Het verhaal van Kevin het Kuiken (animatie)

06:52 Senna T. 5 Comments

Even iets anders ... animatie!

Jullie weten misschien nog wel dat ik dit jaar begonnen ben met de opleiding Kunst&Techniek. Ik heb al verschillende opdrachten en projecten gehad. Het lijkt mij leuk om daarvan wat op mijn blog te laten zien.

In het tweede kwartiel moesten we een animatie maken met After Effects. Ik had nog nooit met het programma gewerkt. In het begin vond ik het ontzettend lastig (hoe alle opties werkten, welke sneltoetsen je kon gebruiken ect.). Langzamerhand kreeg ik er iets meer handigheid in. Maar soms werkte dingen toch helemaal niet mee. De animatie is dan ook niet perfect, maar voor een eerste project ben ik er blij mee.

Het (zeer diepgaande) verhaal gaat over een eenzaam kuiken die gevonden wordt door een boerAls je de bovenstaande video niet kunt bekijken: bekijk hem dan hier op YouTube:

Omdat de opdracht ging om te leren animeren, en niet om illustreren mochten we vectorfiguren van internet halen. De boer en het kuiken heb ik wel zelf gemaakt, de andere figuren heb ik gedownload (hiervoor zijn veel handige legale sites). 
De geluiden heb ik deels van internet en deels zelf opgenomen. Ik heb bijvoorbeeld de plantjes water gegevens om het geluid van de gieter te krijgen. 

Even iets anders ... een nieuwe lay-out!

Achter de schermen ben ik al een hele tijd bezig met een nieuwe lay-out. Mijn vorige lay-out stoorde mij omdat op sommige schermen de pagina niet gecentreerd werd. Ik kreeg het niet voor elkaar om dit recht te zetten (of eigenlijk: in het midden). Daarom presenteer ik nu een geheel nieuwe lay-out.
Voor deze lay-out heb ik een template gedownload en met HTML heb ik het een en ander aangepast.
En dan dacht ik al aardig wat geleerd te hebben op gebied van webdesign, maar zo'n template ziet er toch nog aardig ingewikkeld uit.

Sommige dingen lukken helaas nog niet. Zo wil ik heel graag een lightbox voor de foto's (zodat niet een nieuwe pagina geladen wordt, maar de foto's achter elkaar in een pop-up verschijnen). Ik mis dit wel erg, dus ik hoop dat ik het snel voor elkaar krijg.
Mocht iemand nog een foutje tegenkomen op een pagina, dan zou ik het heel fijn vinden als je het even laat weten!

Bedankt voor de reacties op mijn vorige artikel!
Groetjes van Senna (en Kevin)

P.S. blijkbaar kan ik ook afbeeldingen niet klein weergeven... dus een heel groot kuiken

5 opmerkingen:

 1. Echt hartstikke leuk!!! En heel knap gedaan!
  groetjes,Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Senna.

  Wat knap heb je dit gedaan.
  Super leuk en heel mooi en leuk de plaatjes gemaakt.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk en vrolijk filmpje, heel knap gedaan.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat creatief! Super leuk gedaan! En ik zie dat je je layout aan het veranderen bent: het ziet er nu al super mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen