Torens in Zutphen

04:52 Senna T. 7 CommentsErg leuk aan torens, is dat ze overal bovenuit steken en je ze dus van veel kanten kunt fotograferen. In Zutphen hebben we erg veel torens waarvan ik er drie op de foto heb gezet.
Van links naar rechts: Drogenapstoren - Sint Walburgiskerk - Wijnhuistoren
De torens staan dicht bij elkaar. De St. Walburgiskerk en de Wijnhuistoren staan zelfs ongeveer in dezelfde straat.


 De Drogenapstoren
De drogenapstoren is oorspronkelijk in 1444 gebouwd als stadspoort.

 
De Sint Walburgiskerk
De SintWalburgiskerk heeft een toren van
De Wijnhuistoren
De wijshuistoren is in 1970 gebouwd als herberg voor belangrijke gasten. Tegenwoordig zit er onderaan een leuk restaurant.

Bedankt voor alle leuke reacties op mijn vorige foto's! Ze maken mij erg blij
Groetjes Senna

7 reactie(s):

Zonsondergang

03:54 Senna T. 8 Comments

Gisteravond bij de IJssel een mooie zonsondergang gefotografeerd. Dit wilde ik al een tijd lang doen en gisteren was een prachtige avond. De zonsondergang was niet erg spectaculair, maar toch net een paar mooie gekleurde wolken.Het licht is toch wel echt prachtig tijdens het 'gouden uurtje' voor zonsondergang.


Maar mij ging het nu om de zon die nog net tussen de bomen door scheen.
Ik had een grijsfilter mee die erg goed van pas kwam, hier gebruikte ik 'm nog niet en je ziet dat de lucht erg licht is. Een beetje spelen met gras in de voorgrond.

En dan verdwijnt de zon toch plotseling snel.

Bedankt voor de reacties op mijn vorige bericht!
Groetjes Senna

8 reactie(s):

Rooskleurig

06:25 Senna T. 9 Comments


We hadden prachtige oranje rozen thuis staan. Die gingen natuurlijk op de foto! De druppeltjes er zelf op gespoten voor een mooi effect. De foto's zijn gemaakt met de 50mm lens en close-up filter. Diafragma tussen de f1/8 en f8, Sluitertijd tussen 1/60 sec en 1/160 sec en de ISO tussen 200 of 400.

Ik heb de bloemen bij het raam gezet en bij sommige foto's fliters of mijn nieuwe reflectieschermpje gebruikt. De foto's zijn flink bewerkt met Photoshop Elementes 2.0. Onder andere wat zachter en rozer van kleur gemaakt.Wat vinden jullie van de bewerking en welke foto vinden jullie de beste?
Groetjes Senna

9 reactie(s):

TIP: Tuts+

01:24 Senna T. 1 Comments

 Tuts+ is een site waarop heel veel tutorials en andere artikelen staan. Alles is in het Engels en de tutorials worden vaak ondersteund door duidelijke foto's. Veel fotografen hebben hier al over fotografie geschreven. 

De site kwam ik laatst tegen en er staan echt heel veel leuke tutorials op! Ik heb vooral gekeken naar fotografie- en photoshoptutorials, maar er staan ook veel andere tutorials. De website vind ik niet heel overzichtelijk. Je kunt op het kopje 'Photography' klikken, maar zelf vind ik het fijner om gewoon photography of iets anders te zoeken via het zoekvlak. Je krijgt dan namelijk wel alle fotografie-artikelen èn je kunt links nog kiezen voor het soort artikel (wel of geen tutorial), de moeilijkheid en de lengte. Het is misschien even zoeken, maar voor iedereen zit er denk ik wel wat leuks bij.
De tutorials die ik heb bekeken hebben allemaal een duidelijk opzet met onderandere; de benodigheden; de opstelling; de camera instellingen; het foto's maken en het nabewerken.


 Mijn favoriete Tuts+ tutorials:

- How to Shoot High Speed Splash without Flash: Een duidelijke tutorial over het maken van mooie splash foto's. Deze tutorial gebruikte ik voor de foto's van mijn vorige bericht.

 
- Create a Surreal Miniature Portrait: Door meerdere foto's samen te voegen een klein persoon in een grote wereld plaatsen met behulp van Photoshop. Dit wil ik graag nog eens uitproberen! 
 
 
- A Quick Guide to Replacing Skies in Photoshop: Een saaie lucht vervangen door een prachtige wolkenlucht in Photoshop. 


 
 
 
Naast tutorials staan er veel artikelen met tips of gewoon met erg veel mooie foto's binnen een bepaald thema.

- A Guide to Perfect Portrait Posing and More: Een aantal goede tips voor portretfotografie.- A 10 Step Guide to Superb Minimalist Photography: Tips en voorbeelden voor minimalistische fotografie.

 
- A 10 Step Guide to Understanding and Utilising Pattern: patronen ontdekken en fotograferen: tien tips en voorbeelden.

 
 
- 50 Fascinating Examples of Sequence Photography: Super mooie samengestelde actiefoto's.
 - 100+ Beautiful Examples of Bokeh Photography: Bokeh vind ik prachtig, hier staan prachtige voorbeelden en een aan DIY's en fotografie- en photoshoptutorials om zelf mooie bokeh te maken.


Hopelijk vinden jullie de site en artikelen net zo leuk en leerzaam als ik! Let wel op: voor een deel van de site moet je lid zijn (en daarvoor betalen) je kunt dus niet alle tutorials bekijken. Volgensmij als je linksboven op 'Tuts+' klikt kom je in het deel waar je lid voor moet zijn en als je (rechts daarvan) op 'Tutorials' klikt kom je in het openbare deel. Er staat dan ook http://tutorials.tutsplus.com/ in je adresbalk. Veel plezier met de tutorials!

En nog een tip: als je een leuk artikelen hebt gevonden kun je op de naam van de schrijver klikken en krijge je al zijn/haar artikelen. Zo heeft Simon Bray al meerdere interessante artikelen geschreven.

Bedankt voor het lezen en alle reacties op mijn vorige bericht!
Groetjes Senna

1 reactie(s):