Bloemetjes en heide

10:59 Senna T. 12 Comments


Deze foto's kwam ik onlangs tegen en ik bedacht dat ik ze nog niet op mijn blog had laten zien. Ze zijn al een tijd terug gemaakt (in augustus!) Het is een verzameling van wat bloemetjes en heidelandschap. De foto's zijn toevallig op dezelfde dag gemaakt, wat verder ook de enige samenhang is. 


Als je nu denkt 'hé wat knap dat je dat vallende bloemetje op de foto heb gezet' dan is de foto geslaagd. Eigenlijk hangt het namelijk aan een soort draadje en had ik dus genoeg tijd om te fotograferen.


Heide

Dit is een heidegebied in Drenthe. Op de eerste foto zie je aan het eind nog hunebedden staan (heel klein, goed kijken!). De heide was mooi paars, wel afhankelijk van het punt waar je stond en waarnaar je keek. 


Op het moment zitten we midden in de herfst met de mooie herfst-kleuren. Prachtig vind ik dat! Hopelijk heb ik binnenkort nog tijd om ergens foto's te gaan maken van alle mooie oranje en gele tinten. Eerst maar eens de tentamenweek doorkomen die voor komende week voor de deur staat.

Bedankt voor de reacties op mijn vorige artikel,
Liefs Sena

12 reactie(s):

Instagram - me & my favorites

11:54 Senna T. 5 Comments


Hi allemaal! Instagram is een grote bron van inspiratie. Ik sloot mij redelijk laat aan bij dit platform. Het is bij mij wel gebruikelijk dat ik laat ben als het gaat om nieuwe trends (hoewel ik inmiddels kan zeggen dat ik een Facebook-, Snapchat-, Instagram-, Pinterest-, en Youtube-account heb). Eerder gebruikte ik Instagram vooral om mooie plaatjes van anderen te bekijken. Sinds ongeveer drie maanden ben ik zelf ook regelmatig foto's aan het delen.

Inspiratie

Nog steeds kijk ik graag naar foto's van anderen. Ik vind dit zelfs erg verslavend en kan zo een lange tijd door alle mooie feeds scrollen (doei tijd voor andere dingen).  Ik deel graag met jullie vier van mijn favoriete instagrammers: 

foto's favoriete instagrammers
julie_audet - _Alifoto_ - .juusohd -timsamuelphotography 

1. Julie Audet is wildlife-fotograaf. Bij haar foto's lijken de dieren heel dichtbij te komen, de sfeer is prachtig! 

2. Alifoto: een account vol met mooie macrofoto's. Van deze foto's krijg ik altijd zin om de natuur in te trekken met mijn camera en bloemetjes en insecten op de foto te zetten. 

3. Juuso Hämäläinen is fotograaf en visueel artiest en ik ben ernorm fan van zijn werk. Hij fotografeert de meest mooie landschappen en (wolken/sterren) luchten. 

4. Tim Samuel fotografeert het leven onderwater. Nu vind ik de onderwaterwereld altijd al iets magisch hebben (en schildpadden zijn mijn favoriete dieren) en deze schitterende foto's doen mij er alleen maar meer naar verlangen. 

Mijn Instagram

Je kunt mij vinden onder de naam Senna_246. Ik plaats elk week wel enkele foto's. Dit zijn zowel oude als nieuwe foto's. De meesten hiervan zullen ook wel eens op mijn blog verschenen zijn (of nog verschijnen), maar soms plaats ik ook andere foto's. 

instafeed Senna_246
Mijn insta-feed senna_246
Waarom deel ik mijn foto's op Instagram terwijl ik ook een fotoblog heb? 
Het leukste aan foto's delen op Instagram is dat je zo'n mooi overzicht krijgt van al je foto's. Stiekem vind ik het best leuk om door mijn eigen feed te scrollen en te kijken wat ik allemaal gemaakt heb (hihi, ben ik de enige die die dit doet?). Daarnaast plaats ik maar een hele kleine selectie van mijn foto's. Op mijn blog plaats ik al snel 15 foto's in een bericht, maar bij Instagram moet je kritisch zijn om echt alleen de beste of leukste foto's te plaatsen. 

Wat vind jij van Instagram? Heb jij zelf een account of een van je favoriete instagrammers die je graag zou willen delen, gooi het in een comment! (dan neem ik een kijkje)
Liefs Senna

5 reactie(s):

Bubbels, bellen en kleurtjes

06:47 Senna T. 9 CommentsDruk druk druk. Dat is een korte omschrijving van de afgelopen weken. School is dit jaar echt een stuk harder werken. Daarnaast nog drukte met baantje, sporten, studievereniging en andere leuke dingen. Dan is het extra ontspannend om even lekker bubbels te gaan fotograferen.

Een tijdje terug kwam ik dit inspirerende artikel tegen: http://www.thisiscolossal.com/2015/08/color-of-feelings-liquid-video/
Ik houd erg van experimenteren met inkt en vloeistoffen (zoals in deze post *klik*). Deze techniek met melk en olie kende ik nog niet. Dus dat ging ik afgelopen weekend uitproberen.

Bij mijn eerste probeersel had ik meteen leuke bubbeltjes in de bellen. Ik weet alleen niet hoe ze eigenlijk zijn ontstaan, en daarna was het dus lastig om uit te vinden hoe ik ze nog eens tevoorschijn kon toveren. Wel vond ik het gewoon heel leuk om te kijken hoe de kleuren in elkaar overlopen en bijzondere vormen maken.Een poging om bubbeltjes in bellen te krijgen resulteerde in deze 'donut'En dan toch nog leuke gekleurde bubbeltjes in bellen:
Vervolgens had ik bellen op het oppervlakte die ik ook wel erg mooi vond, met af en toe kleine gekleurde bolletjes.


Het was alweer een hele tijd terug dat ik op zo'n manier geëxperimenteerd heb. En ik vind het nog steeds heel erg leuk! Het is altijd een verassing wat voor resultaten je krijgt.

Bedankt voor de reacties op mijn vorige post!
Liefs Senna

9 reactie(s):