Bubbels, bellen en kleurtjes

06:47 Senna T. 9 CommentsDruk druk druk. Dat is een korte omschrijving van de afgelopen weken. School is dit jaar echt een stuk harder werken. Daarnaast nog drukte met baantje, sporten, studievereniging en andere leuke dingen. Dan is het extra ontspannend om even lekker bubbels te gaan fotograferen.

Een tijdje terug kwam ik dit inspirerende artikel tegen: http://www.thisiscolossal.com/2015/08/color-of-feelings-liquid-video/
Ik houd erg van experimenteren met inkt en vloeistoffen (zoals in deze post *klik*). Deze techniek met melk en olie kende ik nog niet. Dus dat ging ik afgelopen weekend uitproberen.

Bij mijn eerste probeersel had ik meteen leuke bubbeltjes in de bellen. Ik weet alleen niet hoe ze eigenlijk zijn ontstaan, en daarna was het dus lastig om uit te vinden hoe ik ze nog eens tevoorschijn kon toveren. Wel vond ik het gewoon heel leuk om te kijken hoe de kleuren in elkaar overlopen en bijzondere vormen maken.Een poging om bubbeltjes in bellen te krijgen resulteerde in deze 'donut'En dan toch nog leuke gekleurde bubbeltjes in bellen:
Vervolgens had ik bellen op het oppervlakte die ik ook wel erg mooi vond, met af en toe kleine gekleurde bolletjes.


Het was alweer een hele tijd terug dat ik op zo'n manier geëxperimenteerd heb. En ik vind het nog steeds heel erg leuk! Het is altijd een verassing wat voor resultaten je krijgt.

Bedankt voor de reacties op mijn vorige post!
Liefs Senna

9 opmerkingen:

 1. Hoi Senna,
  Hele bijzondere foto's!! Grappig wat je zoal met die gekleurde vloeistoffen kunt doen.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wooow, wat een coole kleuren! Gooide je er dan ook nog kleurstof bij? En dan nadien de melk en de olie? Hoe leuk dat je dit hebt geprobeerd, vind het resultaat heel leuk zo :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Silke! Ik heb wat verschillende dingen geprobeerd en wat naar mijn idee het beste werkte was eerst een scheutje melk, daarna een paar druppeltjes ecoline en een beetje olie :)

   Verwijderen
 3. Hoi Senna,
  Niet alleen heel leuk om hier mee bezig te zijn (de lol spat er van af ;-)) maar ook echte kunstwerkjes!
  Heel leuk om te zien!
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wajoow! Dit is echt kneiter vet (mn nieuwe woord, haha). Maar echt zo tof is dit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, dat experimenteren, Senna.
  En: prachtige resultaten.
  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ow wow dit is gaaf zeg! Deze ga ik opslaan en een keer zelf proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou Senna, dat ziet er toch zeer leuk uit. De laatste drie vind ik wat minder, maar alles wat ervoor zit zijn toch erg leuke kunstwerkjes. Top.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen