Mijn favorieten van 2016

06:07 Senna T. 4 Comments


Fotocredits naar mijn mama :)


Vandaag is de laatste dag van 2016! Ik wil graag wat favorieten delen van het afgelopen jaar. Hieronder dus lijstjes van liedjes, series, recepten en momenten.

Favoriete liedjes

- Lewis Watson - Into the wild
- Bastille - Pompeii 
- Maroon 5 - Sugar
- Laura Jansen - Queen of Elba
- Hozier - Take me to church
- Kensington - Home again 
- Stromae - Peace or violence 
- Causes - Walk on water
- Norah Jones - chasing pirates
- Ed sheeran - I see fire
- Eric Clapton - Change the world

Favoriete series

Gezien in 2016 alleen de specials van mijn favoriete series 'Sherlock' en 'Doctor Who' uitkwamen, kan ik die misschien niet helemaal in dit rijtje zetten. Verder heb ik dit jaar nogal veel series gekeken, waarvan mijn favorieten zijn:
- Game of Thrones
- Broadchurch
- New Girl

Gado Gado (bron foto)

Favoriete studentenrecepten

2016 was ook het jaar dat ik op kamers ging! Dat betekende dat ik regelmatig zelf moest koken. Onderstaande zijn mijn favoriete recepten (lekkerst, makkelijkst, goedkoopst)
- Wraps met kidneybonen, paprika, mais, kaas, creme fraish en ui [vegetarisch] ( ca. €2,30 pp)
- Gado Gado [vegetarisch] (ca €2,30 pp)
- Pastasalade met tonijn (ca. €2,50 pp)
- Groente en noten ovenschotel [vegetarisch] (ca. €2,50 pp)
- Nacho ovenschotel (ca. €2,40 pp)

Als ik kook gebruik ik vaak een recept, maar ik houd me er niet helemaal aan. Ik kijk vaak wat we nog in de koelkast hebben liggen of wat ik zelf lekker vind om toe te voegen. Door ingrediënten te gebruiken die je al in huis hebt hoef je minder geld uit te geven en minder weg te gooien!

Filmkamp Crew
Fotocredits Filmkamp

Favoriete momenten

2016 bestond uit heel veel bijzondere momenten. Er waren ook verdrietige, vermoeiende en gestreste momenten. Toch wanneer ik terug kijk op dit jaar besef ik dat ik heel veel mooie dingen heb meegemaakt. Dit is een lijstje met enkel een paar van die momenten:
- Mijn zus ontmoeten in Londen toen ze een half jaar in Engeland studeerde
- Een abstracte theatervoorstelling zien tijdens de vakantie in Antwerpen
- Als begeleidster helpen op het Filmkamp en het enthousiasme van de kinderen zien
- Picknicken in een mooi bos op een zonnige dag
- Voor het eerst Parijs bezoeken
- De hele nacht met een busje door het land rijden en estafettelopers op de foto zetten van de Batavierenrace (met de nodige carpool karaoke!)
- Het behalen van mijn Propedeuse (alle studiepunten van het eerste jaar)
- Samen met vriendinnen/klasgenootjes filmen voor mij studie

Batavierenrace filmploeg
Fotocredits Bata

Parijs
Binnenkort komt ook mijn jaarlijkse overzicht van mijn favoriete foto's online!
Ik wens jullie allemaal een hele leuke jaarwisseling en een gelukkig 2017,
Liefs Senna

4 reactie(s):

Vroeg uit bed voor het Kristalbad

02:52 Senna T. 6 CommentsVorig jaar moest ik nog elke dag met de trein van huis naar school. Toen reed ik elke dag twee keer langs dit gebied. Wanneer ik 's ochtends vroeg in de trein zat, de zon net opkwam en door de mist scheen vond ik dit een prachtig stukje natuur. Ik nam mij voor om er een keer vroeg naartoe te gaan om foto's te maken. Helaas ben ik niet zo goed in vroeg op staan. Een paar keer heb ik vroeg mijn wekker gezet, maar dan was het grauw weer en had ik geen zin om erop uit te gaan.
Toch is het uiteindelijk, een jaar later, er toch van gekomen. Heel erg vroeg was het niet (ik moest nog een half uur fietsen) en helaas verdween de zon achter de wolken. Toch pakte ik maar mijn camera tevoorschijn om wat foto's te maken.

