Inspiratie delen #10

02:14 Senna T. 15 Comments

Vandaag is de laatste dag van de maand Augustus. En voor de eerste dag van mijn nieuwe studie (spannend!).  Vandaag deel ik weer fotografie inspiratie.

Tammy Schild maakt hele mooie macrofoto's van planten en dieren. De kleuren en het licht in de foto's zorgen voor een hele fijne sfeer. Ook zet ze kinderen heel leuk op de foto.

Erik Johansson maakt geweldige fotomanipulaties. In dit artikel krijg je een kijkje achter de schermen. In een aantal filmpjes zie je hoe de foto's tot stand komen. 


Manuel Orero maakt prachtige foto's van o.a. bruiloften en kinderen. 


Inspirerende blogs:


Tatjanas-Fotografie - een Duitse fotoblog met veel mooie foto's van o.a. bloemen en dieren. Ook staan er een aantal leuke experimentjes op haar blog. 

Helma's Natuurfoto's - Helma's blog staat vol met prachtige natuurfoto's. 

Karina's Photography - Karina maakt veel verschillende soorten foto's. Ik ben vooral erg fan van haar 'splash'-foto's

Wat vinden jullie van deze fotografen en blogs?

Bedankt voor de reacties op mijn vorige artikel, 
Groetjes Senna


15 reactie(s):

The only failure is never to try - Liebster award

06:24 Senna T. 6 CommentsDe Liebster Award is terug van weggeweest. Opeens zie ik het weer overal tevoorschijn komen op blogs. En ik ben genomineerd! Arjanne, van A sky full of stars, nomineerde mij. Super leuk! Ik heb niet veel vragenlijsten/tags/awards op mijn blog staan (exact één), maar laat ik het eens proberen. 

De regeltjes:
* vertel door wie je genomineerd bent
* beantwoord de vragen die de blogger aan je heeft gesteld
* nomineer 5 andere bloggers die minder dan 200 volgers hebben
* laat deze bloggers weten dat je hen genomineerd hebt
* maak een lijstje met 11 vragen voor de bloggers die je hebt genomineerd


Vragen van Arjanne aan mij:

1. hoe zou je je jezelf voorstellen in de sidebar van een blog?
Dit kun je lezen in de sidebar -->
Natuurlijk had ik er ook aan kunnen toevoegen dat ik nog veel meer dingen leuk vind, zoals piano spelen en series kijken. Of dat ik gek ben op jonge dieren. En dat ik bloggen heel erg leuk vind, blablabla. Maar dan vond ik het een beetje lang worden. 

2. welke plek (stad, land, natuurgebied, verzin iets leuks) moet iedereen gewoon een keer bezoeken, volgens jou?
Ik heb niet een specifieke plek waarvan ik vind dat iedereen die moet hebben gezien. Wel zou ik iedereen aanraden om eens een mooi gebergte met eeuwige sneeuw te bezoeken. 

3. in welke factie (divergent) en ik welke afdeling (van HP) zou je terecht komen?
phoe, dat is al weer een tijdje geleden dat ik de divergent films heb gezien. Ik zou eerlijk gezegd niet meer weten welke facties ze hebben. 
Harry Potter ken ik wel heel goed (ik heb zowel de boeken als de films minstens twee keer gelezen/gezien). Ik denk dat als de sorteerhoed nu op mijn hoofd gezet zou worden dat ik dan bij Huffelpuf geplaatst zou worden. 

4. wat staat er op je whislist?
Eigenlijk heb ik onlangs twee dingen van mijn wishlist gekocht, namelijk een cameratas en een camerariem. Ook kocht ik een tweede batterij, maar die blijkt niet te werken. Dus op mijn wishlist staan nu een batterij die wèl werkt. 

5. wat vind je het leukst aan bloggen?
Lastige vraag. Ik vind namelijk heel veel leuk aan bloggen. Maar wat is nou het allerleukste?
Ik denk de combinatie van lekker kunnen plaatsen wat je zelf wilt en de leuke reacties die ik krijg. 

6. wat is je je favoriet quote of levensmotto?'The only failure is never to try'. Dit is een regel uit het nummer Things you've never done van Passenger.  


7. waar ben je aan verslaafd?
Internet. En dan zowel de sociale media als het lezen van blogs en bekijken van filmpjes. Er is te veel leuks te zien en te doen op internet. Ik kan best een dagje zonder internet, maar als ik thuis ben en niks te doen heb zit ik wel heel vaak achter de computer. Of het echt een slechte verslaving is? Mischien wel, want naar een beeldscherm kijken schijnt niet erg goed te zijn. Aan de andere kant kom ik vaak wel hele leuke en interessante dingen tegen op internet. 

