Londen in drie dagen

11:38 Senna T. 9 Comments


Drie dagen naar Londen! Ik wilde graag mijn zus bezoeken die voor een half jaar in Engeland studeert. Dat was natuurlijk een hele goede reden om een keer naar Londen te gaan. Het was voor mij de eerste keer naar Engeland. Ook de eerste keer dat ik alleen op reis ging naar het buitenland. Ik nam de nachtbus, maar sliep erg weinig. Toch had ik nog redelijk veel energie over om Londen te ontdekken. 

En voordat jullie nu allemaal mooie foto's van de leukste plekken verwachten: ik nam mijn camera niet mee. En dat is voor mij best bijzonder! Ik had graag mooie plaatsjes geschoten in Londen, maar ik twijfelde. Ik zou namelijk extra gewicht meesjouwen en veel bezig zijn met fotograferen in plaats van ter plekke genieten. Na wat getwijfel besloot ik dus om de camera thuis te laten.
Even had ik spijt. Toen ik schattige eekhoorntjes in het park zag (dieren die ik heel graag zou fotograferen), de indrukwekkende gebouwen en schattige straatjes. Maar gelukkig kan ik met mijn mobiel ook redelijke foto's maken. Zeker leuk als herinnering! 

buckingham palaceMijn avontuur in Londen

Eerst verdwaalde ik. Het station waar ik een kaart voor het openbaar vervoer kocht had ik, min of meer per toeval, heel snel gevonden. Maar daarna nam ik de verkeerde uitgang en liep ik compleet de verkeerde kant op. Het was een saai deel van de stad, dus mijn eerste indruk was niet meteen heel hoog. Gelukkig waren de Londenaren (of andere toeristen) erg behulpzaam en kwam ik uiteindelijk toch nog op de plek aan waar ik met mijn zus had afgesproken. 
Het was schitterend weer! Echt een lentedag. We hebben de eerste dag verschillende parken bezocht. Er stonden allemaal kleurrijke bloemen en er renden schattige eekhoorntjes (waarvan ik nu dus alleen een onscherpe foto heb).

 De rode bussen en typische taxies rijden er dus echt! Hoewel ik er nooit zo over nagedacht had, verwachtte ik toch dat die meer waren voor films en toeristen. Maar nee, ze worden gewoon dagelijks gebruikt. Zelf zijn we ook een aantal keer met de bus geweest. Erg leuk om boven voorin te zitten met uitzicht over de stad en de mensenmassa. 

De Londen Eye en Big Ben konden niet ontbreken bij ons bezoek. Maar misschien vond ik de gezellige wijkjes net iets buiten het centrum nog wel leuker. In Camden is een hele leuke (en drukke!) markt. Als je er komt moet je eens letter op de 'uithangborden'

Wonderland in Camden. (Zie de grote schoen als 'uithangbord' bij het winkeltje rechts.)

Mijn tips voor Londen

Na één keer deze grote stad te hebben gezien, ben ik nog helemaal geen expert. Er zijn nog zat dingen die ik niet gezien heb (reden om een keer terug te komen!). Maar mocht je naar Londen gaan, dan heb ik nog een paar tips:

Big Ben- Als je in Londen bent, dan bezoek je natuurlijk de bekende gebouwen en atracties zoals Londen Eye, Big Ben en de Tower Bridge!
Deze iconische gebouwen zijn zeker leuk om eens te bezoeken. Een ritje in de Londen Eye of naar binnen bij de Big Ben is aardig prijzig, maar alleen al het feit dat je deze iconische gebouwen gezien hebt is een goede start.


- Koop een Oystercard
   Dit is een soort OV-chipkaart waarmee je heel makkelijk kunt reizen. Je koopt er een op een station en zet er geld op. Lever je de kaart weer in dan krijg je de borg én het resterende bedrag (tot 10 pond) terug!
Wij hebben in drie dagen 10 pond p.p. besteed en daarmee aardig wat gereisd per bus en per metro.
De bus kost 1,50 per rit en de metro rond de 2 pond voor een gemiddeld ritje.

- Bezoek leuke wijkjes.
Wij zijn bijvoorbeeld naar Camden geweest. Hier was een hele grote en gezellige markt. Voor mij was dit nog leuker dan de echte bekende 'highlights' van Londen. Er is een groot autovrij gedeelte met heel veel kraampjes en grappige winkeltjes.

