Edinburgh wat ben je mooi

06:28 Senna T. 4 Comments


Een oud kasteel, hippe winkels, lekker eten, prachtige natuur: Edinburgh has it all! 

Na mijn tweedaagse reis in mijn eentje kwam ik aan in Edinburgh waar ik herenigd werd met drie vriendinnen uit Nederland. Ik was al vroeg vertrokken met de trein en mijn vriendinnen waren al helemaal op een idioot tijdstip opgestaan om het vliegtuig te halen. Helaas had die vier uur (!!!) vertraging, dus duurde het nog wat langer tot de hereniging. Dan weer alleen op stap: ik bezocht de botanische tuinen, waarna mijn voeten moe waren en ik besloot op het station te wachten met een kop warme chocolademelk. De vertraging liep steeds verder op, ondertussen heb ik heel wat mensen zien komen en gaan. Uiteindelijk kwamen mijn vriendinnen dan toch aan en konden we, na heel veel omhelzingen en enigszins bijkletsen, de stad gaan verkennen. 


Van de eerste dag was niet meer heel veel over, maar dag twee hebben we helemaal volgepropt om toch nog maar zo veel mogelijk te zien en te beleven. 


Een lange tocht naar het kasteel


Na een ontbijtje in het hostel vertrokken we al vroeg naar het kasteel. We schoten niet enorm op, gezien iedereen overal foto's wilde maken. Ik heb in verhouding weinig foto's gemaakt, dus dat zegt wat. Ook liepen we enorm om. We beklommen de berg waar het kasteel op stond, hadden prachtig uitzicht (en een hele fotosessie), maar konden uiteindelijk niet verder.Na het bezoek aan het kasteel hebben we de stad nog wat verder verkent, heel veel souvenirwinkeltjes bezocht en lekker thee met scones gehad.


Berg beklimmen bij zonsondergang


Edinburgh is lekker heuvelachtig, waardoor er veel mooie uitzichtpunten zijn. We beklommen een deel van Arthurs Seat. Het is prachtig hoe je zo vanuit de stad opeens in de natuur terecht komt. Een totaal andere sfeer. Het is zeker niet een wandelingetje die je even op je slippers maakt en wij waren niet uitgerust met wandelschoenen of winddichte jassen. En het waaide hard. Pas-op-dat-je-niet-van-de-berg-af-waait hard. We besloten om niet helemaal naar de top te gaan gezien het donker zou worden en we toch graag heelhuids thuis wilden komen. Daarom genoten we van de zonsondergang en daalden we weer af om nog net voor het donker beneden aan te komen. 


's Avonds bezochten we nog leuke winkelstraatjes  en aten we heerlijke Fish 'n Chips. De volgende ochtend moesten we helaas al weer naar het vliegveld. Het was dus zeker kort om deze stad te bezoeken, maar het was super gezellig en we hebben toch heel veel hoogtepunten gezien.

Edinburgh is zeker een van de mooiste steden waar ik geweest ben! Wat is jou favoriete stad?

Bedankt voor de reacties op mijn jaaroverzicht!
Liefs Senna

4 opmerkingen:

 1. Hoi Senna.

  Wat leuk om samen met je vriendinnen deze mooie stad en omgeving te verkennen.
  Mooie foto's heb je gemaakt.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Senna,
  Een mooie en gevarieerde reportage van je bezoek aan Edinburgh.
  Prachtig dat kasteel. Ziet er mooi uit daar.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Senna,
  Wat leuk om dit te zien, ik ben jaren geleden in Edinburgh geweest en vond het een geweldige stad. Schotland is gewoon een prachtig land, en deze stad met dat kasteel op de heuvel heeft gewoon iets. Leuk om jouw impressie van deze stad hier te zien.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen