Verzameling foto's

04:19 Senna T. 7 Comments


Het werd weer eens tijd om wat foto's op mijn blog te plaatsen. Eigenlijk heb ik sinds school weer is begonnen heel weinig gefotografeerd. Nu heb ik herfstvakantie en staat er op de planning om lekker veel te fotograferen. Zo wilde ik gisteren bijvoorbeeld naar het bos, maar helaas heeft het de hele dag geregend.

Deze foto's zijn een verzameling van de afgelopen paar maanden.

Op de Gorselse hei eind augustusDe eerste paddenstoelen van deze herfst in het bos in september

Zonnetje bij de IJssel in oktober:

Prachtige lucht met vogels vanuit mijn dakraam in oktober

Hopelijk is het vanmiddag nog een beetje mooi weer zodat ik het bos ik kan op zoek naar nieuwe paddenstoelen!

Bedankt voor de reacties op mijn vorige bericht,
Groetjes Senna

7 reactie(s):

Schiermonnikoog

03:26 Senna T. 11 Comments

Naast de vakantie met mijn ouders in Italië ben ik ook nog een midweek met vriendinnen op vakantie geweest! (Ja, twee keer op vakantie in één zomervakantie, wat een luxe :-))
Als 16- en 17-jarigen waren we op de meeste campings niet welkom. Op jongerencampings kunnen we wel terecht, maar dat sprak ons niet zo aan. Liever lekker op een boerderijcamping met een kant-en-klaartent.

De persoon die dat bedacht heeft verdient een applaus! Wat is het heerlijk dat bij aankomst je tent al klaar staat. Mèt bedjes, kookstel, tafel met stoelen en nog veel meer luxe. Eens wat anders dan dunne luchtmatjes en koken op zo'n gasfles.

Helemaal prima dus. Op een boerderijcamping op Schiermonnikoog, waar we wèl terecht konden. Alles wat je nodig hebt zit in de tent, we konden dus zonder veel moeite de trein, bus en boot nemen. Je had immers alleen kleren enzo mee. Gewoon op een kookstel koken en aan tafel eten, joepie!
En ach ja, de bedjes waren wel erg klein en de rits was van onze tent was kapot wat resulteerde in een grote egel die onze chips opat midden in de nacht (oeps).


De tenten, er stonden er vier op een veld, twee waren er voor ons en de andere twee waren de eerste drie nachten leeg. De prijs viel mij trouwens heel erg mee. 

Een vliegende meeuw gefotografeerd vanaf de boot. Erg handig, want de meeuwen vliegen ongeveer even hard als de boot vaart en ze hangen dus als het ware stil in de lucht.

 Hier stonden we op een uitkijkpunt vanwaar je het hele eiland, en dus de zeeën aan alle kanten, kon zien. Het eiland is echt heel klein en heeft veel kale vlaktes. Het waaide er heel erg hard. Met wind tegen was het twee keer zo lang fietsen als met wind mee, haha.

 Nog een keer de vuurtoren en het strand.
 Spelen met statief en lange sluitertijd.

 Schuim van de golven.

Met z'n vijven zijn we zelfs een keer zo gek geweest om heel vroeg op te staan voor de opkomende zon uit zee. Helaas was het erg bewolkt en tegen de tijd dat de wolken een beetje weg waren was de zon al hoger aan de hemel. Toch was het wel leuk om eens zo super vroeg op te staan. Bovenstaande foto gemaakt met statief en timer en een kleureffectje om te doen alsof de zonsopgang oranje was ;)

Dit was hoe het erg echt uit zag:


We zagen nog een enorme regenbui over het eiland trekken. Wij dachten dat die wel redelijk ver weg zou zijn, maar terug bij de tenten bleek dat ze daar een enorme plensbui gehad hadden. Wij waren nog helemaal droog.

De volgende dag nog eens naar het strand. Inmiddels was het een dagje heerlijk weer.
 Mooie lagen en strepen in het zand, door de wind (?)Het was heel erg leuk! Eigenlijk is er op het eiland niet veel te doen (behalve voor fotografen en wandelaars). We hebben ons wel uitstekend vermaakt. Lekker zelf koken, één keer uit eten geweest. Op het strand gelegen, rondgefietst met fietsen die we op het eiland hadden gehuurd, en een wad-excursie gedaan. Verder erg veel spelletjes gedaan en foto's gemaakt.

Bedankt voor de reacties op mijn vorige foto's,
Groetjes Senna

11 reactie(s):