8. wie inspireert je?
Er zijn veel dingen en personen die mij inspireren op verschillende gebieden. Maar ik zou niet weten wie nu die ene persoon is die mij het meest inspireert.

9. wat wil je later gaan doen? -droom er eens lekker op los!
Fotocredits: Anne

Tja, wat is 'later'? Na mijn studie zou ik graag eens wat mooie plekken op deze aarde willen bezoeken. Alleen of samen. Niet perse een wereldreis, maar elke paar jaar een nieuwe bijzondere plek bezoeken lijkt mij wel heel fijn. 
En bij 'later' hoort voor mij ook het vinden van de liefde van mijn leven (of elk geval iemand die heel lief is) en het hebben van kinderen. Maar als achtienjarige ben ik daar nog niet echt veel mee bezig hoor. 
Wat betreft werk lijkt het mij gaaf om een eigen bedrijfje op te zetten. Hoewel ik nog niet echt weet met wat, zou het waarschijnlijk iets zijn waarbij ik mijn creativiteit kwijt kan. Maar 'gewoon' een leuke baan is misschìen stiekem nog wel mooier. 


10. waar wordt jij gelukkig van?
Vandaag werd ik gelukkig van het zonnetje dat scheen, het bakken van cupcakes met een vriendin en de leuke reacties op de foto's die ik plaatste. 
Ik kan heel gelukkig worden van een ontspannen dagje met vrienden of familie. Maar ook van een goed boek of leuke serie, jonge dieren en mooie bloemen of lekker eten. 

11. in wiens schoenen zou je wel eens voor één dag willen staan?
Het zou mij fantastisch lijken om voor één dag in de schoenen van een bekende acteur te staan. En dan een hoofdrol in een fantastische film te spelen. Oké, en dan dat ik het nog kon ook. 


En dit zijn mijn vragen :

1. Waarmee maak je foto's voor je blog?
2. Wat is jou favoriete recept om zelf te maken?
3. Wat is je favoriete dagdeel?
4.  In hoeverre vind jij fotoshoppen acceptabel?
5. Wat is je grootste aankoop ooit geweest?
6. Koop je wel eens iets in een tweedehandswinkel?
7. Kijk je liever films/series of lees je liever boeken?
8. Wat is je droomberoep?
9. Van welke kleine dingen kun je genieten?
10. Welke DIY staat er al heel lang op je to-do lijstje?
11. Wat doe je als je een dagje 'niks' doet ?

En ik nomineer ....

Emma van Emma Things
Julia, Leonoor en Mirjam van Photeau
Ilona van Memoryloon
Silke van By Silke

Zo, dat was een artikel met veel gepraat over mijzelf. Maar je hebt het einde gehaald! (of ben je even snel naar het einde gescrold om te zien of ik je genomineerd heb?)

Bedankt voor de reacties op mijn dierentuinfoto's!
Groetjes Senna

6 reactie(s):

Dieren fotograferen in Emmen

01:53 Senna T. 8 Comments


Een dierentuin bezoeken was iets voor kleine kinderen, aldus mijn moeder. Toch bezochten mijn mam en ik afgelopen maandag Dierenpark Emmen, samen met twee vriendinnen. En natuurlijk nam ik mijn camera mee. Met maar liefst drie lenzen in mijn nieuwe cameratas ging ik op pad om mooie foto's te maken. Ik nam mee: mijn 18-55mm, 50mm en 70-210mm lens. Daarnaast nog een close-upfilter en een statief (die ik overigens niet gebruikt heb). 

Zoals jullie waarschijnlijk gemerkt hebben was het afgelopen maandag behoorlijk slecht weer. Zondag had het de hele dag geregend. Dus wij waren bang dat het maandag niet veel beter zou zijn. Gelukkig viel het reuze mee. We hebben wel wat regen gehad, maar dan gingen we een overdekte plek in, zoals de vlindertuin. Wel was het de hele dag bewolkt, waardoor ik veel foto's met een hoge ISO gemaakt heb. 

Mijn eerste modellen waren de flamingo's. Met de mooie roze veren en groene blaadjes vond ik dit wel een mooi plaatje.  

 De Jaquar lag heel mooi te poseren op een dikke boomstam. De foto's zijn door glas gemaakt, maar gelukkig waren er nauwelijks reflecties.De mantelbavianen vond ik erg leuk om te zien. Er waren veel kleine aapjes die aan het rondrennen waren of op moeders rug zaten.

 Hier pakte ik mijn 70-210mm lens erbij. Die gebruik ik maar zelden, opdat de foto's vaak minder contrast hebben en vaak net niet helemaal scherp zijn. Maar ik kan er wel lekker ver mee inzoomen! Het contrast heb ik in de nabewerking wat opgehoogd.

