Olie in water

11:27 Senna T. 14 Comments

Experimenteren met olie in water
 
klik op de eerste foto voor vergroting
 

De olie vormt druppels in het water waardoor je daarop kunt scherpstellen en dit effect krijgt.
De schaal steunt op twee kratjes en eronder ligt papier met een vrolijk patroontje. Mijn camera hing aan een statief erboven.
De kleine druppeltjes geven de beste vormpjes. De grote druppels meer vage kleuren.

 

Wat vinden jullie van mijn nieuwe lay-out?

Bedankt voor je reacties op mijn vorige bericht!
Groetjes Senna
 

14 reactie(s):

Spring is in the air!

10:27 Senna T. 6 Comments

Was het eerder altijd op 21 de eerste dag van de lente, bleek dat dat dit jaar verplaatst was naar 20 maart! Daar kwam ik achter omdat Google een leuke lente-animatie als naam had. Het was gister dan ook prachtig weer.

Alweer een paar weken terug liep ik de Ockhorst route, in de buurt van Wichmond, waarbij je bordjes met ganzen moest volgen. De route was gelukkig goed aangegeven, maar de wandeling duurde wel wat langer dan ik had verwacht. Maar wat wil je met een camera mee en al dat moois om te fotograferen? ;-)


 
Deze bomen waren bijna helemaal ingepakt met klim-op. Bomen vind ik trouwens prachtig om te fotograferen ben ik achter gekomen. Vooral nu ze nog kaal zijn en met een blauwe lucht erachter.


In een weide stonden deze alpaca's. Ik vind het echt geweldige dieren :) Helaas kon je maar aan één kan langs de weide en moest ik dus fotograferen met tegenlicht.


Als die nieuwsgierige koppies, en ze kijken zo blij!
 Dit kleintje eet lekker van de rug van haar mams die vol met hooi zit.


Het was prachtig weer met een stralend blauwe lucht.

Bedankt voor alle reacties op mijn vorige bericht!
Groetjes Senna

6 reactie(s):

Huis de Voorst

07:37 Senna T. 11 Comments

Huis de Voorst is een groot landhuis dichtbij Zupthen. Wat ik er bijzonder aan dit gebouw vind is dat het perfect symmetrisch lijkt. Probeer maar eens de verschillen te ontdekken tussen rechts en links. Helaas kwam het licht niet recht van achter waardoor de rechterkant in de schaduw licht.
 

 Rondom Huis de Voorst kun je lekker wandelen. De foto's zijn van een paar weken terug, toen de sneeuwklokjes nog volop in bloei stonden.
Eigenlijk had ik mos nooit goed bekeken, maar behalve zacht is het ook heel mooi! Welk soort mos dit is weet ik niet.
Bedankt voor alle reacties op mijn foto's van de Foto7daagse
Groetjes Senna

11 reactie(s):

#f7d dag 6 foto7daagse: Lekker

12:49 Senna T. 4 Comments

#f7d Lekker

Het thema van vandaag was: 'lekker'
 
 
Het was vandaag erg LEKKER weer. Heerlijk om lekker te gaan wandelen. Ik heb nog veel meer foto's gemaakt, die zullen binnenkort op mijn blog verschijnen.
 
Groetjes Senna

4 reactie(s):

#f7d dag 5 foto7daagse: een kleur

03:18 Senna T. 4 Comments

#f7d Een kleur

Dag 5 van de foto7daagse. Ik loop een dagje achter, maar hier dan toch de nieuwe foto:

Het onderwerp van gister was: Een kleur
 
 
Voor deze foto heb ik ouder verfspullen eens uit de kast gehaald. Ik vond het het mooiste om één kleur te gebruiken. De rest van de foto heb ik zwart/wit gemaakt zodat het blauw er nog meer uitspringt.
 
 
Groetjes Senna

4 reactie(s):

#f7d dag 4 foto7daagse: Vergeten

10:59 Senna T. 1 Comments

#f7d Vergeten

Nee hoor, ik ben de foto7daagse niet vergeten. Gister was er geen foto, ik had er geen tijd voor (vrijgemaakt). Ach het had gekunt in dat half uurtje dat ik 'smiddags thuis was. Of s'avonds voor het slapen. Het is er niet van gekomen. Nu gaan we dus verder met dag nummer 4.

Het thema van vandaag is Vergeten


Daar ben ik heel goed in! Geen probleem, dacht ik. Ik had al wat ideeën. Uiteindelijk werden het de bloemen die verdort in een vaas stonden. Want ja, die waren we dus vergeten.
Helaas had ik de foto's van de camera verwijderd omdat ik was VERGETEN dat ik ze nog niet op de computer had gezet. Wel erg toepasselijk, maar ja, geen foto.
Twee dagen achter elkaar geen foto in een 7daagse vind ik niet kunnen. Daarom net maar even opnieuw, gelukkig lopen de bloemen niet weg. Het licht echter wel. Daarom maar met lamp en flitser aan.
Wederom niet erg tevreden over de foto. Dan vraag ik me af waarom ik hieraan begonnen ben. Dan bedenk dat ik het gewoon ontzettend leuk vind om te fotograferen en om nieuwe dingen uit te proberen. Hoewel de resultaten niet geweldig zijn ben ik wel weer bezig geweest met mijn favoriete hobby!

Genoeg gekletst, morgen weer een foto ( als alles goed gaat ;-) )
Groetjes Senna

1 reactie(s):

#f7d dag 2 foto7daagse: Speelgoed

13:25 Senna T. 1 Comments

#f7d Speelgoed

Ik doe mee aan de foto7daagse. Een week lang wordt elke dag een opdracht gegeven. Ik deel mijn foto's op mijn blog.

Het thema van dag twee was 'speelgoed'

 
Ik heb niet lang over deze foto gedaan. Ik ben ook niet erg tevreden, maar ja elke dag een foto dus dan kun je het niet later overdoen.
Op de foto staan mijn twee lieve knuffels. Ja ze liggen nog altijd bij mij in bed =)
Vroeger heb ik erg veel met knuffels gespeeld, hele verhalen bedacht ik samen met mijn zus en vriendinnen.
 
Morgen weer een foto!
Groetjes Senna

1 reactie(s):

#f7d dag 1 foto7daagse: ondersteboven

12:54 Senna T. 3 Comments

#f7d Ondersteboven

Ik doe mee aan de foto7daagse. Een week lang wordt elke dag een opdracht gegeven waar meer dan 2000 fotografen mee aan de slag gaan. Iedereen kan meedoen, of je nu met een mobieltje fotografeert of een dure camera. Je kunt je inschrijven en dan ontvang je elke dag een mailtje met de opdracht. Foto's kun je delen via social media met #f7d, ik deel ze op mijn blog.

De opdracht van vandaag is: ondersteboven
 

Erg leuk aan de opdracht van deze week vind ik dat je echt anders door je camera moet kijken. Ik heb vanalles ondersteboven gefotografeerd, maar uiteindelijk werd het deze simpele opzet. Deze week dus elke dag een bericht met mijn foto. Ook als je de eerste dag hebt gemist kun je nog gewoon meedoen.

Bedankt voor de reacties op mijn vorige bericht!
Groetjes Senna

3 reactie(s):