Inspiratie delen #15

10:40 Senna T. 7 Comments

We doen even net alsof het vandaag pas de laatste dag van januari is. De afgelopen dagen was ik druk. Projecten afmaken, leren voor tentamens, werken, tentamens maken...

Ik had de rust niet om een fotografie inspiratie-artikel te schrijven. De meeste tentamens zijn inmiddels achter de rug. (En het ging best goed). Nu heb ik nog maar één project om af te maken wat heel fijn is.

Deze timelapse van fotograaf Leif Erik Smith is een van de mooiste die ik ooit heb gezien. Ook zijn natuurfoto's zijn prachtig.

100 world kisses project van Ignacio Lehmann. Een geweldige serie van kussende mensen overal ter wereld.

 Amazing Staircases. Trappen kunnen een heel mooi fotografieonderwerp zijn. Christian Richter heeft er een sport van gemaakt ze op de foto te zetten. Met een heel mooi resultaat!

Inspirerende blogs:Illusoir: een hele leuke blog van Rianne. Met heel veel inspirerende foto's, vooral veel mooie portretten.

Nishe - book of dreams : bijzonder mooie foto's van mensen en natuur. Altijd heerlijk om naar te kijken. 

Elineous: Eline fotografeert het liefste mensen. Ik vind dat ze daar heel goed in is! De mensen voor de camera lijken altijd helemaal ontspannen.

Iedereen bedankt voor het invullen van de enquête! (als je het nog niet gedaan hebt, klik hier)

Wat vinden jullie van deze fotoseries en blogs?
Groetjes Senna

7 reactie(s):

Vraagjes aan jullie en vraagjes aan mij!

12:30 Senna T. 5 Comments


Na ruim vier-en-een-half jaar bloggen komt er dan daadwerkelijk een lezers-êquete online! Dit wilde ik al veel eerder doen, maar tot nu toe was er telkens iets dat mij ervan weerhield. Maar hier is het dan:

DE GROTE LEZERS-ÊQUETE!


Dus laat van je horen! Want stiekem ben ik heel nieuwsgierig. Niet gevreesd. Het is geen eindeloos lange vragenlijst. Gewoon een paar vraagjes over wie jullie zijn, wat jullie van mijn blog vinden ennnn.... wat jullie van mij willen weten!

Jullie zijn natuurlijk altijd welkom om jullie vragen te stellen (via een reactie op een artikel, social media of e-mail). Maar misschien had je al heel lang een vraag die je nooit hebt gesteld. Of bedenk je nu een vraag omdat er een nieuwe mogelijkheid is.

De vragenlijst is trouwens anoniem, dus ik kan/zal niet persoonlijk je vraag beantwoorden. De vragen en antwoorden komen in een artikel op mijn blog te staan. Een Q&A dus.

ga hier naar de enquête

Alvast heel erg bedankt!
Groetjes Senna

5 reactie(s):

De kloof - Tenerife

12:22 Senna T. 4 CommentsDe vakantie lijkt alweer eeuwen geleden. En toch heb ik nog een paar foto's om te laten zien.
Deze foto's zijn van een wandeling die we maakte door een kloof. Gelukkig was het alleen afdalen. We kwamen uit bij zee en werden daar met een bootje opgehaald (de spannende toch met hoge golven waar ik eerder over vertelde)


Het is een heel mooi gebied. Ook erg toeristisch. Het was soms 'filelopen' omdat het zo druk was. Maar het was het zeker waard.
De meeste foto's waren niet goed gelukt omdat ik 1) vooral bezig was met heelhuids beneden aankomen en 2) er heel veel contrast was tussen de donkere rotsen en lichte lucht waardoor de foto's deels over- of onderbelicht waren. Maar toch nog wat foto's om jullie een indruk te geven:


Dit waren de laatste foto's van mijn vakantie. Bedankt voor alle reacties! komende weken wordt het even druk met tentamens en verhuizen. Ja! ik heb een kamer in Enschede! Super handig natuurlijk dat ik kan verhuizen precies tijdens de tentamenweken.  Dus misschien stel ik het nog maar een weekje uit. elk geval vind ik het super leuk en spannend om op kamers te gaan.

Bedankt voor de reacties op mijn vorige foto's!
Groetjes Senna


4 reactie(s):

Aan zee - Tenerife

12:11 Senna T. 15 Comments


Je zit vrijwel altijd dicht bij zee, op een eiland als Tenerife. En ik houd van de kust! Ik vind het heerlijk om te zwemmen. En hoe gaaf is het om te surfen en te snorkelen?! (heel gaaf!) De stranden zijn daar zwart, wat ik nog nooit eerder gezien had. Dat heeft te maken met het vulkanische gesteente van de vulkaan. 

