Catching lights - Nachtfotografie

13:18 Senna 5 Comments


Afgelopen weken ben heb ik lekker veel gefotografeerd. Vorige week stond in het teken van nachtfotografie. Woensdagavond had ik met mijn fotografievereniging een 'lightpainting' avond. Donderdagavond had ik met mijn studievereniging een workshop nachtfotografie, ter voorbereiding van ons bezoek aan het Amsterdam Light Festival op vrijdag. 



Lightpainting

Camera en statief mee en op pad over om het donkerste plekje van de campus te vinden. We hadden allemaal kleurrijke lampjes verzameld en aan touwtjes gebonden. Deze slingerde we vrolijk in de rondte terwijl de camera met lange sluitertijd foto's maakte. (Heel handig trouwens om dan een afstandsbediening te hebben, zodat je zelf ook met lampjes kan slingeren terwijl je de foto maakt.)



Nightphotography workshop

Als een echt fotoclubje gingen we met de studievereniging op stap door Enschede om te oefenen met nachtfotografie. Aan het eind van de avond wisten we al een stuk meer over hoe je 's nachts mooie foto's kunt maken. 







Amsterdam Light Festival 2016

En toen was het tijd om naar Amsterdam te vertrekken. Omdat het lekker helemaal aan de andere kant van het land ligt combineerden we het Light Festival met twee super leuke bedrijfsbezoeken. We hadden weer onze camera's en statieven mee om alle lichtkunstwerken op de foto te zetten. 












Tot slot nog een foto die we maakte met de fotografievereniging: 


Fijne feestdagen allemaal!
Liefs Senna

5 opmerkingen:

  1. Hoi Senna,
    Wat een waanzinnige foto's!! Mooi al die effecten van die lichtjes.
    Niet altijd even makkelijk met al die sluitertijden. Maar dit zijn prima resultaten.

    Ik wens je hele fijne kerstdagen,
    Groetjes, Marco

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooh, zo'n lightpainting wil ik ook dolgraag eens doen :D Ziet er altijd zo leuk uit! Leuke foto's :) Liefs & fijne feestdagen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankje! Kerstvakantie is de perfecte tijd om eens lightpainting te proberen :)
      Fijne feestdagen

      Verwijderen
  3. Ik vind nacht fotografie ook erg lastig! Maar je hebt wel hele mooie foto's gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen