Outfits fotograferen!

08:24 Senna T. 6 CommentsSamen met Anne ging ik weer outfit foto's maken. Ze had vier leuke outfits samengesteld.
We gingen op zoek naar leuke locaties om foto's te maken. Ik had verschillende lenzen mee. Geïnspireerd door prachtige foto's met vage achtergronden nam ik de 70-200mm lens mee. Daarmee heb ik nog nauwelijks gefotografeerd en het is voor mij nog best lastig.

De achtergronden werden heel erg mooi, maar de foto's niet allemaal scherp genoeg. Daarom heb ik ook nog wat foto's gemaakt met de vertrouwde 18-55mm, want we wilden er natuurlijk wel zeker van zijn dat er een paar scherpe foto's tussen zaten (en op het camera schermpje is dat nooit echt heel goed te zien)


En kijk hoe mooi het 'zonnetje' in deze foto staat. Dit heb ik van MHilariusfotografie en zal je vanaf nu wel vaker tegenkomen in mijn foto's ;)


Voor de tweede outfit gingen we naar een haventje aan de IJssel.
Het was echt, heel erg wisselvallig weer. Het ene moment scheen de zon, dan waren er weer wolken. Dus telkens de instellingen aanpassen (en dit soms vergeten, oeps!). We probeerden tussen de buien nar buiten te gaan, maar we belandden toch in de regen. De wind maakte het ook niet makkelijker (hoewel de opwaaiende haren er vaak ook wel leuk uitzien)

Gelukkig ging al snel de zon weer schijnen!
We hebben een hele gezellig middag gehad! Het was ook leuk om met een andere lens te werken. En lastig. De foto's hadden ook een beetje weinig contrast toen ze uit de camera kwamen. Gelukkig is het niet erg moeilijk om met photoshop een foto net wat meer kleur en contrast te geven. De twee andere outfits zet ik later op mijn blog, deze zijn nog niet bewerkt.

Bedankt voor de reacties op mijn vorige bericht!
Groetjes Senna

6 opmerkingen:

 1. Super leuke foto hebben jullie samen gehad! Kleine tip; let goed op dat je op de ogen scherpstelt! sommige foto's zijn heel mooi scherp maar net in het gezicht niet! Wel handig zo'n vriendin (?) kan je lekker oefenen! dat mis ik soms wel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Juudith! Ik moet nog veel oefenen met die lens, want ja, ze zijn niet allemaal scherp (sommige waren nog slechter). Het is inderdaad een hele leuke samenwerking! Ik vind het fijn om te oefenen met fotograferen en Anne kan de foto's op haar blog gebruiken.

   Verwijderen
 2. Hoi Senna,
  Leuke serie, vooral de foto's bij het haventje vind ik mooi. Misschien wel juist door de wind?
  Je laat de kleding mooi zien. Kan me voorstellen dat jullie zo een heel gezellige middag hebben gehad.
  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Senna,

  Hele dikke complimenten.
  Ten eerste een heel leuk model, lekker spontaan.
  Maar ook erg gave foto's.
  Knap gespeeld met je scherpte en scherpte verloop.
  Aandacht voor je detail is top.
  De achtergrond (locatie) werkt hier perfect.
  Al met al een serie waarvan ik denk....... dit zou niet misstaan in een glossy of web-shop.
  Ik ben echt onder de indruk van je werk.

  Groetjes, Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Senna,
  Erg leuke foto's!!
  Mooi dat Anne jouw model wilde zijn. Want het zijn prachtige opnames geworden. Mooi ook met die herfstbladeren zo op de grond, dat geeft mooi het jaargetijde weer in combinatie met de kleding. Lijkt me erg leuk om te fotograferen. Uitstekend gedaan hoor!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk gedaan, ze kunnen zo in een tijdschrift. Ik ga eens kijken hoe dat zit met dat "zonnetje"ben ik wel benieuwd naar.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen