Inspiratie delen #11

07:14 Senna T. 5 Comments

September is voorbij, tijd voor de herfst. Niet mijn favoriete seizoen, maar ik verheug me wel weer op de mooie herfstkleuren en paddenstoelen om te fotograferen. Maar eerst nog wat inspiratie delen: 

Gavin Hardcastle: Als je afgelopen weekend 's nachts bent opgestaan om de 'bloedmaan' te fotograferen (of dit stiekem had willen doen, maar je bed niet uit kwam) zullen deze prachtige foto's van de sterrenhemel je waarschijnlijk zeer aanspreken. 


Maja Topčagić: Haar website staat vol met prachtige sfeervolle portret foto's. 



Adrian C. Murray: Prachtige spontane foto's van kinderen. Met dieren, de natuur of elkaar. 

Inspirerende blogs:


Memoryloon: De 22-jarige Ilona deelt hele mooie foto's en leuke artikelen op haar blog.

Weer mooi weer: Maria maakt prachtige natuurfoto's. Vooral kleine dieren weet ze heel mooi op de foto te zetten.

New Fotografie: Nadine volgt een fotografieopleiding en maakt vooral veel portretfoto's. Meestal in een studie, maar de foto's hebben elk hun eigen sfeer.

Wat vinden jullie van deze fotograferen en blogs?

Bedankt voor de reacties op mijn vorige artikel,
Groetjes Senna


5 reactie(s):

Schilderingen in Aquarel

10:59 Senna T. 7 Comments


Gebaseerd op mijn eigen foto's, illustraties van internet en mijn eigen fantasie. De afgelopen maand heb ik weer een aantal aquarel schilderijtjes gemaakt. 


Aan het Water: Herkennen jullie de stad van de grachten en de fietsen? Om er te fietsen vind ik Amsterdam te chaotisch, maar verder is het echt een heerlijke stad. 

Druppels op Roos: Dit is een van mijn foto's die ik heb nageschilderd. Herkennen jullie het? (klik hier)

Water door de Bergen: Gebaseerd op illustraties van internet en herinneringen aan mijn eigen wandeltochten door de bergen. 

Bootjes op Zee: Ik wilde graag een zonsondergang schilderen, maar dat is nog best lastig, vooral de reflectie in het water. 

The hauted House: Deze schildering maakte ik voor bij het spel dat ik maakte voor de intake van mijn studie
Soms ben ik erg tevreden met een werkje, en soms denk ik achteraf; waarom heb ik het zo gedaan? Elk geval kunnen ze allemaal nog beter, maar ik vind het vooral lekker om gewoon te schilderen en te ontdekken wat er ontstaat. Wat vinden jullie?

Bedankt voor de reacties op mijn productfoto's,
Groetjes Senna

7 reactie(s):

Potloodfotografie

11:26 Senna T. 4 Comments





Afgelopen week hadden we weer een nieuwe fotografieopdracht op school. We leerden productfoto's te maken met verschillende manieren van belichten. Eerst moesten we buiten foto's maken met een lichttent en daarna zonder lichttent. De andere opdracht was om in een studio op school foto's te maken met de driepunstbelichting. We moesten een product kiezen wat we bij ons hadden. Ik heb foto's gemaakt van mijn potlodenset.

Lichttent 

Het werken met de lichttent vond ik best onhandig. We moesten eerst een plek vinden waar de grond niet nat was, wat lastig was gezien het een regenachtige dag was. En vervolgens moest je door een kleine gleuf de foto's maken. Wisselen van standpunt was dus niet echt mogelijk en ik zat in een ongemakkelijke houding. Het licht was wel erg fijn. Geen harde schaduwen of storende reflecties!




Achtergrond

Bij de tweede opdracht moesten we een duidelijke achtergrond zoeken. Eigenlijk moest dit buiten, maar omdat het ging regenen zijn we toch maar naar binnen gegaan. Hier waren de mogelijkheden wel wat beperkt. Ik heb gekozen voor een gele achtergrond, omdat ik dit vond passen bij de potloden, met duidelijke lijnen, omdat je met potloden vaak lijnen tekent.











Driepuntsbelichting
Driepuntsbelichting. bron
Bij de driepuntsbelichting maak je gebruik van drie lampen. De keylight belicht het onderwerp, de fill light maakt de schaduwen minder hard en de Back light zorgt ervoor dat het onderwerp van de achtergrond loskomt. Thuis heb ik natuurlijk niet zo'n mooie set lampen, dus ik vond het erg leuk om hiermee te werken. Ik vond het ook best lastig. In tegenstelling tot de foto's met de lichttent, ontstonden hier heel veel schaduwen. Uiteindelijk ben ik wel blij met het resultaat. 




