Inspiratie delen #14

03:34 Senna T. 5 Comments

Ik sluit de maand weer af met een artikel fotografie-inspiratie. Toevallig gaan ze deze keer alle drie om portretfotografie. Misschien komt dat omdat ik mezelf iets meer aan het verdiepen ben ik portretfotografie. 

Neverland. Een prachtige fotoserie van de Alex Currie (18). Hij fotografeerde 'Neverland' met hemzelf in de hoofdrol als Peter Pan.

INDPNDT: Katharina Jun maakt hele mooie en bijzondere foto's.


Smoking Kids: Een fotoserie van fotografe Frieke Janssen over roken en hoe ouders de jeugd beïnvloeden. 

Inspirerende blogs:


Happy Myrtille: de zestienjarige Myrthe is een echte creatieveling. Ze maakt foto's (vooral van zichzelf) en schildert er een omgeving bij. 

By Silke: Silke heeft gewoon een super leuke blog en maakt hele mooie foto's!

liefde voor fotografie: Deze blog volg ik zelf nog maar sinds kort, maar er staan heel veel leuke fotografie-artikelen op. 


Ik wens jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling en een gelukkig 2016!
Groetjes Senna5 reactie(s):

Mijn vakantie op Tenerife

02:26 Senna T. 13 Comments


Zo ver was ik nog nooit van huis geweest. En het is er prachtig! Ik ging samen met mijn ouders en zus naar het canarische eiland Tenerife. In de zomervakantie waren we niet weggeweest dus we waren er wel een beetje aan toe. 

Wandelen tussen de rotsen

Op het eerste gezicht (vanuit het vliegtuig) vond ik het eiland er best kaal en saai uitzien. Maar juist de kale rotsen bleken heel erg mooi van dichtbij. In het echt was het nog veel indrukwekkender dan op de foto. En mijn zonnebril kleurde alles mooi rood en warm (daar had ik hem speciaal op uitgekozen; vrolijkheid!). 

Later reden we nog langs een uitzichtpunt, daar was het juist heel mooi groen en hingen er wolken om de bergen.
Fotograferen

Natuurlijk heb ik veel foto's gemaakt. Ik zal ze later nog op mijn blog plaatsen. Hoewel ik een fotografietas met drie lenzen mee had en mijn reisstatief, heb ik alleen mijn camera met standaard lens gebruikt. Bij het wandelen had ik geen zin om extra gewicht mee te sjouwen en verder was ik er ook niet zo mee bezig. Nu ik thuis ben en ik de foto's op mijn computer heb bekeken denk ik soms wel: 'waarom heb ik daar niet even iets meer tijd genomen om nèt een mooiere foto te maken?'. 

De foto's is dit artikel zijn trouwens merendeels gemaakt door mijn ouders en zus


Snorkelen en Surfen

Wat ik echt heel graag wilde doen was snorkelen! Lekker dobberen in het water en allemaal prachtige vissen en planten zien. Het was erg leuk, maar viel toch ook een beetje tegen. Het is namelijk best vermoeiend door de golven en stroming en er was niet heel veel te zien. Maar ik heb een zeeschildpad gezien! Wel heel erg ver weg en onduidelijk. Maar toch! Wauw! (volgens mij is mijn liefde voor schildpadden ontstaan bij het kijken van de film Nemo)

Ook heb ik gesurft. Nog vermoeiender dan snorkelen. Gelukkig had mijn zus een paar goede tips zodat ik uiteindelijk toch nog een enkele keer daadwerkelijk op het surfbord kan staan!Meer wandelen en meer zee

Na een saaie en vermoeiende wandeling een berg op en af had ik eigenlijk geen zin meer om te wandelen. Maar uiteindelijk ging ik dan toch mee om nog een wandeling te maken. Deze werd ons aangeraden omdat het door een hele mooie kloof liep. Voordeel: het was alleen een afdaling. Met een taxi reden we haarspeldbochtend de berg op en onderaan werden we opgehaald met een boot. 

