6 voor- en nadelen van een 50mmlens op citytrip

06:51 Senna T. 13 CommentsTijdens mijn citytrip naar Parijs heb ik alles gefotografeerd met een 50mm-lens. In de eerste instantie koos ik voor de 50mm-lens omdat deze lekker licht is (en je er toch de hele dag mee rond loopt). (Klik hier voor de foto's)

Ik had niet verwacht dat het mij zo goed zou bevallen. Uiteindelijk heb ik de hele week de 50mm lens op mijn camera gehad.Voordelen

1. De 50mm lens is lekker licht, dit zorgt ervoor dat je geen vermoeide armen/nek krijgt wanneer je de hele dag op pad bent.
2. Snel klikken en weer door. Je kunt niet zoomen, hierdoor heb je eigenlijk maar één hand nodig bij het nemen van je foto's. Mijn camerariem had ik ook niet om mijn nek hangen, maar om mijn pols gewikkeld zodat ik makkelijk vanuit één hand foto's kon nemen. Zeker wanneer je op citytrip bent met mensen die niet overal mooie plaatjes van willen maken is het heel handig dat je snel een foto kunt maken.
3. De beperking maakt je creatiever. Doordat je vast zit aan de brandpuntafstand van 50mm moet je wel op een andere manier foto's maken. Dit kan door naar voren en naar achteren te lopen om een leuke compositie te krijgen, maar ook door juist te kijken naar wat er in beeld komt zonder van te voren precies te bedenken wat je op de foto wilt. Ik merkte zelf bijvoorbeeld dat leuke details mij opeens opvielen.
4. De 50mm lens is vaak een erg lichtgevoelige lens. Je kunt dus met een groot diafragma (klein f-getal) fotograferen. Ook vind ik vaak dat met mijn 50mm lens de kleuren en het contrast in de foto mooier is.
Nadelen

1. Je kunt gebouwen vaak niet in zijn geheel op de foto zetten. Als je dit wel wilt zul je ver naar achter moeten kunnen lopen om zo het hele gebouw op de foto te kunnen zetten. Dat kan niet altijd, zeker in een grote stad met hoge gebouwen.
2. Je kunt niet inzoomen. Vaak kun je dit met je benen oplossen (door naar het onderwerp toe te lopen), maar als je bijvoorbeeld iets op het dak van een hoog gebouw wilt fotograferen wordt dit lastig.

Dit was mijn persoonlijke ervaring met de 50mm lens toen ik naar Parijs ging. Of het een aanrader is om je 50mm lens mee te nemen hangt denk ik vooral af van wat je graag wilt fotograferen en hoeveel tijd je hiervoor neemt.

Welke lens zou jij meenemen op citytrip?

Bedankt voor de reacties op mijn Parijsfoto's,
Liefs Senna

13 reactie(s):

Parijs in de herfst

05:55 Senna T. 11 Comments


Bonjour! In de herfstvakantie ging ik met mijn ouders en zus naar Parijs! Hoewel we al een aantal keer in Frankrijk op vakantie waren geweest, had ik nog nooit eerder Parijs bezocht. 
We hadden een 100%Parijs boekje mee en ontdekten zo de hoogte punten en bijzonder leuke plekjes van Parijs. Zelf heb ik nog geprobeerd gids te zijn (met een kaart onder mijn neus de weg proberen te vinden). Helaas is mijn richtingsgevoel niet aanwezig en is kaartlezen ook niet zo mijn ding. Dus ik richtte me maar weer op de 'taak' om deze prachtige stad op de foto te zetten. 
De herfst was al begonnen, wat zorgde voor heel mooi gekleurde bomen. 

Vanaf een dakterras hadden we mooi uitzicht op de Notre Dame 

De Seine

Tijdens onze wandelingen kwamen we regelmatig langs de Seine.

Langs de rivier de Seine (wist je dat in het Italiaans de Seine 'Senna' heet?)
Allemaal slotjes van liefdeskoppels die deze romantische stad bezochten.Bezienswaardigheden

Er is zoveel te zien in Parijs. Ik dacht dat ik toch wel de meeste hoogtepunten had bezocht, maar toen ik thuis kwam vroegen mijn huisgenoten; en heb je 'dit' gezien, en 'dit' en 'dat'? Nee, er is dus nog genoeg van Parijs dat we niet gezien hebben (reden om een keer terug te gaan). 
Maar veel hebben we ook wèl gezien: 

De Sacre Coeur. Het gebouw zelf ligt op een prachtige plek. Bovenop een heuvel vanwaar je ver uitzicht hebt over de stad. 

Parijs heeft echt veel mooie gebouwen. Hoe ze allemaal heten weet ik niet, maar ze zijn wel gaaf om te zien.En natuurlijk de IJffeltoren! Erg mooi tussen alle herfstgetinte bomenParken in Parijs

Wat ik erg mooi vind aan de stad, is dat er veel parken zijn. Dit maakt de stad lekker groen (of in de herfst meer oranje) en ruimer. Een heerlijke plek om even pauze te houden wanneer je voeten moe zijn van al het lopen. 

Leuke straatjes

Het viel mij mee hoe druk het was. Ik had verwacht dat de straten bomvol zouden zijn. Bij sommige bezienswaardigheden was er natuurlijk wel een enorme hoeveelheid aan toeristen, maar verder was het, gelukkig, veel minder druk dan ik had verwacht. 

Ik vond Parijs een hele mooie en sfeervolle stad! Erg leuk om te bezoeken en eigenlijk ook best dichtbij (hoewel we er op de heenweg bijna twee keer zo lang over reden door files en afgezette wegen)


Bedankt voor de reacties op mijn vorige foto's!
Liefs Senna

11 reactie(s):

Bokeh out of a glass

10:19 Senna T. 7 CommentsTijdens de laatste activiteit met mijn fotografievereniging hebben we geëxperimenteerd met bokeh. Gekleurde kerstlampjes zorgden voor lichtjes en we maakte daar vormpjes van door figuurtjes te knippen in zwart papier (bekijk dit bericht van heel lang geleden om te zien hoe). 

De bokeh hier moeten muzieknootje voorstellen, maar het is nog best lastig om deze goed te krijgen. zeker meer naar de zijkant is er minder te zien van het geknipte vormpje.  Ik vind de foto's zelf erg donker geworden, maar de bokeh is wel goed te zien. Met een glas gevuld met water kreeg je ook een bijzonder effect.

Gisteren had ik de laatste deadline voor deze tentamenperiode. Hoewel ik één project nog moet afronden (want ik was te laat voor die deadline) heb ik de meeste stress achter de rug. Deze week heb ik wel bijna elke dag alweer iets gepland, dus echt rustig is het niet. Ik hoop wel dat ik nog wat mooie herfstkleuren kan vastleggen. 

Bedankt voor al jullie reacties op mijn vorige foto's!
Liefs Senna7 reactie(s):