Solo trip - York & Newcastle

06:43 Senna T. 5 CommentsVoor de laatste keer trok ik de deur van mijn kamer achter me dicht en ging bepakt met mijn backpack op weg naar het station. Tijd om voor een nieuw mini-avontuur: in mijn eentje reizen. 

In mijn laatste week in de UK reisde ik door het land. Dit was mijn eerste reis(je) die ik helemaal alleen maakte, dus ik was zenuwachtig maar ook enthousiast. Gelukkig ging deze keer het treinreizen erg goed, ik had snel mijn plek gevonden (letterlijk, want op je ticket staat een specifieke stoel waar je moet zitten) en kwam na een uurtje aan op mijn eerste bestemming: York.

Alleen op avontuur in York


Het was nog vroeg, maar gelukkig kon ik alvast mijn bagage kwijt in het hostel. Van te voren had ik al een aantal plekken gevonden die ik wilde bezoeken, zoals het Minster, de stadsmuur en de 'Wegisweg' (of elk geval een heel schattige straatje waar deze straat uit Harry Potter door geïnspireerd is). 

Ik heb een hele tijd rondgedwaald door de stad, een heel stuk over de stadsmuur gewandeld en een pannenkoek gehaald als lunch. De stad is heel erg leuk en sfeervol, met veel mooie oude gebouwen. Toch had ik halverwege de middag wel alles gezien en begon ik me toch af te vragen wat ik nu moest doen.Ik vond het best prima om in mijn eentje rond te struinen, maar na alles gezien te hebben kreeg ik toch wel behoefte aan wat gezelschap. Dit vond ik in het hostel. Gelukkig was ik daar niet de enige en heb ik even gepraat en daarna geprobeerd de tijd te verdrijven met YouTube. Toen was het etenstijd, maar helaas bestond de keuken uit enkel een magnetron en was er niet eens een kraan. Mijn avondeten werd dus een belegd broodje. 's Avonds nog een rondje gelopen door een park met mooie kerstverlichting en daarna vroeg naar bed gegaan. 
Newcastle


De volgende ochtend pakte ik alweer vroeg de trein naar Newcastle. 's Ochtends was de stad nog een beetje uitgestorven, maar naarmate de dag vorderde werd het steeds levendiger met veel bezoekers en straatartiesten.
Newcastle heeft zijn naam te danken aan het kasteel uit 1250, maar verder is het een moderne stad met een groot shopping gedeelte en heel veel bruggen.


De bruggen waren een mooie locatie op te fotograferen, daar heb ik me dan ook een tijdje mee vermaakt.


Op het eerste gezicht vond ik de rivier de Tyne erg mooi, vooral met alle bijzondere bruggen. Totdat ik het water van dichterbij bekeek. Er dreef allerlei troep in en je kon olie zien drijven, zo zonde.


Heel eerlijk, de olie zorgde wel voor een bijzonder effect in het water, zeker in combinatie met de weerspiegeling van de brug.


Warme chocomelk en uit eten

In mijn eentje in een café gaan zitten is niet iets wat ik snel zou doen. Eerst was ik er ook best zenuwachtig over, want het voelde toch ongemakkelijk. Uiteindelijk ben ik toch ergens warme chocomelk gaan drinken. Hiervoor zocht ik wel een plekje uit bij het raam zodat ik ondertussen een beetje kon 'mensen kijken'. Het viel heel erg mee hoe ongewoon het is, ik was zeker niet de enige die alleen zat. Met het avond eten was dat wel iets anders, maar ik zocht een leuk hamburgertentje uit.In totaal was ik maar twee en een halve dag alleen op pad. Op dag drie ging ik naar Edinburgh, waar vriendinnen uit Nederland naartoe vlogen (later meer hierover).

Mijn ondervingen van alleen reizen


Het is heel leuk om gewoon rond te dwalen en alle bezienswaardigheden te bekijken. Zowel York als Newcastle hebben veel mooie plaatsen die zeker de moeite waard zijn. 


Doordat je geen rekening met anderen hoeft te houden kan je gewoon doen waar je zin in hebt. Ben jij met vrienden/familie ook altijd eindeloos aan het overleggen waar jullie heen willen? Geen last van in je eentje!


Wanneer je alles gezien hebt kan het best saai zijn. Hoe relaxed het ook kan zijn om met niemand rekening te houden, op een gegeven moment krijg je toch wel behoefte aan wat gezelschap. 


Je raakt sneller aan de praat met onbekenden wat leuke gesprekken op kan leveren. In de hostels praatte ik met mensen die ook reisden, iemand die studeerde (en eerder in Derby had gestudeerd) en iemand die werkte en de stad al goed kende. 


Het is misschien even ongemakkelijk om je eentje ergens te gaan eten, maar helemaal niet vervelend. Ga gewoon zelfstandig en onafhankelijk ergens genieten van lekker eten. 


Mensen (in de UK) zijn ontzettend behulpzaam, of je nu of hulp vraagt of niet. Op een gegeven moment liep ik in York en keek ik naar de bordjes en op mijn telefoon (voor Maps) en kwam er al iemand aanlopen, 'do you need directions?'. Niet dat ik überhaupt wist waar ik heen wilde.


Heb jij wel eens alleen gereisd? 

Bedankt voor de reacties op mijn vorige foto's!
Liefs Senna

5 opmerkingen:

 1. Hoi Senna.

  Prachtige foto's heb je gemaakt.
  Mooi de leuke straatjes en oude gebouwen.
  Mooi de lichtjes en de reflectie.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ahh wat een mooie foto's weer! Die bruggen zien er echt gaaf uit! Klinkt al met al toch wel als een goede ervaring! het lijkt me aan het begin ook best wel eng, maar dat je gewoon kan gaan en staan waar je wilt lijkt me heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Arjanne! Alleen reizen heeft inderdaad voor- en nadelen, maar ik kan iedereen aanraden om het eens te proberen :)

   Verwijderen
 3. Mooie foto's! Ziet er heel tof uit :) Lijkt mij erg eng maar leuk om alleen naar het buitenland te gaan. Wie weet, in 2018..

  BeantwoordenVerwijderen