Spring is in the air! - filmpje

10:06 Senna T. 8 Comments

Filmen

Toen ik op de basisschool zat kocht van mijn zakgeld een eigen filmcamera. Ik vond het erg leuk om filmpjes te maken, vooral van mijn huisdieren (hamsters en konijntjes, die we toen hadden) of met vriendinnen. Later verdween deze hobby naar de achtergrond en ging ik meer fotograferen.
Toch vind ik de filmfunctie op mijn camera die ik begin vorig jaar kocht (Canon 600d) een groot pluspunt. dacht dat ik dan weer meer te gaan filmen, maar dan vooral de natuur.

Een groot verschil met mijn filmcamera is dat je handmatig kunt scherpstellen en kunt filmen met weinig scherptediepte, in plaats van dat alles scherp is. Super leuk! Maar filmen met een spiegelreflex is ook een stukje ingewikkelder. Er is een automatische stand, maar daarbij krijg ik soms niet het gewenste resultaat. Voor de handmatige stand heb je wat meer ervaring nodig. Echter film ik vrij weinig en heb ik dus weinig ervaring. Dat leidt er weer toe dat ik niet zo vaak film, omdat ik de instellingen lastig vind.


Waar het op neer komt is dat ik weer wat meer wil gaan filmen (als ik er tijd voor heb) en nu dacht ik: laat ik eens de filmpjes die ik gemaakt heb bij elkaar zoeken en op mijn blog plaatsen. De filmpjes zijn van vorig jaar en gemaakt met mijn Canon 600d. Om alvast een beetje in de lentestemming te komen. Wat stiekem zit de lente er al weer aan te komen. Als je op een zonnige morgen buiten bent kun je het al ruiken!

Hoewel met het uploaden er wat kwaliteit verloren is gegaan, raad ik toch aan het filmpje op volledig scherm te bekijken. 

Bedankt voor de reacties op mijn vorige foto's!
Groetjes Senna

8 opmerkingen:

 1. Leuk filmpje heb je gemaakt! Wat grappig, op de basisschool maakte ik ook graag filmpjes en had zelfs tot vorig jaar een 'webshow'.. Het is inderdaad ook wat verwaterd bij mij. Maar jouw filmpje ziet er heel goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk gedaan, Senna.
  En heerlijk om alweer even vooruit te proeven van de lente.
  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk gedaan! Ik film altijd als ik op vakantie ben, maar ik kan niet zo goed scherpstellen enzo, dus heb ik niet vaak zo'n gaaf resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, Senna. Ik ben benieuwd wat je allemaal nog meer gaat filmen. Dat doe ik eigenlijk nooit. Heb m'n handen al vol aan alle fotografische instellingen. Nu net met HDR (niet het artistieke maar het fotografische) bezig. Is weer heel wat uitzoekwerk. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is een leuk filmpje geworden!
  Ik wil eigenlijk ook meer gaan filmen, maar ik zit met hetzelfde probleem als jou: het filmen met een spiegelreflex is geen makkie.

  Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award, voor meer info en de vragen die hierbij horen: klik hier - http://dinjadonut.blogspot.nl/2015/02/liebster-award-2.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Wat leuk dat je me genomineerd hebt!

   Verwijderen
 6. Leuke en afwisselende blog heb je Senna, en ik zie jong talent!

  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen