Herfstkleuren

02:23 Senna T. 5 Comments

Lekker experimenteren met herfstkleuren! De blaadjes zijn inmiddels bijna allemaal van de bomenen liggen dus voor het oprapen. Ik heb er een hoop verzamelt en vervolgens in een glazen schaal gelegt. die vanonderaf belicht met een bureaulamp en van bovenaf gefotografeerd.

Door handmatig onscherp te stellen, met camera op statief, kon ik goed op de kleuren letten. Waar ik meer blaadjes over elkaar heen legde werd het donkerder en waar geen of minder blaadjes lagen lichter. Daar heb ik mee gespeeld. De zwarte lijn heb ik uit papier geknipt.

 
edit: ik zie dat de foto's opeens een veel mindere kwaliteit hebben dan op mijn computer. Vooral de
laatste foto is erg anders. Hierover heb ik al meer klachten gehoord, maar dat was van gebruikers van google+ en dat gebruik ik niet. Weet iemand hoe dit komt en wat eraan te doen? 
Update: bedankt voor de tips! Het probleem is nu opgelost.
Update 2: nu zijn de laatste twee foto's weer verpest... als je er op klikt zie je (bij mij elk geval) de originele foto. Ook nieuwe foto's die ik wil uploaden zijn automatisch 'verbeterd' terwijl ik 'automatisch verbeteren' uit heb staan in google+.
 
Bedankt voor de reacties op mijn vorige bericht!
Groetjes Senna
 

5 opmerkingen:

 1. Dank je wel voor je leuke reactie op mijn blog (de vos op de pier van IJmuiden).
  Jij hebt ook een mooie blog, leuk is het he, om te experimenteren met kleuren, en herfstblaadjes lenen zich daar goed voor.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig die nerven en dat effect van kleur in het glas. Maar ik mis dus het effect wat jij voor ogen had?!
  Zie het commentaar onder aan dit blogje, mogelijk kan je het zo oplossen: http://6mb22va.blogspot.nl/2013/09/nazomeren.html
  groet,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk experiment, Senna. Je serie is mooi geworden. Prachtig warme kleuren ook. Wat je probleem betreft maakt het niet uit of je wel of geen Google+ gebruiker bent. Ik heb het een tijd geleden allemaal uitgezocht en er een blog over gemaakt (zie: http://jokescamera.blogspot.nl/2013/09/foto-kwaliteit-in-blogger.html). Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi Senna! Ik vind de eerste heel speciaal. de tweede is ook heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi hoor Senna.
  Erg goed nagedacht en creatief gefotografeerd.
  De tweede en de laatste hebben mijn voorkeur, mooie contrasten in die foto's.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen