TIP: Tuts+

01:24 Senna T. 1 Comments

 Tuts+ is een site waarop heel veel tutorials en andere artikelen staan. Alles is in het Engels en de tutorials worden vaak ondersteund door duidelijke foto's. Veel fotografen hebben hier al over fotografie geschreven. 

De site kwam ik laatst tegen en er staan echt heel veel leuke tutorials op! Ik heb vooral gekeken naar fotografie- en photoshoptutorials, maar er staan ook veel andere tutorials. De website vind ik niet heel overzichtelijk. Je kunt op het kopje 'Photography' klikken, maar zelf vind ik het fijner om gewoon photography of iets anders te zoeken via het zoekvlak. Je krijgt dan namelijk wel alle fotografie-artikelen èn je kunt links nog kiezen voor het soort artikel (wel of geen tutorial), de moeilijkheid en de lengte. Het is misschien even zoeken, maar voor iedereen zit er denk ik wel wat leuks bij.
De tutorials die ik heb bekeken hebben allemaal een duidelijk opzet met onderandere; de benodigheden; de opstelling; de camera instellingen; het foto's maken en het nabewerken.


 Mijn favoriete Tuts+ tutorials:

- How to Shoot High Speed Splash without Flash: Een duidelijke tutorial over het maken van mooie splash foto's. Deze tutorial gebruikte ik voor de foto's van mijn vorige bericht.

 
- Create a Surreal Miniature Portrait: Door meerdere foto's samen te voegen een klein persoon in een grote wereld plaatsen met behulp van Photoshop. Dit wil ik graag nog eens uitproberen! 
 
 
- A Quick Guide to Replacing Skies in Photoshop: Een saaie lucht vervangen door een prachtige wolkenlucht in Photoshop. 


 
 
 
Naast tutorials staan er veel artikelen met tips of gewoon met erg veel mooie foto's binnen een bepaald thema.

- A Guide to Perfect Portrait Posing and More: Een aantal goede tips voor portretfotografie.- A 10 Step Guide to Superb Minimalist Photography: Tips en voorbeelden voor minimalistische fotografie.

 
- A 10 Step Guide to Understanding and Utilising Pattern: patronen ontdekken en fotograferen: tien tips en voorbeelden.

 
 
- 50 Fascinating Examples of Sequence Photography: Super mooie samengestelde actiefoto's.
 - 100+ Beautiful Examples of Bokeh Photography: Bokeh vind ik prachtig, hier staan prachtige voorbeelden en een aan DIY's en fotografie- en photoshoptutorials om zelf mooie bokeh te maken.


Hopelijk vinden jullie de site en artikelen net zo leuk en leerzaam als ik! Let wel op: voor een deel van de site moet je lid zijn (en daarvoor betalen) je kunt dus niet alle tutorials bekijken. Volgensmij als je linksboven op 'Tuts+' klikt kom je in het deel waar je lid voor moet zijn en als je (rechts daarvan) op 'Tutorials' klikt kom je in het openbare deel. Er staat dan ook http://tutorials.tutsplus.com/ in je adresbalk. Veel plezier met de tutorials!

En nog een tip: als je een leuk artikelen hebt gevonden kun je op de naam van de schrijver klikken en krijge je al zijn/haar artikelen. Zo heeft Simon Bray al meerdere interessante artikelen geschreven.

Bedankt voor het lezen en alle reacties op mijn vorige bericht!
Groetjes Senna

1 opmerking:

  1. Ooh super handig zeg! ik ga deze site even toevoegen aan mijn favorieten!

    BeantwoordenVerwijderen