Deze insecten ontdekte ik tussen de bloemetjes

11:54 Senna T. 16 CommentsInsecten fotograferen vind ik lastig. Ze blijven niet lang stil zitten, dus je hebt maar heel kort de tijd om ze op de foto te zetten. Ook zijn ze heel erg klein dus moet je ver inzoomen en/of erg dichtbij komen. Ik vind het soms lastig om de beestjes door de zoeker te vinden. 

Na veel proberen lukte het toch om (op de plek waar ik ook de foto's van mijn vorige artikel heb gemaakt) een aantal insecten mooi op de foto te zetten


Kikkertjes

Oke, geen insect, maar in het stukje bos hupsten ook enorm veel kikkertjes. Je kon nauwelijks een stap verzetten zonder een paar kikkers te moeten ontwijken.


Libellen

Ik weet niet zeker wat het verschil is tussen libellen en waterjuffers (of dat het een andere naam is voor dezelfde soort). Elk geval heb ik er een paar op de foto kunnen zetten. Ik zat rustig tussen het gras aan de waterkant. Er kwamen regelmatig libellen voorbij vliegen en gelukkig gingen ze ook rustig op een takje zitten. 
 


Beestjes tussen de bloemetjes 

Ik hoorde allemaal gezoem om mij heen. Toen ik op het geluid af ging zag ik allemaal bijen en (volgens mij) zweefvliegen tussen de bloemen. Bijen vind ik erg schattige beestjes. Zien zien er zo aaibaar uit. Omdat het mij nog nooit goed gelukt was om deze ze op de foto vond ik het nu best goed gaan. Hoewel er ook heel veel onscherpe foto's bij zaten, of foto's waar de bij alweer was weggevlogen. 
Ik heb gemerkt dat je erg geduldig moet zijn om insecten te fotograferen. Omdat ze steeds verplaatsen moet je elke keer weer opnieuw zorgen dat je een beestje goed voor de lens hebt. Nu ben ik zelf meestal niet zo geduldig, maar het fijne weer en de mooie omgeving maakte het een stuk leuker.

Wat is jou tip voor het fotograferen van insecten?

Bedankt voor de reacties op mijn vorige foto's,
Liefs Senna

16 reactie(s):

Een picknick tussen de bloemen

08:18 Senna T. 6 CommentsOp een mooie zonnige dag ging ik picknicken. We hadden een leuke picknickmand vol met lekkers mee. Op de fiets reden we naar een mooi landgoed. Daar genoten we van de picknick, het mooie weer en de mooie omgeving.

Het was erg zonnig, dus lastig om foto's te maken. Maar in de schaduwplekjes kreeg ik toch nog mooi resultaat.

Bedankt voor de reacties op mijn vorige artikel,
Liefs Senna

6 reactie(s):

Onze vakantie in Antwerpen

05:22 Senna T. 3 CommentsMet volgepakte rugzakken stapten we in de trein. Een lange reis was het niet. Binnen een paar uurtjes waren we in België. Deze vakantie ben ik een weekje met vriendinnen naar Antwerpen geweest. Het station van Antwerpen is al meteen een hele mooie bezienswaardigheid. Het is super groot. Ik had nog nooit een station met verdiepingen gezien, en hier stonden er gewoon drie treinen boven elkaar. Maar vooral het oude gedeelte van het station is erg mooi.


Overnachten in een hostel

We lopen alle vier met een zware tas. Die willen we dus eerste graag kwijt bij het hostel, voordat we de stad gaan verkennen. Ons hostel bevond zich een stuk lopen vanaf het station. We hebben er vier nachten geslapen. Hoewel het niet de meest luxe overnachtingsplek was (met wel erg vaak gebruikte theedoeken) was het een leuk hostel. 

We hadden van te voren al wat dingen uitgezocht die we konden gaan doen. En dan vooral wat budgetvriendelijke dingen. Zo hebben we het Museum aan de Stroom (MAS) bezocht (laatste woensdag van de maand gratis). Het was erg groot, dus de laatste paar verdiepingen hebben we overgeslagen. Maar vooral het uitzicht vanaf het dakterras war erg de moeite waard. We hebben wat bekende plekken bezocht zoals de het stadhuis, de kathedraal en het Park Noord Spoor. 