Ik vond het erg leerzaam en leuk om te doen. De lichttent is denk ik vooral handig voor als je op een eenvoudige manier kleine producten wilt fotograferen. Je hebt niet veel invloed op het licht, maar je hebt geen last van harde schaduwen of reflecties. Met de driepuntsbelichting kun je je product op verschillende manieren belichten, maar het is wel een stuk lastiger.

Bedankt voor de reacties op mijn vorige foto's,
Groetjes Senna


4 reactie(s):

Oefenen met basistechnieken

09:09 Senna T. 13 Comments


School is voor mij twee weken geleden begonnen. Even ter herinnering: dit jaar begin ik met de opleiding Kunst&Techniek in Enschede. 
Het jaar begon met een geweldige intro-week waar ik heel veel leuke mensen heb ontmoet en heb ontdekt dat Enschede echt een leuke stad is.

Nu heb ik alweer twee weken les gehad. We hebben ook fotografielessen. We begin helemaal bij de basis. Diafragma, sluitertijd en ISO. Dit heb mijzelf allemaal aangeleerd en veel nieuws heb ik er niet bijgeleerd. Toch is het altijd leuk om bezig te zijn met fotografie. 

Fotografie opdracht
We kregen een opdracht om verschillende technieken te leren. We moesten 9 foto's maken met elk een andere instellingen. Ik heb geprobeerd een beetje eenheid in de fotoserie te houden door bloemen als thema te nemen. Alleen waren ze niet geschikt voor de opdracht met de sluitertijd, want tja... bloemen bewegen niet snel. Toevallig was er op dat moment kermis in Zutphen. Daar zijn natuurlijk genoeg snel bewegende dingen te vinden!

Lange sluitertijd
f/20, 1/15 sec, ISO-100
Korte sluitertijd
f/5.6, 1/1000sec, ISO-640
 De tweede opdracht was om eenzelfde compositie met zowel een klein als een groot diafragma te fotograferen:
Groot diafragma
f/3.2, 1/30sec, ISO-400
Klein diafragma
f/22, 1.6 sec, ISO-400
 De derde opdracht was om eenzelfde compositie drie keer te fotograferen. Hierbij moest één foto overbelicht zijn, één foto correct belicht en één foto onderbelicht:
overbelicht
f/4.5, 1/40sec, ISO-400

correct belicht
f/4.5, 1/125 sec, ISO-400

onderbelicht
f/4.5, 1/250 sec. ISO-200
De laatste opdracht was om eenzelfde compositie te fotograferen met een verkeerde en een juiste witbalans:

Verkeerde witbalans
f/4.5, 1/160sec. ISO-200

Correcte witbalans
f/4.5, 1/200sec. ISO-200
Het was voor mij niet een hele uitdagende opdracht, maar toch leuk om mee bezig te zijn. Ik heb nog altijd moeite met groot en klein diafragma a, dus ik hoop dat ik het er nu goed bij heb gezet.

Bedankt voor de reacties op mijn vorige foto's,
Groetjes Senna

P.S. weet iemand hoe ik het tweede kader rondom mijn foto's en onderschrift kan uitschakelen?

13 reactie(s):

Portretten met vilten sieraden

06:43 Senna T. 12 Comments

Sieraden Miriam Verbeek


Degene die mijn blog al een tijdje volgen zullen Anne waarschijnlijk wel herkennen van de verschillende fashionshoots die ik met haar heb gedaan. Afgelopen vakantie hebben we ook weer foto's gemaakt. Deze keer niet van Anne's outfits, maar met sieraden van een kunstenares. Anne wilde wel model staan en ik maakte de foto's. De sieraden zijn gemaakt van vilt. 

Sieraden Miriam Verbeek

Sieraden Miriam Verbeek

Sieraden Miriam Verbeek


Sieraden Miriam Verbeek

Sieraden Miriam Verbeek

Sieraden Miriam Verbeek


Voor de verschillende sieraden zochten we in de stad naar schillende achtergronden. Zoals een oude stenen muur en een oude deur.   

Deze grijze muur was een mooie neutrale achtergrond. Ideaal voor deze portretfoto's. Een mooie egale achtergrond en fijn natuurlijk licht. Geen studio nodig!

Sieraden Miriam Verbeek

Sieraden Miriam Verbeek

Sieraden Miriam Verbeek

Sieraden Miriam Verbeek

Sieraden Miriam Verbeek



Sieraden: Miriam Verbeek
Model: Anne Koolen

Bedankt voor de reacties op mijn vorige artikel,
Groetjes Senna

12 reactie(s):