Jaaroverzicht 2013

12:27 Senna T. 2 Comments

Allereerst wens ik jullie allemaal een Mooi 2014!Inplannen van berichten is niet mijn ding... dit bericht had gisterochtend online moeten komen maar bleek nog niet geplublicieerd te zijn. Nouja, dan een dagje later.

Om het jaar af te sluiten wil ik een overzicht tonen van de foto's die afgelopen jaar gemaakt heb. De foto's zijn allemaal al een keer op mijn blog verschenen. Voor elke maand heb ik een paar foto's bij elkaar gezet. Je zult op de foto's moeten klikken om ze te vergroten.
Aan het begin van het jaar begon ik met het project 'kleur'. Elke week een foto met een andere kleur als thema. Met het koude weer fotografeer ik graag binnen. Voor het project heb ik veel alledaagse voorwerpen gebruikt.


In februarie heb ik verschillende stillevens gemaakt. Dit vond ik erg leuk en leerzaam om te doen. Verder heb ik een wandeling door het besneeuwde landschap gemaakt.


Maart

In Maart ronde ik het kleurproject af en fotografeerde ik deze eendjes, die wel dichtbij wilde komen als ik ze brood gaf.

In april fotografeerde ik een stuk meer, onderandere bloemetjes, deze kat en de onderstaande woonboot. De lente vind ik een leuke tijd om te fotograferen, vooral als de zon schijnt! Er zijn veel bloemen en jonge dieren.Eens iets heel anders fotograferen vind ik ook leuk! Zo maakte ik de foto linksonder op de IJsselbrug. Eigenlijk wilde ik de treinen gaan fotograferen, maar er reden meer auto's langs en deze vond ik erg leuk.
Met de foto's van de onderstaande paardenbloemen ben ik ook erg blij. Ik had de bloem mee naar huis genomen om er betere foto's van te kunnen maken en dat is, naar mijn mening, goed gelukt.Zoals tegenwoordig elk jaar was er weer een overvloed aan jonge gansjes. Erg schattig om te zien en leuk om te fotograferen.
We hebben regelmatig bloemen thuis staan, en ik vind het leuk om die te fotograferen. De foto's van de bloemen vond ik erg geschikt om in zwart/wit om te zetten.In Juli ben ik naar de kinderboerderij geweest en vierde ik het alweer eenjarig bestaan van mijn blog. Op de kinderboerderij heb ik erg veel lieve dieren gefotografeerd.

In de zomervakantie ben ik met mijn ouders naar de Pyreneën geweest, een mooie vakantie die veel foto's opleverde.In het begin bewerkte ik mijn foto's nauwelijks, maar ik ontdekte (en ondek nog steeds) hoeveel tmooier een foto kan worden met een goede bewerking en hoe je dit doet. De rechter foto bestaat bijvoorbeeld uit twee foto's die ik heb samengevoegd.


Een leuk expiriment met gekleurd papier en een glas met water. De kleuren spiegelen wat een grappig effect geeft. Verder maakte ik in oktober een boswandeling waarbij ik o.a. de onderstaande paddestoel fotografeerde.


In November heb ik niet erg veel foto's geplaatst. Wel heb ik lekker geëxpirimenteerd met blaadjes wat erg leuk was om te doen. Helaas problemen met google die de foto's niet normaal op mijn blog wil(de) plaatsen...   
Tja... in December had ik het erg druk. Vandaar maar één post deze hele maand. En weer ruzie met het plaatsen van mijn foto's... terwijl ik dacht dat het opgelost was. Ik zal me hier nog eens in verdiepen.


Het afgelopen jaar heb ik ook twee tutorials geplaatst. Één met daarin uitleg over hoe ik een panarama foto maak met een app op mijn smartphone. (bekijk hier)
De ander over hoe ik meerdere foto's combineer met het gratis programma Picmonkey om een andere achtergrond te maken of leuke elementen toe te voegen aan een foto. (bekijk hier)


Iedereen bedankt voor het kijken en de jullie reacties en tips en tot volgend jaar!
Groetjes Senna2 opmerkingen:

 1. Jij ook nog de beste wensen, Senna. Dat we maar veel mooie foto's van je mogen zien. Mijn complimenten voor je jaaroverzicht. Erg goed gedaan en ik vind ze ook allemaal even mooi. Toch springen er een paar uit: je experiment met de glazen (erg leuk, zo heb ik ook weer wat geleerd) en de kikker die je voor je oog houdt (ontzettend goed bedacht en knap uitgevoerd). Ik hoop dat het nu goed gaat met het plaatsen van de foto's. Deze staan er in ieder geval mooi op. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Senna,
  Met dit mooie overzicht laat je goed zien hoe veelzijdig je met fotografie bezig bent.
  Leuk om je experimenten te zien, zowel die bv. met de paardenbloem en de glazen water, als de fotobewerkingen.
  Voor 2014 wens ik je alle goeds en vooral ook veel foto-genietmomenten.
  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen