Q&A - De Grote Lezersenquête

02:47 Senna T. 5 Comments

Ruim een maand geleden vroeg ik aan jullie of jullie de enquête wilde invullen die ik had gemaakt. Iedereen die het heeft ingevuld: heel erg bedankt!

Ik heb veel positieve en lieve reacties ontvangen, en ook fijne nuttige reacties.
Nu is het dan tijd om jullie vragen te beantwoorden!

Laat ik beginnen met de vraag die mij meerdere keren gesteld is:

Vragen over fotografie1. Wat betekend fotografie voor jou?
Fotografie speelt op twee fronten een belangrijke rol in mijn leven. Allereerst is er de mogelijkheid om momenten vast te leggen, te delen en te bewaren. De leuke 'kiekjes' waarbij het niet gaat om compositie, scherpte en licht maar om het moment en het gevoel.
En daarnaast heb ik natuurlijk fotografie als passie. Hierbij gaat het om het fotograferen zelf en het resultaat. Ik vind het heel leuk om te doen en probeer graag verschillende dingen. Fotograferen heeft mij ook een andere blik naar de wereld gegeven. Wanneer je fotografeert ben je echt in het moment. De kleinste dingen kunnen voor de mooiste foto's zorgen. Bijvoorbeeld een klein bloemetje of een regendruppel op een blad.

2. Hoe ben je begonnen met fotograferen?
Zo ver ik mij kan herinneren begon ik met fotograferen op vakanties. Dan was er altijd een camera mee en die wilde ik dan graag gebruiken. Op een gegeven moment begon ik ook thuis te fotograferen. Het heeft zich dus langzaam ontwikkeld. Toen ik een keer de spiegelreflexcamera van mijn moeder mocht lenen ging er een wereld voor mij open en begon ik veel meer te fotograferen.

3. Waarom fotografeer je?
Ik vind het heel erg leuk om te doen en hoop mijzelf te ontwikkelen.

4. Wat ga je verder nog doen in de fotografie?
Dit vind lastig om te zeggen. Fotografie is een onderdeel van mijn studie, maar slechts een klein onderdeel. Het kan dus zijn dat het later (een onderdeel van) mijn werk wordt. Of misschien blijft het gewoon een hobby. En voor nu: ik wil vooral weer veel gaan fotograferen en mij verdiepen in portretfotografie.

5. Welke soort fotografie (natuur, portret, ect.) spreekt jou het meeste aan?
Ik vind heel veel soorten fotografie leuk en probeer graag verschillende dingen. Ik vind het heerlijk om lekker naar buiten te gaan en bloemetjes en landschappen te fotograferen. Maar ook straatfotografie vind ik heel erg boeiend. Zoals ik aangaf wil ik graag gaan oefenen met portretfotografie.

6. Als geld en tijd geen rol zou spelen, wat zou je dan het liefste fotograferen komend jaar?
Als ik echt heel grootst mag dromen? Ik denk dat ik graag met een 'team' wat concepten zou uitwerken die al een tijd in mijn hoofd zitten. Met modellen, stylisten en een assistent op een bijzondere locatie.

7. Welke fotografen zijn een inspiratiebron voor je, en waarom?
Lastige vraag. Ik ken niet echt al het werk van één fotograaf. Ik haal wel veel inspiratie van internet. In de inspiratie-artikelen staan veel fotografen en projecten die mij inspireren.

8. Mag een natuurfoto in Photoshop bewerkt worden of niet?
Een interessante vraag. Ik vind van dat er verschil is tussen bewerken en manipuleren. Photoshop kan mbv contrast en kleur een foto een enorme toegevoegde waarde geven (dit doe ik zelf ook). Maar je kunt ook herten in een bos toevoegen of de lucht blauw maken. Zolang alles wat je gebruikt door jouzelf gemaakt is, vind ik hier niks mis mee. Het kan een heel sterk beeld opleveren.

Vragen over bloggen9. Wat vind je het leukste aan bloggen?
De combinatie van foto's en schrijven vind ik heel erg leuk. Het aller leukste vind ik denk ik het feit dat mensen ook daadwerkelijk mijn foto's bekijken en de teksten lezen! En dat jullie reageren op mijn artikelen. Hierdoor wordt ik heel erg gemotiveerd om te blijven fotograferen en schrijven.

10. Hoe krijg je het voor elkaar om steeds weer een nieuw 'uiterlijk' op je blog te zetten met leuke items en zoiets als 'lees meer'?
De reden dat het uiterlijk van mijn blog regelmatig veranderd, is omdat ik eigenlijk nooit echt tevreden ben. Ik zou graag de hele lay-out zelf maken, maar daar ben ik niet handig genoeg voor. Wat ik meestal doe is online een template zoeken en die op mijn blog toepassen. Vervolgens pas ik wat dingen aan (met html en css). Als jullie het leuk zouden vinden om hier meer over te weten (of een specifieke vraag hebben) wil ik best een uitgebreider artikel hierover schrijven!

Overige vragen11. Als je in een vingerknip overal op de wereld kan zijn, waar zou je heen gaan?
Ooh ik zou naar zo veel plekken gaan! Allereerst zou ik mijn zus opzoeken die nu een halfjaar in Engeland studeert. Maar er zijn heel veel plekken die ik graag nog eens zou willen bezoeken. Ik kan echt niet kiezen.

12. Wat is je favoriete ijssmaak?
Één favoriet heb ik niet echt. Ik vind het leuk om nieuwe smaken uit te proberen. Zoals koekjessmaken ofzo. Maar ik ben ook wel erg fan van fruitsmaken, bijvoorbeeld bosbes en framboos. Maar laat eerste de lente maar komen!

13. Kan je de handstand?
Oke. Dat had ik al lang niet meer gedaan. Maar speciaal voor jou heb ik het geprobeerd. En ja: ik kan het nog! (min of meer, er moet wel een muur achter staan)Het is een erg lang artikel geworden, maar ik vond het erg leuk om jullie vragen te beantwoorden!
En als je nog eens een vraag hebt, kun je altijd een reactie achter laten of berichtje sturen.
Groetjes Senna5 opmerkingen:

 1. Super om te lezen! Photoshop vind ik af en toe ook een lastig puntje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk artikel! Hmmm, frambozenijs...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo lang is het artikel niet Senna, want het is heel boeiend om te lezen :-) Leuk dat je hier de antwoorden neerzet op de vragen die je gesteld zijn. En ja, ik zou wel wat meer willen weten over het item hoe je dat doet met 'lees meer'. Ziet er veel leuker uit dan steeds zo'n ellenlang blog vol foto's.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Helma! Ik zal binnenkort een artikel erover schrijven. Eerst even uitzoeken hoe ik het ook alweer gedaan heb.
   Groetjes Senna

   Verwijderen
 4. Leuk dat je hier de antwoorden deelt op de vragen uit je enquete, leuk om te lezen. WEl een paar maffe vragen over je ijssmaak en de handstand , haha. Maar verder leuk om te lezen hoe jij tegen deze hobby aankijkt en wat je verder wil. groetjes ghita

  BeantwoordenVerwijderen