Camden

Camden

-Musea zijn gratis, en druk
In Londen zijn veel gratis musea! Wij zijn naar het National History Museum geweest. Het regende, dus dit leek ons een geschikt moment voor een museum. Helaas moesten we drie kwartier buiten in de rij staan. Eenmaal binnen was het ongelofelijk druk. We werden haast als een kudde schapen in bepaalde richtingen gestuurd. We zijn in het deel geweest waar veel opgezette dieren en skeletten stonden. Best indrukwekkend, maar door de drukte wilde we al snel weer weg. Dus een tip: ga niet op een regenachtige (Paas)zondag.

Ga rondstruinen
Met de bus of metro kom je snel op de plekken waar je naar toe wilt. En je bespaardt je voeten. (Wij hebben zo veel gelopen dat ik geen stap meer kon verzetten).
Toch beleef je Londen op een hele andere manier als je te voet gaat. Je kunt van te voren een leuke route bepalen, maar als je gewoon rondstruint kun je op hele leuke plekken terecht komen.

Terwijl we eigenlijk naar een winkelcentrum wilden (wat gesloten was ivm Pasen) kwamen we terecht in allerlei leuke straatjes. Per toeval ontdekten we leuke winkeltjes en pleintjes. Een hele leuke manier om Londen te ontdekken! Wij kwamen bijvoorbeeld terecht in Carnaby. Een paar hele leuke straten waar wij nog nooit van gehoord hadden (later bleek dat het best bekend is).

CarnabyCarnaby


- Look Right! 
Omdat in Engeland het verkeer aan de linkerkant van de weg rijdt, moet je extra uitkijken met oversteken. De stoplichten voor voetgangers staan (in mijn beleving elk geval) veel te lang op rood wat er voor zorgt dat mensen ongeduldig worden en gewoon oversteken. Sowiso zijn de stoplichten niet altijd even duidelijk. Ze staan vaak op andere plekken of zijn ze onduidelijk. Wat ik ook mistte is het tikkende geluid dat stoplichten in Nederland maken, waardoor je het meteen hoort wanneer het groen is. Blijkbaar ben ik daar zo aan gewent, dat ik het vaak niet eens door had als het groen was.
Gelukkig staan in Londen bij (bijna) alle kruispunten 'Look Right' of 'Look left'. Je hoeft dus niet eens na te denken over waar het verkeer vandaan komt.

Nog eens terug!?

Het waren drie hele leuke dagen en ik zou Londen best nog eens willen bezoeken. Niet zo zeer voor de trekpleisters die ik nu al gezien heb, maar wel voor de mooie parken en leuke wijkjes. Er is vast nog heel veel te ontdekken. Wat mij wel tegenviel is dat er, zo ver ik gezien heb, weinig autovrije straten zijn. Ook vond ik de drukte soms wat te veel. Ik zou wel wat meer lokale cafeetjes of een Engelse Pub willen bezoeken (we zijn niet echt iets tegen gekomen en maakten het 's avonds niet al te laat). Of 's avonds langs de Theems lopen, filmopnamelocaties van o.a. Sherlock bezoeken of op zoek gaan naar de TARDIS (Dr. who). 


Echte toerist -->

Ben jij wel eens in Londen geweest? 

Bedankt voor de reacties op mijn vorige artikel,
Liefs Senna


9 reactie(s):

Portret foto's

10:18 Senna T. 11 Comments

Portretfotografie


Als je de Q&A hebt gelezen dan weet je dat ik meer met portretfotografie wil gaan oefenen. Een tijdje terug heb ik hiervoor een flitskabel en een softbox-paraplu gekocht (ze waren in de aanbieding, dus ik kon het niet laten!). Deze wilde ik wel eens uitproberen. 

Een vriendin kwam op bezoek en zij wilde wel even model staan. 
Nu heb ik nog geen statief voor mijn flitser. Dus ik stond ik stond lekker te klungelen met de flitser en softbox in mijn hand. 
Een achtergrond vinden was ook lastig. Een kale witte muur was wel erg saai, dus we hebben wat verschillende dingen geprobeerd. 
Het begon een beetje ongemakkelijk. Als fotograaf hoor je dan mensen 'aan te sturen', maar daar ben ik nog niet zo goed in... Maar al snel kwamen er een paar leuke foto's. 


