Stop Motion

02:17 Senna T. 4 Comments

Voor het vak CKV (culturele kunstzinnige vorming) moesten we een stopmotion maken. Dit is een flimpje die bestaat uit allemaal foto's. Samen met een vriendin heb ik op het nummer Billionaire van Bruno Mars een stopmotion gemaat. Het zijn een paar honderd foto's van een poppetje dat we hadden gemaakt en die we steeds een klein stukje verschoven.


Het eindresultaat vind ik best leuk geworden. Het is wel een beetje schokkerig. Bij het uploaden is er wel veel kwaliteit verloren.

Bedankt voor alle reactie op mijn vorige bericht!
Groetjes Senna

4 reactie(s):

Paardenbloem :)

08:41 Senna T. 7 Comments

Paardenbloemen zie je overal. In deze tijd van het jaar kleuren ze de weilanden eerst geel en daarna grijs. Maar wist je ook dat paardenbloemen zichzelf klonen? Ze hoeven niet bevrucht te worden en daardoor kunnen ze zich makkelijk vermenigvuldigen. De zaadjes hebben zitten aan een soort parapluutjes waardoor ze ver met de wind meegenomen kunnen worden. (bron: wikipedia)

De foto's zijn op groot formaat mooier. Klik op een van de foto's voor de grote formaten.

Een paardenbloem bij de IJssel geplukt en tegen verschillende achtergronden gehouden. Omdat ik niet kon kiezen welke ik het beste vond heb ik ze maar allemaal in een collage gezet ;)

Ik heb ook een paardenbloem die al in een zaadjesbol was veranderd mee naar huis genomen om thuis te fotograferen. 


  


Bedankt voor het kijken en de reacties op mijn vorige berichten! :)
Groetjes Senna

7 reactie(s):

Over de burg

09:23 Senna T. 6 Comments

Foto's gemaakt van het verkeer dat over de brug reed. Er kwamen veel verschillende voertuigen langs. De bouw van de Oude IJsselburg begon in 1862 en in 1865 reden de eerste voertuigen eroverheen. De brug is twee keer vernield, dit gebeurde in de tweede wereldoorlog, maar daarna weer in originele staat hersteld. (Bron: wikipedia)

De brug is geschikt voor auto's, fietsers, voetgangers en treinen en er is dus veel verkeer. De brug heeft een hefbrug die bij hoog water in combinatie met hoge boten (of heel hoog water of hele hoge boten) omhoog kan zodat de boten onder de burg door kunnen varen. Het verkeer moet dan wachten en dit is voor menig klasgenoot een mooi excuus bij het te laat in de les komen :)


 Ik heb geprobeerd om zowel de voertuigen, de brug als de mooie wolkenlucht goed op de foto te krijgen.


Naar mijn mening reden er niet genoeg treinen langs. Omdat ze best hard rijden is het ook lastig om ze goed op de foto te krijgen. In het uur dat ik in totaal bezig ben geweest maar een paar treinen voorbij zien komen.


Bedankt voor de reacties op mijn vorige berichten.
Groetjes Senna

6 reactie(s):

Grauwe ganzen

09:05 Senna T. 2 Comments

Deze ganzen heten, als ik het goed heb, grauwe ganzen. Ze komen veel voor in Nederland en het aantal grauwe ganzen neemt snel toe. Elke dag vliegen er hier ganzen al gakkend en in V-vormatie over. Op het moment zijn er heel erg veel kleine gansjes.
 


 
 


2 reactie(s):