Spelen met ecoline

02:39 Senna T. 7 Comments

Een leuk experimentje: Druppels ecoline in een glas met water laten vallen.
Het ziet er prachtig uit, maar is nog lastig om te fotograferen. Op de camera leken de foto's best scherp, maar op de computer bleken de meeste toch mislukt. Geen prachtige foto's dus, maar je kunt wel zien hoe de ecoline bijzondere vormen in het water maakt.
 
De foto's zijn op de kop gezet, omdat ik het er mooier uit vind zien als de vormen naar boven toe lopen.
 
 


 
Ik ga dit zeker nog eens proberen en als het beter lukt zal ik weer wat foto's plaatsen met wat uitleg erbij. Dit zijn ook de laatste foto's gemaakt met de oude vertrouwde Canon 300D. Deze was hard aan vervanging toe en daarom heb ik afgelopen week een nieuwe camera gekocht. Een Canon 600D, waar ik SUPER blij mee ben. Alles werkt gewoon en de kwaliteit is ook beter! Helaas is het weer hier drie keer niks dus kan ik niet lekker buiten gaan fotograferen.
 
Bedankt voor de reacties op mijn vorige bericht!

7 opmerkingen:

 1. Hoi Senna,
  Interessant experiment!
  Vooral de tweede foto vind ik erg geslaagd :-)
  Mooi die blauwe vormen, en doordat je geen flitslicht of het glas ziet, blijf je langer kijken wat je nu precies ziet.

  Als puntje van opbouwende kritiek: ik zou zelf eerst de foto nog wat rechter zetten o.b.v. die donkere lijn onderin (de rand van het glas?), en vervolgens die rand er compleet afsnijden. Zodat je alleen het prachtige blauw overhoudt, en het nog meer de vraag wordt wat en hoe je het precies gefotografeerd hebt.

  Groetjes, Wouter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi wouter,
   Bedankt voor de tip! Zelf kijk ik denk ik ook anders naar de foto"s want ik weet precies wat het is. De donkere rand is inderdaad van het glas.ik zal kijken of ik het kan verbeteren.
   Groetjes Senna

   Verwijderen
 2. Ontzettend origineel idee, Senna, en mooi uitgevoerd ook. Je moet er maar op komen. Gefeliciteerd met je nieuwe camera. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk experiment weer, Senna.
  Mij spreekt ook de middelste foto het meest aan. Het idee van Wouter om deze onderaan bij te snijden lijkt me een heel goede tip: dan hou je echt een mysterieus kunstwerkje over.
  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi.... ik ken eht maar al te goed dat de foto's er op je camera beter uitzien dan op je pc. Denk je prachtige foto;'s te hebben en dan zet je ze over en vallen ze toch tegen. Maar deze foto's van jou vind ik wel heel erg mooi hoor. Ik zou daar nou nooit opgekomen zijn maar het is het experiment echt waard.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wauw erg mooie foto's Senna! Leuk ermee geëxperimenteerd! Tof! xxxx

  BeantwoordenVerwijderen