Sneeuwklokjes

10:34 Senna T. 12 Comments


Lekker buiten in het zonnetje sneeuwklokjes fotograferen. Dat is al leuk op zich. En als dan de resultaten ook nog een verrassend goed zijn is het begin van mijn dag helemaal goed. Deze sneeuwklokjes kwam ik tegen op weg naar een bos, waar ik eigenlijk wilde gaan fotograferen. Ik stapte af en om even wat foto's te maken van deze schattige bloemetjes. En toen was het uur later toen ik weer wegreed naar huis.


Ik begon met 18-55mm lens. De foto's staan door elkaar, maar volgens mij zijn alleen de tweede er derde met deze lens gemaakt.


Na een tijdje wisselde ik de 18-55mm in voor de 50mm lens. Wat een verschil! Waar het precies aan ligt weet ik niet, maar de sfeer van de foto's veranderde sterk. Het lukte nu ook veel beter om scherpe bloemetjes te hebben, met daaromheen  onscherpe. Voor sommige foto's gebruikte ik een close-up filter zodat ik dichtbij kon scherpstellen.Bij de bovenstaande foto vond ik het erg mooi hoe de bloemblaadjes verlicht werden door de zon. 

Omdat ik van plan was meer iets meer te filmen, heb ik ook nog een klein filmpje van de sneeuwklokjes: 
Bedankt allemaal voor de leuke reacties op mijn eerste filmpje!
Groetjes Senna

12 opmerkingen:

 1. Hoi Senna.

  Mooie foto's van de sneeuwklokjes.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's en mooi filmpje ook!
  Ik krijg nu nog meer zin in de lente :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat mooi! Ik wist niet dat sneeuwklokjes zo interessant waren ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig, Senna, wat een veld vol. Kan me voorstellen dat je daar een uur bezig bent geweest. Mooie foto's. Nr. 8 is zeker bijzonder door de mooie lichtval.
  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je dat goed gedaan, Senna. Het is nog helemaal niet zo makkelijk om iets van de wirwar van bloemetjes te maken (weet ik uit ervaring). 10 en 4 (in die volgorde) vind ik het mooiste, waarvan 10 bijna een schilderij is. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk he, die sneeuwklokjes, maar ook zo moeilijk, vooral als er een veld vol staat, dan weet je niet waar je op moet focussen: een heel groepje, eentje alleen , en hoe doe je het met scherptediepte. Ik zie dat jij alles hebt geprobeerd en ik vind foto 4, 5 en 7 het mooiste, ook foto 10 vind ik mooi met de zachte tinten, maar misschien staat er toch iets teveel op 1 foto waardoor het een beetje rommelig oogt, maar het heeft wel dat schilderachtige wat ik zelf vaak probeer te vinden in mijn eigen foto's (die gaan later deze week nog op mijn blog komen).
  groetjes ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie foto's zeg! Je ziet erg veel vooruit gang in je foto's! super leuk om te zien!
  leuk filmpje ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hai Senna,

  Fijne serie hoor. Uit ervaring weet ik hoe lastig het is om dit bloemetje te fotograferen, maar petje af. Erg mooi gedaan.

  Groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Senna,
  Je blog is ook te leuk om niet te volgen ;-)
  dus genoten van je sneeuwklokjes! en nog even teruggebladerd, ik was hier een tijdje niet geweest mooie foto's!.
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Senna, goed bezig hoor! je weet licht en scherpte/onscherpte heel aardig te vangen.
  Het verschil tussen je 18-55mm en 50mm-lens is de kwaliteit van de bokeh, simpel gezegd geeft je 50mm een veel mooiere onscherpte. Waarschijnlijk is hij ook lichtsterker, dan kun je met een groter diafragma werken waardoor je dus een kleinere scherptediepte krijgt.

  Groetjes en fijn weekend
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dit ziet er geweldig mooi uit! Prachtig om zo een foto uit te printen en op te hangen. Dat geeft een echt hele nieuwe, mooie sfeer thuis!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie serie hoor en mooi blog ook! Ik zet je in mijn lijst.

  Gr. John

  BeantwoordenVerwijderen