Het was elk geval leuk om te doen. Ondertussen stonden er nog brownies in de over dus dat was dubbel feest.

En of ik het nu fijn vind om met een flitser en softbox te werken... Omdat het een grauwe dag was, was het zeker goed voor de belichting. Maar ik denk dat ik toch meer van natuurlijk licht houd. Of ik moet toch zorgen dat ik de flitser op een statief kan zetten!


11 reactie(s):

Q&A - De Grote Lezersenquête

02:47 Senna T. 5 Comments

Ruim een maand geleden vroeg ik aan jullie of jullie de enquête wilde invullen die ik had gemaakt. Iedereen die het heeft ingevuld: heel erg bedankt!

Ik heb veel positieve en lieve reacties ontvangen, en ook fijne nuttige reacties.
Nu is het dan tijd om jullie vragen te beantwoorden!

Laat ik beginnen met de vraag die mij meerdere keren gesteld is:

Vragen over fotografie1. Wat betekend fotografie voor jou?
Fotografie speelt op twee fronten een belangrijke rol in mijn leven. Allereerst is er de mogelijkheid om momenten vast te leggen, te delen en te bewaren. De leuke 'kiekjes' waarbij het niet gaat om compositie, scherpte en licht maar om het moment en het gevoel.
En daarnaast heb ik natuurlijk fotografie als passie. Hierbij gaat het om het fotograferen zelf en het resultaat. Ik vind het heel leuk om te doen en probeer graag verschillende dingen. Fotograferen heeft mij ook een andere blik naar de wereld gegeven. Wanneer je fotografeert ben je echt in het moment. De kleinste dingen kunnen voor de mooiste foto's zorgen. Bijvoorbeeld een klein bloemetje of een regendruppel op een blad.

2. Hoe ben je begonnen met fotograferen?
Zo ver ik mij kan herinneren begon ik met fotograferen op vakanties. Dan was er altijd een camera mee en die wilde ik dan graag gebruiken. Op een gegeven moment begon ik ook thuis te fotograferen. Het heeft zich dus langzaam ontwikkeld. Toen ik een keer de spiegelreflexcamera van mijn moeder mocht lenen ging er een wereld voor mij open en begon ik veel meer te fotograferen.

3. Waarom fotografeer je?
Ik vind het heel erg leuk om te doen en hoop mijzelf te ontwikkelen.

4. Wat ga je verder nog doen in de fotografie?
Dit vind lastig om te zeggen. Fotografie is een onderdeel van mijn studie, maar slechts een klein onderdeel. Het kan dus zijn dat het later (een onderdeel van) mijn werk wordt. Of misschien blijft het gewoon een hobby. En voor nu: ik wil vooral weer veel gaan fotograferen en mij verdiepen in portretfotografie.

5. Welke soort fotografie (natuur, portret, ect.) spreekt jou het meeste aan?
Ik vind heel veel soorten fotografie leuk en probeer graag verschillende dingen. Ik vind het heerlijk om lekker naar buiten te gaan en bloemetjes en landschappen te fotograferen. Maar ook straatfotografie vind ik heel erg boeiend. Zoals ik aangaf wil ik graag gaan oefenen met portretfotografie.

6. Als geld en tijd geen rol zou spelen, wat zou je dan het liefste fotograferen komend jaar?
Als ik echt heel grootst mag dromen? Ik denk dat ik graag met een 'team' wat concepten zou uitwerken die al een tijd in mijn hoofd zitten. Met modellen, stylisten en een assistent op een bijzondere locatie.

7. Welke fotografen zijn een inspiratiebron voor je, en waarom?
Lastige vraag. Ik ken niet echt al het werk van één fotograaf. Ik haal wel veel inspiratie van internet. In de inspiratie-artikelen staan veel fotografen en projecten die mij inspireren.