Het was een hele mooie wandeling. En druk bezocht. Bij de zee aangekomen hoorden we dat het weer op zee slecht was. Door de harde wind gingen er eigenlijk geen boten meer de haven uit. Maar wij moesten natuurlijk nog wel worden opgehaald en gelukkig was dat nog gewoon mogelijk. Het zorgde wel voor een spannende tocht met woeste golven. Ik vond het doodeng en heel gaaf tegelijkertijd. Gelukkig kwamen we allemaal heelhuids (en heel nat) aan in de haven. Verder was het vooral genieten aan zee. Mooi uitzicht, zwemmen (brr koud) en zonsondergangen

Kerstmis

Eigenlijk is Kerst helemaal mij voorbijgegaan. Dit jaar was voor mij de eerste keer dat ik niet thuis was met kerstmis. Geen kerstboom met kerstballen en kerstlichtjes, geen kerstontbijt en geen kerstdiner. En vooral: het was warm en zonnig en totaal geen kerstweer. 
Wat ik wel erg grappig vond is dat zelfs op Tenerife Kerst blijkbaar wordt geassocieerd met sneeuw en rendieren. 


Meer foto's volgen zodra ik ze geselecteerd heb!

Bedankt voor de reacties op mijn vorige artikel,
Groetjes Senna

13 reactie(s):

Fotograferen op school

07:01 Senna T. 10 Comments

Ter voorbereiding van een project kregen we een tijdje terug weer les over fotograferen.  Daarbij kregen we een aantal opdrachten om te fotograferen op school. 

Blauwe uurtje
We waren net een beetje laat voor het blauwe uurtje. Bovendien regende het best hard. Toch heb ik nog twee foto's waar ik best tevreden over ben: Detail
Details kun je overal wel fotograferen. Ik maakte een foto van deze stoelpoot. 


Dramatische beeldhoek
Even op de grond gaan liggen voor een foto. Heel normaal hier.LijnenBedankt voor de reacties op mijn vorige foto's!
Groetjes Senna

10 reactie(s):

Low key zelfportret

08:51 Senna T. 14 Comments


De korte dagen maken het lastig om te fotograferen. Soms is het donker wanneer ik van huis weg ga en wanneer ik thuis kom. Hierdoor ben ik iets nieuws gaan proberen: low key fotografie. Daarbij is juist weinig licht nodig. 

"Low key: Fotografietechniek waarbij het grootste deel van de foto donker is. Low key is echter geen onderbelichte foto! De belangrijke delen van het beeld (bijvoorbeeld het gezicht) zijn correct belicht. Vaak zijn er in de donkere partijen nog details te zien." - Webdefinities 

Portretfotografie vind ik erg leuk en is iets waar ik graag beter in wil worden. Het lastige vind ik om iemand te vinden die kan en wil poseren. Daarom gebruik ik mezelf maar als model. 


Het lijkt mij zeker leuk om vaker low key foto's te maken. Wat vinden jullie ervan? (Heeft iemand ervaring of tips?)
Groetjes Senna

14 reactie(s):

Inspiratie delen #13

02:36 Senna T. 0 Comments

Opeens is het al december. Dat had ik niet zien aankomen. Een dagje later dan normaal, deel ik vandaag weer fotografie-inspiratie

Fotografe Luana Lee maakt prachtige foto's, vooral van mensen.

Ik kwam deze fotoserie tegen genaamd Invertual . Mensen worden gefotografeerd door geperforeerd materiaal. Het resultaat vind ik erg bijzonder. "A photograph is shaped more by the person behind the camera than by what's in front of it."
In het bovenstaande filmpje worden 6 fotografen gevraagd om een portret te maken van dezelfde man, maar ze krijgen elk een ander 'levensverhaal' te horen. 

Inspirerende blogs


Lemonstale: deze blog van Janie staat vol met zeer sfeervolle foto's

Heartfuldream: Prachtige foto's van natuur en mens

Mylène Cybele: ze is journaliste en filmmaker. Ze maakt hele mooie foto's en heeft een super leuke schrijfstijl. 

Wat vinden jullie van deze fotografen en blogs? En wat is jou favoriete (fotografie)blog?
Groetjes Senna0 reactie(s):