En kijk dit schattige aapje nou:Er waren natuurlijk ook olifanten. Geweldige dieren vind ik dat.En toen kwamen we bij de nijlpaarden. Ze verdwenen regelmatig onderwater, en ook best lang. Een verzorger die een presentatie hield zij dat ze niet zwemmen, maar onderwater over de bodem lopen.De zebra's

 Pelikanen

En giraffen! Prachtige dieren vind ik het.
Deze prairiehondjes vond ik echt geweldig. Ze deden me denken aan de hamsters die ik vroeger als huisdier heb gehad. Echt ontzettend schattig hoe ze aan takjes knabbelen.  Nog een paar kleurrijke papegaaien

En als laatste kwamen we in de vlindertuin. En wat waren daar veel vlinders. Prachtig! Ik had verwacht dat ik hier wel makkelijk een paar mooie foto's van vlinders kon maken, maar dat viel tegen. Niet dat ze bang waren. Één vlinder ging zelfs op mijn jas zitten en wilde er niet meer vanaf, totdat ik weer naar buiten ging en ik hem maar eraf gejaagd had.
De rest van de vlinders zat echter vrijwel geen moment stil. Wat het natuurlijk erg lastig maakte om mooie foto's te maken. (en dan zie ik vaak van die prachtige vlinders op fotoblogs voorbij komen, en denk ik: hoe krijgen jullie het voor elkaar). Uiteindelijk heb ik dezen er toch nog op gekregen:

Naast de bovenstaande dieren hebben we ook nog leeuwinnen, verschillende soorten apen, naaktemolratten, krokodillen, schildpadden en heel veel andere dieren gezien. Die waren echter wat minder fotogeniek. Het was elk geval een hele geslaagde dag!

Bedankt voor de reacties op mijn vorige artikel,
Groetjes Senna

8 reactie(s):

Practise makes better

09:10 Senna T. 8 Comments

... but not perfect


Ik schilder niet altijd op aquarelpapier, omdat ik het soms een beetje zonde vind van dat mooie, stevige papier. Veel proefjes maak ik gewoon op goedkoop schetspapier. Soms wordt een uitprobeerseltje toch leuker dan je had verwacht. Dan is het soms weer jammer dat het niet op mooi papier staat (en een tweede keer hetzelfde maken mislukt altijd).

Dit zijn wat dingen die ik geschilderd heb om te oefenen. Sommige zijn nageschilderd van (o.a. eigen) foto's, andere komen geheel uit mijn eigen fantasie.


Het wordt altijd anders dan je in je hoofd (of op de foto) had. Ook met kunstprojecten op school kreeg ik de ideeën in mijn hoofd nooit zo uitgewerkt als ik zou willen. Soms kan iets daardoor erg tegenvallen, maar het kan ook zo zijn dat ik mijzelf verras.
Bedankt voor de reacties op mijn vorige foto's!
Groetjes Senna

8 reactie(s):

Staal en IJzer

08:48 Senna T. 5 Comments


Met mijn ouders heb ik het Ruhrgebied in Duitsland bezocht. Het is een oud industrietrein. Ik had een verlaten gebied verwacht, maar niks is minder waar. Overal waren oude gebouwen opgeknapt bijvoorbeeld musea, restaurants en zelfs een openlucht bioscoop (die we niet bezocht hebben, gezien ons Duits niet optimaal is). Of fabrieken die juist in oude staat waren gebleven en waar je nu voor kon betalen om het te bezoeken (hoewel sommige delen ook gratis toegankelijk waren). 

We bezochten eerst de Gasometer. Een enorme toren waar vroeger gas in werd opgeslagen. Nu was er een tentoonstelling en een lichtshow. Het was wel toegestaan om hier te fotograferen, maar een statief en flits waren verboden. Oftewel het was enkel mogelijk om wazige of onderbelichte foto's te maken, heel handig.  
Wel heb ik foto's vanaf het dak van de Gasometer. Een heel erg hoog dak waar we vanaf zouden zijn geblazen als er geen hoge hekken omheen hadden gestaan. 
Hierna reden we door naar een oud terrein waar vroeger van alles met kolen gedaan werd. Een erg groot terrein met allemaal verschillende gebouwen (Waar ook weer tentoonstellingen enzo in waren, die we niet bekeken hebben).'s avonds bezochten we nog een oude fabriek waar vroeger met hoogovens ijzer gemaakt werd. Erg indrukwekkend. Met trappen kon je omhoog in de bouwwerken.


's avonds werden de gebouwen mooi gelicht. Wij hadden ergens iets gelezen over een 'lichtshow' en waren enigszins teleurgesteld, omdat het minder spectaculair was dan we hadden gedacht. Maar alsnog zag het er wel erg mooi uit.Het was erg leuk om eens te bezoeken en zo een idee te krijgen over hoe dat vroeger allemaal werkte.
Groetjes Senna

5 reactie(s):