijnen gehad en heel vaak hamsters. De konijntjes zijn er helaas allebei niet meer. Het tweede konijn is afgelopen week vrij plotseling overleden :(
Gelukkig hebben we nog 2 hamstertjes! Na even rekenen kwam ik er op uit dat het onze 5e en 6e hamster zijn. En dan zijn de kleintjes nog niet eens meegerekend! Onze twee eerste hamsters hebben een nestje gehad en de hamsters die we nu hebben ook! helaas konden we de babyhamstertjes niet houden, maar we hebben er wel heel veel plezier van gehad.

Ik vind het heel leuk om mijn huisdieren te fotograferen.  Niet omdat ze zo fotogeniek zijn (schrijf je dat zo?), maar omdat ze zoo schattig zijn. :) hieronder wat mooie foto's van mijn (ex-)huisdieren.

 
Tjsippie en Knabbel. Dwerghamstertjes. Onder: drie kleintjes in hun hamster-hangmat.

En dit is Bibi, de hamster die we na Knabbel en Tsjippie hadden. Ook een dwerghamster.


Bibi was trouwens ook onze laatste dwerghamster. Daarna hebben we alleen nog maar goudhamsters (gehad). Dit is Dobby (ja net als in harry potter). Een super schattige en luie goudhamster. Het was altijd geweldig als hij bij je op schoot in slaap viel! We zijn er ook achter gekomen dat goudhamsters meer hamsteren (ook wolletjes en ander nestmateriaal).

4 reactie(s):

Vakantie foto's

03:42 Senna T. 2 Comments

Omdat ik binnenkort op vakantie ga ben ik helemaal in de vakantie stemming. En bij een vakantie stemming bedoel ik niet (alleen maar) zon, zee en strand. Maar natuur, rust en avonduur!
De foto's hieronder heb ik al een aantal jaar terug gemaakt (2010 dacht ik). Toen was ik ook al gek van fotograferen, en dan fotografeerde ik vooral natuur. Op vakantie was er ongelovelijk veel natuur en oogverblindend mooi! Van de velen foto's heb ik een aantal mooie voor jullie uitgezocht.

Zelf houd ik ervan om close-ups te maken. Dat zijn foto's waarbij je heel erg inzoemt. Het mooie vind ik ervan dat je (soms) meer details ziet dan met het blote oog, maar dan moeten ze wel heel scherp zijn. Helaas heb ik geen professionele camara, omdat die dingen heel erg duur zijn, maar met het fototoestel die wij mee hadden kon ik toch nog mooie plaatjes schieten.


Close-up prachtige druppels aan dennenstruik.
en een schattig dennenappeltje aan een dennenstruik.

2 reactie(s):

Van teddy's tot spaarvarkens

08:17 Senna T. 0 Comments

Vandaag wilde ik nog wat nieuwe foto's plaatsen. Echt nieuw zijn ze niet, ze komen van mijn computer waar ze al een tijdje staan.

De makkelijkste manier om gelukkig te worden: Geniet van de kleine dingen!

Geld maakt niet gelukkig. Dat zeggen ze wel, maar ik ben het daar niet mee eens. Want geld maakt wel gelukkig! Dit komt enkel doordat in Europa bijna alle 'koopbare' dingen met geld betaald worden. Maar als je midden in de woestijn loopt en je hebt water nodig, dan kun je misschien wel 100 euro mee hebben maar alsnog is er geen druppel water te krijgen.


En daar komt natuurlijk nog bij dat de beste dingen in het leven niets kosten. Althans, ze kosten GEEN GELD. Misschien wel moeite, uithoudingsvoormogen of geduld. Maar er is geen winkel waar je liefde kunt kopen.


Deze tekst kwam ik een keer tegen en toen ik deze teddy kreeg kwam dit idee meteen in mij naar boven.

0 reactie(s):

Wonderbaarlijke bliksem

07:54 Senna T. 0 Comments

Achter de bergen onweer en bliksem terwijl je aan het kamperen bent in Slovenië. Het is een beetje angstaanjagend, maar vooral wonderbaarlijk om te zien én te fotograveren. Ik heb voor jullie een paar mooie foto's uitgezocht.

De lucht licht op achter de bomen.

Een bliksemflits in de lucht.

De truc is om de lens lang open te houden

Terwijl de lens lang openstond liep er iemand voorbij,
wat een prachtig resultaat op leverde.

Even flink met de camara schudden en dan krijg je dit effect.

Dus: Als het een keer onweert, kruip dan niet angstig in een hoekje maar pak je fototoestel!

0 reactie(s):

♥ Liefde ♥

11:50 Senna T. 2 Comments

Ik heb voor jullie mijn, tot nu toe, beste liefde's afbeeldingen bij elkaar gezet. Leuk om te sturen naar iemand van wie je heel veel houd.

Als je het gevoel hebt dat je hart in vuur en vlam staat kun je deze afbeelding nemen. Het is extra leuk om hem rond kerstmis te sturen omdat dit vredige vuurtje een foto van de kerstboom verbranding is.


Schaduwen versmelten, net als jij en je lover misschien? Helaas is de foto met mijn filmcamara genomen en is i dus niet zo scherp.

Deze keer geen vaag gedoe! ik zeg gewoon I love you!

Jij bent de mooiste bloem in mijn tuin. Een prachtig compliment natuurlijk! Tenminste; als je veel mooie bloemen in je tuin hebt staan.

Als je bang bent dat iemand je gaat vergeten kun je deze vergeetmenietjes sturen. Stuur je dit kaartje het liefst écht op (dus niet viritueel). En, als het er het seizoen voor is, stuur dan wat gedroogde vergeetmenietjes mee! Deze foto heb ik niet zelf gemaakt, in tegenstelling tot de andere bovenstaande foto's. De tekst en bewerking heb ik wel zelf gedaan.

Ik hoop dat ik binnenkort weer liefdevolle foto's heb om te bewerken en te plaatsen op mijn blog!

2 reactie(s):