Daarnaast is het strand ook een hele fotogenieke locatie. Op de bovenstaande foto zie je hoe de stad een beetje verscholen ligt in de nevel die van de zee komt. En die schattige hond lag lekker op een muurtje. 
Palmbomen op het strand


Zandkastelen bouwen voor gevorderden

Stenen torentjes steden


Ooit is hier één iemand begonnen met het stapelen van een paar stenen. Nu staan er overal torentjes van mensen die ook even stenen willen stapelen. En kijken wie de hoogste toren kan bouwen. Deze 'torentjes steden' duiken overal op. Op toppen van bergen, langs een wandelroutes en ook aan de kust.


Yay, een regenboog! En heel veel torentjes. 

Uitzicht over land en zee


We hebben één erg saaie wandeling gemaakt. Het was eerst heel steil een berg op en daarna weer naar beneden. Omdat er veel bomen stonden was er geen mooi uitzicht. Behalve bovenaan waar we heel ver konden kijken over het eiland en ze zee. 

Fotograferen op het strand


Op het strand heb ik ook nog foto's gemaakt van de golven. Een beetje geëxperimenteerd met verschillende sluitertijden.


Ik heb echt heel erg genoten van het strand en de zee!

Bedankt voor de reacties op mijn vorige foto's,
Groetjes Senna


15 reactie(s):

Tussen de rotsen - Tenerife

13:05 Senna T. 7 Comments


El Teide is de vulkaan van Tenerife. Het was mogelijk om de top te bezoeken, maar daar had je speciale tickets voor nodig. Je kon ook met een kabelbaan een deel omhoog, maar o.a. vanwege de weersvoorspelling bleven wij gewoon onderaan de top. 


Uiteindelijk bleek dit een goede keuze, want het bleek hier erg mooi te zijn. Het schijnt zelfs dat meerdere films hier zijn opgenomen vanwege de bijzondere rotsen. 


Rotsen met tussendoor de top van de vulkaan.Deze wolken vond ik erg bijzonder. Een soort verfstrepen in de lucht.
 Een indrukwekkende rots die haast leek opgestapeld te zijn uit blokken steen.


De top van de vulkaan in de wolken. Gelukkig dat wij daar niet heen waren gegaan! 

Vanuit de auto probeerde ik een paar foto's te maken met een bewegende voorgrond en scherpe achtergrond. Natuurlijk leverde dit heel veel wazige foto's op. Maar deze is wel goed gelukt! 
Hier waren we weer op weg naar beneden (waar ons appartement was). Onderweg kwamen we nog twee mooie uitzichtpunten tegen waar we even op verkenning zijn geweest. Bedankt voor alle reacties op mijn jaaroverzicht!
Groetjes Senna

7 reactie(s):

Jaaroverzicht 2015

03:03 Senna T. 11 Comments


Gelukkig nieuw jaar allemaal
Volgens traditie begin ik het 2016 met een jaaroverzicht van 2015. Deze keer heb ik ervoor gekozen om voor elke maand één foto te laten zien. (lekker normaal, zoals alle fotoblogs!). Het is dus iets minder een 'overzicht' en iets meer een 'selectie van de beste foto's'. 

Ik vond het lastig om slechts één foto per maand te kiezen, maar dit is de uitkomst:

Januari


Een tijd lang heb ik heel veel gefotografeerd aan de IJssel. Dit is mijn favoriete foto van januari omdat ik de wolken en weerspiegeling erg mooi vind.

Februari


Ik weet nog dat ik deze sneeuwklokjes per toeval tegenkwam. De resultaten met de 50mm lens verraste mij en ik ben nog steeds blij met deze foto's. 

Maart

Dit was een opdracht voor school waarvoor ik vier foto's combineerde met Photoshop. Destijds had ik nog maar weinig ervaring met photoshoppen en dus was ik best wel trots. 

April


Nog meer bloemenfoto's. 

Mei


Deze foto maakte ik niet in mei, maar plaatste ik wel in mei. Het is echt mijn favoriete foto door de mooie bokeh-achtergrond en de mooie pose. 

Juni


Dit is misschien niet de mooiste foto van deze maand, maar ik had er heel veel moeite ingestoken. En het resultaat vond ik wel erg bijzonder. 

Juli


Omdat niet alle dagen zonnig zijn. En reflecties zijn altijd goed!

Augustus


Giraffen in dierenpark Emmen. Ik vind het prachtige dieren en was erg blij mee deze foto. 

September


Nog een foto met Anne. Waarom ik deze foto het beste vond kan ik niet echt zeggen eigenlijk, maar voor mij springt hij er wel uit. 

Oktober


Yay, alweer mooie bokeh in de achtergrond. 

November


Echt genoten van alle enthousiaste kinderen op de kade bij de intocht van Sinterklaas. 

December


Een zelfportret. Ik ben best trots op deze foto omdat het de eerste keer was dat ik low-key fotografeerde. (De foto's van de vakantie heb ik trouwens nog niet uitgezocht en konden dus ook niet in het jaaroverzicht).


Ik wens jullie allemaal het beste voor 2016!
Groetjes Senna

11 reactie(s):