Koeien

02:07 Senna T. 1 Comments

Met grote onschuldige ogen kijken ze je aan terwijl ze traag voorbij lopen. Soms staan ze een tijdje stil om nieuwsgierig naar je te kijken en sjokken dan weer verder om gemolken te worden. Heerlijk dat ze vrij buiten kunnen lopen! Dat zouden alle koeien moeten kunnen. Genieten van de zon of schaduw en heerlijk in het malse gras liggen. Dat is toch veel fijner dan zij-aan-zij en kont-aan-kont in een stal te staan? Deze koeien hadden het goed voor elkaar. Alleen 's nachts in de stal.Met grote onschuldige ogen kijken ze je nieuwsgierig aan


Het blijven lieve dieren, totdat ze op je bord belanden. Dan zijn ze jou eten. Ik hou wel van vlees, vooral gerechten met gehakt vind ik heel lekker. Denk aan lasagne of boboti. Maar toch probeer ik zo min mogelijk vlees te eten. Geen vlees op brood en maximaal 1x in de week vlees bij het avondeten en 1x vis. Hoewel ik vind dat vissen ook tot vlees behoren is dat nou eenmaal de regel bij ons thuis, die helaas wel eens overschreden wordt. Gelukkig zijn veel vleesvervangers ook erg lekker en gezond. In hoevere vlees gezond is... ? Maar er zijn natuurlijk ook weer uitzonderingen. Zo let ik er niet op als ik bij vrienden of familie eet. Of op vakantie. Want hoe vind je in Spanje nou vleesvervangers als jij tien woorden Spaans spreekt en zij tien Engels? Uit ervaring: NIET.

Ze lopen netjes achter elkaar aan

In een grote stoet lopen ze traag aan je voorbij. Netjes achter elkaar aan, ze weten precies waar ze heen moeten. Een man loopt achter ze aan om ze door te laten lopen en een andere man staat bij het hek en jut ze ook een beetje op. Ze steken de weg over, waar wij net langs moesten. Dat werd dus even wachten. Maar ik vond het geen probleem met al die lieve beesten.


De vlekken op hun vacht hebben prachtige patronen. En allemaal zijn ze weer anders.

Deze foto's zijn bewerkt voor een mooier zwart-wit effect.


En over koeien op de weg gesproken. Dit gebeurde er in Bulgarije:1 opmerking:

  1. Mooie foto's Senna! Leuk dat je me nu volgt!
    Succes op school;)

    Groetjes,
    Meike

    BeantwoordenVerwijderen