MAS

Uitzicht vanaf het MASMisschien kwam het ook door het grauwe weer, maar ik vond Antwerpen niet meteen een prachtige stad. Er waren zeker mooie gebouwen en parkjes, maar over het geheel vond ik het niet heel indrukwekkend. (oké op de foto's is het wel erg grauw, in het echt was het uitzicht toch mooi).


Echte toeristen 

We liepen als echte toeristen door de stad. Een plattegrond mee, sneakers aan, rugzakje mee en (ik natuurlijk) een camera om de nek. Het viel op dat het erg rustig was in Antwerpen. Ik had volle terrassen verwacht, drukke winkels en veel mensen in het hostel. Maar of iedereen was naar het festival Tomorrowland OF Antwerpen is gewoon niet zo heel toeristisch. 

Bij toeval kwamen we ook op een erg bijzondere plek terecht. In het hostel lag een flyer van een theatervoorstelling van studenten. We zijn hierheen geweest en het was erg leuk. De plek hadden we redelijk snel gevonden. Waar we aankwamen stonden oude loodsen en het leek niet open te zijn. Maar toen we om een van de loodsen heen liepen kwamen we uit op een hele gezellige plek aan het water. De loods was erg leuk ingericht en er was een mooi terras aan het water. De voorstelling was apart (een combinatie van dans, theater en een soort abstract worstelen). Erg intens, intiem en indrukwekkend. Ik heb trouwens niet eens foto's gemaakt bij deze plek. Ik denk dat we tussen al deze Antwerpenaren niet al te veel wilden overkomen als toerist. Dus de kaart en camera bleven in de tas. 

Ik heb nog wel foto's van andere plekken in Antwerpen:


 Een kasteel aan de rivier de Schelde.
Een paar bloemen in een leuke botanische tuin. Er stonden erg veel leuke planten met bijzondere namen!


We zijn ook een dagje naar de zoo geweest, waar ik heel veel foto's van heb. Die laat ik nog zien in een andere post. 

Antwerpen was erg gezellig. We hebben veel leuke dingen gedaan. Een groot voordeel is dat het erg dichtbij is, maar je bent toch in het buitenland. Ik vind het een aanrader om eens heen te gaan, hoewel je in twee dagen denk ik ook wel heel de stad kunt zien. 

Ben jij wel eens in Antwerpen geweest?

Bedankt voor de reacties op mijn vorige artikel,
Liefs Senna
3 reactie(s):

Zonsondergang aan de rivier

11:50 Senna T. 6 CommentsEr drijven mooie wolken door de lucht, het zonnetje schijnt. Dat belooft een mooie zonsondergang. Op naar de IJssel om foto's te maken. Helaas zijn de mooie wolken tegen de tijd dat de zon ondergaat vertrokken, maar het is toch erg mooi. 

Tegenlicht

Fotograferen met tegenlicht in de avonduren. Het zorgt voor hele sfeervolle beelden. En veel lensflare (Ik heb er al heel wat weggeshopt)! Ik vind het altijd erg mooi hoe de randjes van de bloemen en steeltjes oplichten door het tegenlicht. Wanneer de zon lager aan de hemel staat richt ik mij op horizon en het landschap in plaats van de bloemetjes. De lucht kleurt oranje. Het water spiegelt. Ik geniet.


 


Ik sta op de dijk te fotograferen wanneer ik opeens deze groep ganzen zie zwemmen. Ik klim over een hek ren naar de waterkant en ga op mijn knieën voor een mooie foto met ganzen én ondergaande zon.
Ik vond het trouwens erg moeilijk om een selectie te maken van de foto's (vandaar dat het er zo veel zijn).
Wat is jou favoriete foto van deze serie?

Bedankt voor de reacties op mijn vorige foto's!
Groetjes Senna

6 reactie(s):