Onze vakantie in Antwerpen

05:22 Senna T. 3 CommentsMet volgepakte rugzakken stapten we in de trein. Een lange reis was het niet. Binnen een paar uurtjes waren we in België. Deze vakantie ben ik een weekje met vriendinnen naar Antwerpen geweest. Het station van Antwerpen is al meteen een hele mooie bezienswaardigheid. Het is super groot. Ik had nog nooit een station met verdiepingen gezien, en hier stonden er gewoon drie treinen boven elkaar. Maar vooral het oude gedeelte van het station is erg mooi.


Overnachten in een hostel

We lopen alle vier met een zware tas. Die willen we dus eerste graag kwijt bij het hostel, voordat we de stad gaan verkennen. Ons hostel bevond zich een stuk lopen vanaf het station. We hebben er vier nachten geslapen. Hoewel het niet de meest luxe overnachtingsplek was (met wel erg vaak gebruikte theedoeken) was het een leuk hostel. 

We hadden van te voren al wat dingen uitgezocht die we konden gaan doen. En dan vooral wat budgetvriendelijke dingen. Zo hebben we het Museum aan de Stroom (MAS) bezocht (laatste woensdag van de maand gratis). Het was erg groot, dus de laatste paar verdiepingen hebben we overgeslagen. Maar vooral het uitzicht vanaf het dakterras war erg de moeite waard. We hebben wat bekende plekken bezocht zoals de het stadhuis, de kathedraal en het Park Noord Spoor. 

MAS

Uitzicht vanaf het MASMisschien kwam het ook door het grauwe weer, maar ik vond Antwerpen niet meteen een prachtige stad. Er waren zeker mooie gebouwen en parkjes, maar over het geheel vond ik het niet heel indrukwekkend. (oké op de foto's is het wel erg grauw, in het echt was het uitzicht toch mooi).


Echte toeristen 

We liepen als echte toeristen door de stad. Een plattegrond mee, sneakers aan, rugzakje mee en (ik natuurlijk) een camera om de nek. Het viel op dat het erg rustig was in Antwerpen. Ik had volle terrassen verwacht, drukke winkels en veel mensen in het hostel. Maar of iedereen was naar het festival Tomorrowland OF Antwerpen is gewoon niet zo heel toeristisch. 

Bij toeval kwamen we ook op een erg bijzondere plek terecht. In het hostel lag een flyer van een theatervoorstelling van studenten. We zijn hierheen geweest en het was erg leuk. De plek hadden we redelijk snel gevonden. Waar we aankwamen stonden oude loodsen en het leek niet open te zijn. Maar toen we om een van de loodsen heen liepen kwamen we uit op een hele gezellige plek aan het water. De loods was erg leuk ingericht en er was een mooi terras aan het water. De voorstelling was apart (een combinatie van dans, theater en een soort abstract worstelen). Erg intens, intiem en indrukwekkend. Ik heb trouwens niet eens foto's gemaakt bij deze plek. Ik denk dat we tussen al deze Antwerpenaren niet al te veel wilden overkomen als toerist. Dus de kaart en camera bleven in de tas. 

Ik heb nog wel foto's van andere plekken in Antwerpen:


 Een kasteel aan de rivier de Schelde.
Een paar bloemen in een leuke botanische tuin. Er stonden erg veel leuke planten met bijzondere namen!


We zijn ook een dagje naar de zoo geweest, waar ik heel veel foto's van heb. Die laat ik nog zien in een andere post. 

Antwerpen was erg gezellig. We hebben veel leuke dingen gedaan. Een groot voordeel is dat het erg dichtbij is, maar je bent toch in het buitenland. Ik vind het een aanrader om eens heen te gaan, hoewel je in twee dagen denk ik ook wel heel de stad kunt zien. 

Ben jij wel eens in Antwerpen geweest?

Bedankt voor de reacties op mijn vorige artikel,
Liefs Senna
3 opmerkingen:

  1. Ik vind Antwerpen ook zo leuk om een weekendje heen te gaan! Vorige keer hebben wij een beetje dezelfde dingen gedaan als jullie nu, heerlijk! X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Antwerpen vind ik ook best een leuke stad! En inderdaad, het is lekker dichtbij en tóch ben je in het buitenland. Leuke foto's heb je geschoten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hihi, leuk dat je in ons landje bent geweest! Zelf ben ik eigenlijk nog veel te weinig in Antwerpen geweest... Het MAS heb ik zelfs nog nooit bezocht, oepsie. Die foto met de meeuw erop is echt leuk! De andere ook hoor :)

    BeantwoordenVerwijderen