Bloemetjes

02:16 Senna T. 11 CommentsBloesem aan de bomen geeft mij een echt lente-gevoel! Wanneer ik naar school fiets kom ik langs een parkje waar een aantal struiken al bloesem hebben. Het ziet er heel vrolijk uit. Houden jullie ook zo van de lente?

Het weer was de laatste dagen wel nogal wisselvallig. Gisterochtend deed ik de gordijnen open en zag ik een blauwe lucht met een heerlijk zonnetje. Even later kwam er een hagelbui over. Daarna zag ik vanuit mijn ooghoek: Is dat sneeuw?! Jawel, er dwarrelde koude witte vlokjes naar beneden. April... doet wat hij wil. Aan de buienradar hadden we ook niet zo veel. Gelukkig werd het tussen de buien door lekker zonnig en ben ik niet in een hagelbui beland tijdens het fotograferen.


De onderstaande plantjes staan bij ons in de tuin. Ik heb geprobeerd een naam te vinden, want ik vind dat ik mijn kennis over wat ik allemaal fotografeer wel iets zou mogen vergroten. Helaas leverde de beschrijving 'groene plantjes' iets te veel zoekresultaten op. (Weet iemand de naam?)

 En nog een stekelig plantje waar volgens mij erg lekkere vruchtjes aan komen.


In een parkje stond een paar vierkante meter vol met al deze blauwe bloemetjes. Ik heb bij deze ook naar de naam gezocht, volgens mij worden deze bloemen sterhyacinten genoemd. 

Ik heb de foto's trouwens aardig bewerkt. Beetje gespeeld met kleuren en contrast. Hierdoor zijn ze waarschijnlijk wat minder natuurgetrouw, maar naar mijn idee wel sfeervoller. Wat vinden jullie ervan?

Fijne Paasdagen allemaal,
Groetjes Senna
11 opmerkingen:

 1. Hoi Senna,
  Hele mooie foto's!! Mooi om die bloesems al weer uit te zien komen. Helaas bloeien ze maar kort. Je laatste foto vind ik erg mooi met die lila kleurtjes en die beperkte scherpte.

  Groetjes en hele fijne paasdagen
  (niet te veel eitjes eten hé, Senna..!!)

  Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's van de bloesems met telkens een andere achtergrond Senna.
  De groene plantjes lijkt wel op rozemarijn een kruid wat ik gebruik bij het bakken van aardappeltjes ;-))
  Moet je natuurlijk wel weten of het echt rozemarijn is ;-))
  Ook je laatste foto's zien er mooi uit.
  Fijne paasdagen, groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele mooie en creatieve foto's! Ik hou ook zeker van de lente ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie serie, Senna. De laatste spreekt me erg aan. En ja hoor, het zijn sterhyacintjes (Scilla). De groene plant kan (zoals Tinie ook zegt) rozemarijn zijn, maar ook lavendel ziet er in het voorjaar zo uit, alhoewel die vaak wat grijzer is. Van de bloesem vind ik 1, 2 en 3 mooi, maar de volgende foto's ogen wat rommelig. Misschien toch nog iets anders fotograferen. Ik wens je fijne Paasdagen. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele leuke serie, zeker omdat ze allemaal zo verschillend zijn! Mooi gedaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Senna,
  heerlijk toch, dat "spelen" met de bloemetjes. En plantjes, want foto 10 vind ik wel érg mooi geworden. Een verrassend beeld zo, en prachtig van kleur.
  Het uitbundige blauw van de hyacinten maakt me erg vrolijk.
  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Senna,

  ik hou ook heel erg van de lente alleen mag de temperatuur nu wel wat hoger zijn hihi....
  Mooi die bloesem en dan staat ook echt voor "lente". Leuk dat je zoveel sterhyacinten hebt staan daar. Ik vind die keur altijd zo mooi. Heel vrolijk blog.

  Groetjes Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Senna,
  Prachtige he die bloesem? Ik vind het zelf ook altijd geweldig om die te fotograferen. Leuk om je fotoblog te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen