Inspiratie delen #4

02:54 Senna 7 CommentsHet is vandaag de laatste dag van februari, en dus deel ik weer inspirerende artikelen en blogs. 


Nadine fotografeerde mooie mensen in Amsterdam. Voor een schoolproject spraks ze mensen op straat aan om ze te fotograferen. Daar moet je lef voor hebben. De portretten die ze maakte zijn erg mooi geworden.

IMG_1666
Iris legde uit hoe zij lightpainting foto's maakt. Ik kende de techniek met lange sluitertijd wel en heb het zelf ook wel eens geprobeerd, maar het is altijd leuk om te zien hoe anderen het doen. Haar uitleg is erg duidelijk.


Sabine schreef een artikel over lenzen. Ze geeft hierin aan de hand van brandpuntafstand, diafragma en budget advies over het aanschaffen van een lens. Hoewel ik niet op het punt sta een nieuwe lens te kopen, vond ik het wel erg interessant om te lezen. Wist je bijvoorbeeld dat bij de 18-55mm lens het diafragma dichter gaat wanneer je inzoomt?

Inspirerende blogs:

mHilarius tutorials is een blog van fotografe Marit Hilarius. Op haar blog plaatst ze fotografie tips, tutorials, inspiratie en nog veel meer. Mijn favoriete artikelen zijn de 'behind the scenes' waarin ze vaak alles verteld over een fotoshoot, van het begin tot het eind.

Van Zoelen fotografie. Judith van Zoelen volgt een opleiding op de fotovakschool. Op haar blog plaats ze hele mooie foto's. Afgelopen week plaatste ze foto's van een schoolopdracht, geheel in sprookjessfeer!

Kijken in verwondering. Op dit blog plaatst Corrie de prachtige foto's die ze in de natuur heeft gemaakt.

Wat vinden jullie van deze artikelen/blogs? Of heb je zelf nog een artikel/blog die je heel inspirerend vond? Ik hoor het graag!
Groetjes Senna

7 opmerkingen:

 1. Awww, zo lief en de andere artikelen zijn ook erg leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah super leuk dat je mij er tussen zet zeg! ik voel me vereerd!! Ik ga de rest ook even bekijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat een mooie foto's van die mensen in Amsterdam!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Senna,
  wat leuk dat je "Kijken in verwondering..." hebt genoemd; dankjewel.
  Vind dit ook een heel leuk initiatief.
  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Senna,
  heel leuk zoals je de blogs van inspiratie naar voren hebt gebracht. Er staan prachtige en ook hele interessante onderwerpen bij lightpainting. Echt heel leuk gedaan en het geeft ook weer inspiratie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk gedaan Senna. Zo kom ik ook nog eens in aanraking met andere blogs. Zit vaak wel iets bij wat zeer de moeite waard is. Super.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk, Senna, vooral de lightpainting. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen