Inspiratie delen #4

02:54 Senna T. 7 CommentsHet is vandaag de laatste dag van februari, en dus deel ik weer inspirerende artikelen en blogs. 


Nadine fotografeerde mooie mensen in Amsterdam. Voor een schoolproject spraks ze mensen op straat aan om ze te fotograferen. Daar moet je lef voor hebben. De portretten die ze maakte zijn erg mooi geworden.

IMG_1666
Iris legde uit hoe zij lightpainting foto's maakt. Ik kende de techniek met lange sluitertijd wel en heb het zelf ook wel eens geprobeerd, maar het is altijd leuk om te zien hoe anderen het doen. Haar uitleg is erg duidelijk.


Sabine schreef een artikel over lenzen. Ze geeft hierin aan de hand van brandpuntafstand, diafragma en budget advies over het aanschaffen van een lens. Hoewel ik niet op het punt sta een nieuwe lens te kopen, vond ik het wel erg interessant om te lezen. Wist je bijvoorbeeld dat bij de 18-55mm lens het diafragma dichter gaat wanneer je inzoomt?

Inspirerende blogs:

mHilarius tutorials is een blog van fotografe Marit Hilarius. Op haar blog plaatst ze fotografie tips, tutorials, inspiratie en nog veel meer. Mijn favoriete artikelen zijn de 'behind the scenes' waarin ze vaak alles verteld over een fotoshoot, van het begin tot het eind.

Van Zoelen fotografie. Judith van Zoelen volgt een opleiding op de fotovakschool. Op haar blog plaats ze hele mooie foto's. Afgelopen week plaatste ze foto's van een schoolopdracht, geheel in sprookjessfeer!

Kijken in verwondering. Op dit blog plaatst Corrie de prachtige foto's die ze in de natuur heeft gemaakt.

Wat vinden jullie van deze artikelen/blogs? Of heb je zelf nog een artikel/blog die je heel inspirerend vond? Ik hoor het graag!
Groetjes Senna

7 reactie(s):

Sneeuwklokjes

10:34 Senna T. 12 Comments


Lekker buiten in het zonnetje sneeuwklokjes fotograferen. Dat is al leuk op zich. En als dan de resultaten ook nog een verrassend goed zijn is het begin van mijn dag helemaal goed. Deze sneeuwklokjes kwam ik tegen op weg naar een bos, waar ik eigenlijk wilde gaan fotograferen. Ik stapte af en om even wat foto's te maken van deze schattige bloemetjes. En toen was het uur later toen ik weer wegreed naar huis.


Ik begon met 18-55mm lens. De foto's staan door elkaar, maar volgens mij zijn alleen de tweede er derde met deze lens gemaakt.


Na een tijdje wisselde ik de 18-55mm in voor de 50mm lens. Wat een verschil! Waar het precies aan ligt weet ik niet, maar de sfeer van de foto's veranderde sterk. Het lukte nu ook veel beter om scherpe bloemetjes te hebben, met daaromheen  onscherpe. Voor sommige foto's gebruikte ik een close-up filter zodat ik dichtbij kon scherpstellen.Bij de bovenstaande foto vond ik het erg mooi hoe de bloemblaadjes verlicht werden door de zon. 

Omdat ik van plan was meer iets meer te filmen, heb ik ook nog een klein filmpje van de sneeuwklokjes: 
Bedankt allemaal voor de leuke reacties op mijn eerste filmpje!
Groetjes Senna

12 reactie(s):

Spring is in the air! - filmpje

10:06 Senna T. 8 Comments

Filmen

Toen ik op de basisschool zat kocht van mijn zakgeld een eigen filmcamera. Ik vond het erg leuk om filmpjes te maken, vooral van mijn huisdieren (hamsters en konijntjes, die we toen hadden) of met vriendinnen. Later verdween deze hobby naar de achtergrond en ging ik meer fotograferen.
Toch vind ik de filmfunctie op mijn camera die ik begin vorig jaar kocht (Canon 600d) een groot pluspunt. dacht dat ik dan weer meer te gaan filmen, maar dan vooral de natuur.

Een groot verschil met mijn filmcamera is dat je handmatig kunt scherpstellen en kunt filmen met weinig scherptediepte, in plaats van dat alles scherp is. Super leuk! Maar filmen met een spiegelreflex is ook een stukje ingewikkelder. Er is een automatische stand, maar daarbij krijg ik soms niet het gewenste resultaat. Voor de handmatige stand heb je wat meer ervaring nodig. Echter film ik vrij weinig en heb ik dus weinig ervaring. Dat leidt er weer toe dat ik niet zo vaak film, omdat ik de instellingen lastig vind.


Waar het op neer komt is dat ik weer wat meer wil gaan filmen (als ik er tijd voor heb) en nu dacht ik: laat ik eens de filmpjes die ik gemaakt heb bij elkaar zoeken en op mijn blog plaatsen. De filmpjes zijn van vorig jaar en gemaakt met mijn Canon 600d. Om alvast een beetje in de lentestemming te komen. Wat stiekem zit de lente er al weer aan te komen. Als je op een zonnige morgen buiten bent kun je het al ruiken!

Hoewel met het uploaden er wat kwaliteit verloren is gegaan, raad ik toch aan het filmpje op volledig scherm te bekijken. 

Bedankt voor de reacties op mijn vorige foto's!
Groetjes Senna

8 reactie(s):

Frozen

09:48 Senna T. 14 Comments


Zelfs een dakraam kan leuk zijn om te fotograferen! Er zat een laagje ijs op het raam met kleine bevroren druppeltjes. Deze foto's heb ik gemaakt met 50mm lens en close-up filter, het blijft een leuke combinatie.

 
Je kunt ook leuk schrijven op het raam, omdat het ijs smelt door de warmte van je hand.

Op de dakrand lag ook sneeuw en ijs:

Bedankt voor de reacties!
Groetjes Senna

14 reactie(s):