8. Mag een natuurfoto in Photoshop bewerkt worden of niet?
Een interessante vraag. Ik vind van dat er verschil is tussen bewerken en manipuleren. Photoshop kan mbv contrast en kleur een foto een enorme toegevoegde waarde geven (dit doe ik zelf ook). Maar je kunt ook herten in een bos toevoegen of de lucht blauw maken. Zolang alles wat je gebruikt door jouzelf gemaakt is, vind ik hier niks mis mee. Het kan een heel sterk beeld opleveren.

Vragen over bloggen9. Wat vind je het leukste aan bloggen?
De combinatie van foto's en schrijven vind ik heel erg leuk. Het aller leukste vind ik denk ik het feit dat mensen ook daadwerkelijk mijn foto's bekijken en de teksten lezen! En dat jullie reageren op mijn artikelen. Hierdoor wordt ik heel erg gemotiveerd om te blijven fotograferen en schrijven.

10. Hoe krijg je het voor elkaar om steeds weer een nieuw 'uiterlijk' op je blog te zetten met leuke items en zoiets als 'lees meer'?
De reden dat het uiterlijk van mijn blog regelmatig veranderd, is omdat ik eigenlijk nooit echt tevreden ben. Ik zou graag de hele lay-out zelf maken, maar daar ben ik niet handig genoeg voor. Wat ik meestal doe is online een template zoeken en die op mijn blog toepassen. Vervolgens pas ik wat dingen aan (met html en css). Als jullie het leuk zouden vinden om hier meer over te weten (of een specifieke vraag hebben) wil ik best een uitgebreider artikel hierover schrijven!

Overige vragen11. Als je in een vingerknip overal op de wereld kan zijn, waar zou je heen gaan?
Ooh ik zou naar zo veel plekken gaan! Allereerst zou ik mijn zus opzoeken die nu een halfjaar in Engeland studeert. Maar er zijn heel veel plekken die ik graag nog eens zou willen bezoeken. Ik kan echt niet kiezen.

12. Wat is je favoriete ijssmaak?
Één favoriet heb ik niet echt. Ik vind het leuk om nieuwe smaken uit te proberen. Zoals koekjessmaken ofzo. Maar ik ben ook wel erg fan van fruitsmaken, bijvoorbeeld bosbes en framboos. Maar laat eerste de lente maar komen!

13. Kan je de handstand?
Oke. Dat had ik al lang niet meer gedaan. Maar speciaal voor jou heb ik het geprobeerd. En ja: ik kan het nog! (min of meer, er moet wel een muur achter staan)Het is een erg lang artikel geworden, maar ik vond het erg leuk om jullie vragen te beantwoorden!
En als je nog eens een vraag hebt, kun je altijd een reactie achter laten of berichtje sturen.
Groetjes Senna5 reactie(s):

Zutphen vanaf een toren

08:34 Senna T. 3 Comments


Laatst was een van de torens in Zutphen open voor bezoek. Je kon bijna helemaal naar boven en dan een rondje lopen met heel ver uitzicht. Van die mogelijkheid moesten we gebruik maken! Na heel veel treden omhoog kwamen we boven aan.

Het uitzicht was heel erg mooi. Ik vond het erg bijzonder om de stad die al zo goed kende van bovenaf te zien. Het ziet er toch heel anders uit.


Jullie zullen misschien wel gemerkt hebben dat ik een tijd lang niks geplaatst heb. Mijn laatste post was alweer meer dan een maand geleden. Volgens mij heb ik nog nooit een hele maand niet geblogd. Maar ik had het dan ook druk. Aan het begin van de maand verhuisde ik naar Enschede. En op kamers wonen vraagt gewoon veel tijd. Het scheelt weliswaar heel veel reistijd, maar ik moet nu wel zelf boodschappen doen, koken en schoonmaken. En daarnaast doe ik nu ook meer dingen. Voor school had ik ook nog allerlei projecten om aan te werken. Dus ik hield niet zo veel tijd of energie meer over om te fotograferen of te bloggen. Ik wil wel er wel weer mee bezig gaan. Binnenkort komen elk geval de vragen en antwoorden uit de enquête op mijn blog!


De IJssel met de uiterwaarden. Erg mooi om te zien (hoewel het er wel erg grauw uit ziet met die lucht).Dit is de toren waar we op stonden, onderdeel van de Walburgiskerk. 


Nog bedankt voor de reacties op mijn vorige artikel,
Groetjes Senna

3 reactie(s):