Kristalbad

Dit is een gebied genaamd Kristalbad en ligt tussen Hengelo en Enschede. Vroeger was hier een zwembad, maar tegenwoordig is het een waterbergingsgebied. Ook is het een mooi gebied om te wandelen en kun je vanuit de uitkijktorens ver kijken.

De trein van waaruit ik vaak naar dit landschap heb gekeken


 

Staan jullie wel eens heel vroeg op om te fotograferen?

Bedankt voor jullie reacties op mijn vorige foto's!
Liefs Senna

6 reactie(s):

Catching lights - Nachtfotografie

13:18 Senna T. 5 Comments


Afgelopen weken ben heb ik lekker veel gefotografeerd. Vorige week stond in het teken van nachtfotografie. Woensdagavond had ik met mijn fotografievereniging een 'lightpainting' avond. Donderdagavond had ik met mijn studievereniging een workshop nachtfotografie, ter voorbereiding van ons bezoek aan het Amsterdam Light Festival op vrijdag. Lightpainting

Camera en statief mee en op pad over om het donkerste plekje van de campus te vinden. We hadden allemaal kleurrijke lampjes verzameld en aan touwtjes gebonden. Deze slingerde we vrolijk in de rondte terwijl de camera met lange sluitertijd foto's maakte. (Heel handig trouwens om dan een afstandsbediening te hebben, zodat je zelf ook met lampjes kan slingeren terwijl je de foto maakt.)Nightphotography workshop

Als een echt fotoclubje gingen we met de studievereniging op stap door Enschede om te oefenen met nachtfotografie. Aan het eind van de avond wisten we al een stuk meer over hoe je 's nachts mooie foto's kunt maken. Amsterdam Light Festival 2016

En toen was het tijd om naar Amsterdam te vertrekken. Omdat het lekker helemaal aan de andere kant van het land ligt combineerden we het Light Festival met twee super leuke bedrijfsbezoeken. We hadden weer onze camera's en statieven mee om alle lichtkunstwerken op de foto te zetten. 
Tot slot nog een foto die we maakte met de fotografievereniging: 


Fijne feestdagen allemaal!
Liefs Senna

5 reactie(s):

When the world is frozen time stands still

01:42 Senna T. 8 CommentsKoude ochtenden met bevroren douwdruppels en zon. Dit zijn mijn favoriete dagen in de herfst. Wanneer het fris is maar wel de zon op je gezicht schijnt, en op de bevroren druppeltjes waardoor alles gaat schitteren! 

Vorig weekend was er zo'n ochtend. Reden om een frisse ochtendwandeling te maken! Samen met mijn moeder bezocht ik de alpaca's die ik al een keer eerder op de foto had gezet. Deze keer waren ze een stuk minder nieuwsgierig. 

Omdat mijn eigen camera in Enschede lag, leende ik de camera van mijn moeder. Dit is een systeemcamera met heel veel ingewikkelde functies en menu's. Best wel wennen. Beeld je in: het knisperende geluid van bevroren bladeren onder je voeten <3


Op volgende plek was er een prachtig stukje waar alle bevroren douw heel mooi oplichtte door de zon. Terwijl ik foto's aan het maken was kreeg mijn moeder koude voeten. Ik had niet helemaal door dat ik al zo lang aan het fotograferen was. Ik zou hier nog heel lang foto's kunnen maken (bevroren tenen of niet).Het was een heerlijke ochtend. Ik heb nog gespeurd naar bevroren spinnenwebben, maar die waren er helaas niet. Staat nog op mijn bucketlist!

Bedankt voor jullie reacties op mijn vorige artikel!
Liefs Senna
8 reactie(s):