Inspiratie delen #1

09:18 Senna T. 8 CommentsInternet voor mij een hele grote inspiratiebron wat betreft fotografie. Ik kom zo veel moois tegen en dat wil ik graag met jullie delen. 


Deze foto's van Marion Luttenberger maken mij heel vrolijk! Erg creatief en met leuke kleuren! Nu het kouder wordt en minder lang licht zou ik mij graag meer gaan verdiepen in foodphotography. Dit kan je lekker binnen doen.

Met The Golden Hour Calculator weet je altijd hoe laat je moet gaan fotograferen om het mooiste licht te krijgen. Tijdens de gouden uurtjes (net zo zonsopkomst en voor zonsondergang) is het licht vaak erg mooi van kleur. Op deze site kun je voor elke plek bekijken wanneer het gouden uur begint. Ik moet mijzelf er wel aan herinneren vaker op dat tijdstip te gaan fotograferen. Nu de dagen korter worden hoef je er niet (extra) vroeg voor op te staan of laat op pad te gaan.De werkelijk prachige foto's van  Anka Zhuravleva. Op haar flickr-account staan de meest wonderlijke foto's. 

Kende jullie deze sites al? Of hebben jullie zelf nog leuke tips? 

Wil je meer inspiratie? Kijk op mijn Pinterest-account
Bedankt voor de reacties op mijn schaduwfoto's!
Groetjes Senna

8 opmerkingen:

 1. Hoi Senna,
  Wat grappig wat je zo allemaal met een foto kunt doen. Die bananen zijn ook erg leuk.
  Ook die laatste opnames zijn heel bijzonder.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, het internet is een bron van inspiratie, Senna. Ik bekijk en lees er ook veel. Je kunt er veel van leren. Foto 1 is trouwens nog niet zo makkelijk te maken. Ik ben op m'n cursus nu met "reclame"-fotografie bezig. Producten fotograferen op een egale ondergrond (net als bij foto 1), bijna zonder schaduw. Dat valt nog behoorlijk tegen. We zien vast nog wel wat van je experimenten. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hai Senna,

  Bedankt voor de tip voor de App. Die ga ik snel even downloaden. Succes met de food-fotography. Ben erg benieuwd wat je daar van gaat maken.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh die fruit foto's zien er zoo leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Senna,
  het internet is inderdaad een grote bron van inspiratie en soms kom je items tegen dat je denkt: Wow.... dat zou ik ook graag willen doen :-) Leuke ideetjes zet je hier neer en al helemaal van het gouden uurtje op verschillende plekken :-)

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weet je dat de blogs van anderen mijn grote inspiratiebrons zijn. Ik heb er door de jaren heen zoveel van geleerd door naar fotoblogs te kijken en zelfs met bloggers op pad te gaan.
  Deze sites die jij laat zien zijn zeker ook een inspiratie bron, zeker de laatste vind ik erg mooi, en die van het gouden uurtje is wel heel handig, die moet ik even zelf goed bekijken.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar ben ik het helemaal mee eens! Zelf volg ik 75 blogs via bloglovin, waarvan de meerderheid fotoblogs (je kunt een deel hiervan vinden in de blogroll rechts -->)

   Verwijderen